CASH OUT HASIL NUFFNANG KALI KE-9

Alhamdulillah...

Biarlah sikit pun.. duit jugak kan.. hehe..
hasil titik peluh berblogging...

Kali ni lebih sikit dari yang sebelum.. Last cash out pada bulan Mei yang lepas.. 2 bulan income... 2 angka jer.. maklumlah..blogger nasi lemak jer...haha


Apapun berterima kasih pada encik nuffnang yang tetap setia memberikan buffered earning kepada saya.. tak pernah putus lagila setakat ni,

Tadi bedak sejuk tanaka yang saya order dah sampai... tengah tepek kat muka skrg ni..
Harap2 pasni jerawat saya akan pulih..nak raya...dengan wajah berseri...

Cosmoderm lum nampak sangat perubahan yang ketara.. lambatnya nk pulih...
Read more ...

Amylea - Seperti Dia (ost Ramadan Yg Hilang TV3)


Best suara Amylea ni... power!
Lagu ni sangat sayu... huhu..
Read more ...

Shiseido Black Mask Free

Alhamdulillah..

Hadiah kecil tapi bernilai.
Dah lama teringin nak pakai tapi tak terbeli. Sebab kalo nk beli kena beli banyak2..
Kalo dapat free ni, test macam okey bolehlah beli borong kan.. hehe

Actually menang ga adik cute ni...


Tengok keputusan kat blog ecah khalili

Read more ...

Tepung Kuih Tako Hoen Kwe


Inilah dia tepung Hong Kong yang saya gunakan untuk buat kuih tako tu.
Namanya Hoen Kwe keluaran Nona.
Harga : RM1.19 (Econsave Bahau)
Paling mahal pun harganya RM1.60 jer.

Ada macam-macam warna tau. Putih, hijau, kuning dan merah.

Sebenarnya tepung ni boleh juga dibuat puding jagung (kuning) dan kuih lapis (merah)




Ini pulak kelonsong/bekas untuk isi adunan kuih tako yang dah siap tu. Buat macam bentuk kotak jer.  Guna daun pandan. Itulah keunikan kuih tako!

Lagi satu, kuih tako ni best sebab kita letak sengkuang cina yang dipotong dadu ke  dalam bekasnya. Kuih ni sangat laku dijual masa bulan puasa. Plaing kurang saya akan buat dalam 70 biji tau!

Read more ...

Kesan Selepas 2 minggu dengan Cosmoderm

Yakin dengan kesucian dan halal buatan Malaysia membuatkan saya teruja untuk membeli produk Cosmoderm selepas mengalami masalah jerawat yang tersangatbserius dalam sejarah hidup saya.Jika sebelum ini saya menggunakan SF Beauty dan nyata berkesan namun setelah hampir setahun menggunakan, maka, ia tidak lagi membantu saya malah memberikan saya masalah baru! Terus saya stop pakai.


Keyakinan diri berkurang bila muka dipenuhi dengan anasir buas ini. Wajah yang sugul serta penampilan diri dah terabai dek terlalu memikirkan masalah yang melanda ----> Sedih dengan kulit wajah yang berjerawat.

KIni, hasil selepas memakai produk Cosmoderm daripada facial foam sehinggalah krim malam Vitamin E
Meh tengok ada perubahan ke tak.


Daripada sisi yang sama tetapi tarikh yang berbeza.

Apa yang korang dapat perhatikan? Huhu.. teruknya muka saya... sebelah jer yang jadi gitu... malu!!!
Nampak macam tiada perubahan kan. Prut jerawat belum pulih lagi. Tapi nak beritahu bahawa jerawat saya makin kering tanpa pengelupasan tau. Pastu kulit muka terasa lembap. Parut jerawat belum berapa nak hilang lagi. Lambatnya hilang... Harap2 sebelum raya ni okeyla parut tu.

Produk Cosmoderm ni boleh membantu untuk memulihkan kulit yang berjerawat serta melembapkan kulit. Tambah2 bulan puasa ni kan. Kurang minum air. Tapi dengan adanya produk ni, bolehla mengekalkan kelembapan kulit tu. 

Sekian sahaja testimonial saya tentang produk Cosmoderm ni. Ada perubahan walaupun tak nampak sangat dalam gambar tu. Tunggu lagi seminggu yer..hehe

Saya ada order bedak Tanaka yang dikatakan mampu menghilangkan parut jerawa tu jugak. Baru order semalam. Tak sabar nak menggunakan. Nak banteras kebanjiran parut jerawat yang memalukan tu.



Read more ...

Order Bedak Tanaka Myanmar

Inilah kerja saya hari2...
Online tengok info pasal kecantikan dan kesihatan..Pastu shopping online. Bukan boleh ada duit kt m2u tu.. mesti ada jer yang teringin nak beli itu dan ini. Saya baru jer order bedak tanaka lemon sebab nak pulihkan jerawat saya yang agak kronik ni. Nak pakai waktu malam. Rawatan guna Cosmoderm maish dijalankan. Terasa keberkesanannya. Lum ada semangat lagi nakbuat testimonial..hehe... Tunggu yer...

Gambar??? Tunggu barang sampai nanti saya up entri lagi...Taknak copy paste...huhu... takbest gambar yang sama...

Trivia Bedak Tanaka
-----------------------
✔ Bedak Tanaka mula dibawa masuk ke Malaysia oleh Nora Danish di bawah syarikat keluarga beliau, Danish Empire Associates (D.E.A).✔ Kemudian, ianya direbrand semula menjadi "TATE BY D.E.A"✔ Asal bedak tanaka ni dari Myanmar.✔ Nama Thanaka itu sendiri adalah nama sejenis pokok yang digunakan oleh kaum wanita Myanmar untuk tujuan kecantikan sejak beratus-ratus tahun dulu
------------------------------------Antara Kebaikan Bedak Tanaka ------------------------------------
✔ Membantu anda mengecutkan jerawat✔ Membantu anda menghaluskan kulit✔ Membantu anda mencerahkan kulit✔ Membantu anda menghilangkan jeragat pada muka✔ Membantu anda menyejukkan dan menghilangkan minyak dikulit✔ Membantu anda sebagai pelindung dari cahaya matahari (SPF)

Hijau (Lemon) – sesuai untuk mencerahkan kulit,merawat jerawat kronik dan kulit pucat 

Pink (Rose) – sesuai untuk meningkatkan kolagen kulit dan merawat jeragat 

Krim (Original) – sesuai untuk melembapkan kulit,merawat penuaan dan melembapkan 


Read more ...

Harap Maaf. Rumah Dalam Pembinaan Lagi

Blog saya dalam proses kemaskini. Banyak perkara yang pelru disetelkan. Baru buat yang penting2 jer dulu. Bloglist pun banyak kena isi semula. Rumah tak siap. Tangah renovate katakan..hehe Terima pada wan hazel sebab template yang simple ni menawan hati. serta background dan header! Saya pulak sedang bizi buat kuih untuk dijual bulan puasa. Jadi, masa untuk online sangatlah terhad. Malam pun kadang-kadang jer sempat. Kalau letih memang tak online dahla... Rujuk entri : Pandai dah buat kuih tako serta bulan puasa bulan rezeki..

Dalam masa yang sama sedang menantikan hasil setelah memakai produk Cosmoderm selama hampir 2 minggu. Mesti nak tahu berkesan ke tak kan.. Jangan risau. Saya dah ambil gambar untuk buat testimonial..hehe


Rindu nak blogging sampai lebam... masa tidak mengizinkan..huhu
Read more ...

Resepi kuih tako



Lapisan bwh (hijau)
1. Tepung hong kong tu 50gm kaler hijau
2. Air 4 cwn
3. Perisa pandan
4. Sengkuang cina dipotong dadu/ buah pear/ jagung

Lapisan atas (putih)
1. Tepung hong kong 50 gm kaler putih
2. Air 4 cwn
3. Santan 1.5 cwn

Cara buat :

Letakkan sengkuang cina ke dalam bekas yang telah siap dibuat siap2.
Masukkan kesemua bhn lpsn bwh ke dalam kuali dan kacau sehingga pekat dgn api yg sederhana. Jgn smpai berketul tau. Kemudian, tuangkan lapisan bwh ke dlm bekas daun pandan ataupun bekas plastik pun boley yg kecik2 tu.

Untuk lpsn atas sama juga. Pastikan lpsn bwh td telah keras sblm tuang lpsn ats..
Biar sampai keras. Letak dalam peti sejuk. Siap untuk di makan.

Saya buay untuk dijual bulan puasa. Alhamdulillah...mendapat sambutan. Adunan tadi boleh dpt sehingga 40 biji bekas daun pandan yang bersaiz 2cmx2cm

posted from Bloggeroid

Read more ...

Tazkirah : 20 Perkara Membawa Ke Syurga

kredit : FB




Read more ...

first giveaway by ecah khalili


Join beramai2..
support  rakan blogger...

harap2 ada rezeki bulan Ramadhan ni...

klik banner yer untuk syarat dan hadiah

Read more ...

Sedih... Kulit Bermasalah. Rawat Dengan Cosmoderm

Oh Cosmoderm..
Cepatlah beri kesan kepadaku...
Tak tahan dengan jerawat dan parut jerawat ni..
Nak raya dengan berseri nanti...

Teruk kan belah kanan muka saya... dari rahang bawa ke dagu...

ni belah kiri.. okey sikit...

dalam proses nak menghilangkan parut jerawat tu

pndangan depan. malu bila muka berjerawat camni.

Harap2 Cosmoderm boleh bantu saya mengatasinya. Baru seminggu pakai ni. Ada perubahan. Jerawat cepat kering serta parut makin pudar. Gambar2 kat ats tu hari kedua pakai Cosmoderm.

Read more ...

Giveaway 10K Followers Mialiana.com



Giveaway 10K Followers Mialiana.com bermula pada hari ini, 7 Julai 2013, iaitu tepat jam 5.45 petang sehingga 11.59 malam 21 Julai 2013. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Terbuka kepada semua blogger yang bermastautin di Malaysia sahaja
  2. Follow blog Mialiana.com, Add  Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  3. Wajib Follow blog, Like Fanpage dan Add Google+ semua sponsor (rujuk senarai sponsor)
  4. Buat entri bertajuk Giveaway 10K Followers Mialiana.com
  5. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  6. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senarai sponsor :

❤ Kerinchi MyKeledek | Fanpage
❤ Alycia | Fanpage
❤ Aida Hanafiah
❤ Amir Rofie | Google+
❤ Chekgu Skolah | Fanpage
❤ Anastasyea | Google+
❤ Sha Dhira | Fanpage
❤ Rafina Mimi | Fanpage
❤ Paly | Fanpage
❤ Dayang Deno | Fanpage
❤ Cikgu Kaca Mata | Fanpage
❤ Ieta | Fanpage
❤ Deq'Nyss | Google+
❤ Keyme Keymo | Google+
❤ Nur Dzafirah | Fanpage

Senarai hadiah yang ditaja bernilai RM 1,474 :

❤ 1 x Jus Delima Pompure bernilai RM 150
❤ 1 x Glutaking bernilai RM 150
❤ 1 x Tropica Bioherb Shampoo Herba bernilai RM 35
❤ 1 x Kain pasang Satin Cotton Vietnam bernilai RM 65
❤ 1 x BB Plus Collagen bernilai RM 180
❤ 3 x tudung DeZahra bernilai RM 75 serta Brooch bernilai RM 6
❤ 1 x Teddy Bear bernilai RM 100
❤ 2 x Bantal Love mialiana.com bernilai RM 35
❤ 1 x Wang Tunai RM 50
❤ 1 x Novel Cintaku Luruh di Oxford bernilai RM 34
❤ 1 x Novel Dia Yang Aku Pilih bernilai RM 22
❤ 1 x Farcheese Powder bernilai RM 25
❤ 3 x Doodle bernilai RM 10
❤ 2 x Multifunctional Buff (Seamless Magic Scarf) bernilai RM 15
❤ 9 x Topup bernilai RM 10
❤ 4 x hadiah misteri bernilai RM50.00

 jom support Mia Liana ya... join Giveaway ini dengan klik banner di atas...
Read more ...

Bulan Puasa Pandai Buat Kuih

Rezeki melimpah ruah untuk orang yang berbakat dan rajin buat kuih di bulan puasa ni. Jual kat bazar. Setiap tahun saya akan tolong ma buat kuih. Dari kecik lagi masa darjah2... sampailah skrg umur saya dah menjangkau 29 thn... hurmmm...
Untung mak saya dapat anak yang rajin macam saya kan.. hehe.. angkat bakul di bulan puasa. kah kah

Ma start buah kuih tahun ni masa Ramadhan yang ketiga. Ada 6 jenis semuanya. Hai2 tolong ma buat kuih, sy pun jaid reti la... cumanya kalau dok sendiri tu konpem saya dah buat... Dah kawen nanti saya rajinla buat untuk keluarga saya...huhu berangan tuh..
Antaranya kuih yang ma buat :


Kuih cekmek molek :)



kuih cucur badak


kuih ketayap



kuih lopeh



tempat ma letak kuih. Besan ma yang menjual.

Selamat berpuasa kepada semua umat Islam...



Read more ...

Giveaway Rahmatnya Ramadhan


klik banner untuk ke blog penganjur

Untung2 dapat rezeki di bulan Ramadhan yang mulia ini.

Syarat2  lain sila tengok di blog beliau yer...

Hadiah RM100 untuk dimenangi untuk duit raya. Best kan...

Read more ...

Giveaway Ramadhan by JiwarOsak



Giveaway Ramadhan by JiwarOsak

JOM Sertai Giveaway Ramadhan yang dianjurkan oleh Jiwarosak.Com dan disponser oleh
AbgferOz | Emma Eshya | Cik Amabee | Puteri Insyirah | Atie Eryati | JR EvolusiKu | Miszz Nadea | Nor Syazwani | Amirul Syahnaz | Ieta Mat Sa’ad | Nadz Fisol | Nurmujahidah Ismail | Kak Noor Noorlia | Delima Zamrud | Nurul Syarafina | Edo Hayra | Schu Hada | Anastasia Ann | Khairul Zamri | MahaMahu | MahaGosip | Diari sedetik lebih Farisha | Ainul Asyirah Asyiqeen | Sempoi Jerk | Masni Abdul Kadir | Ahmad Siddiq Adnan

hanya 3 STEP dan anda mungkin memenangi hadiah yang menarik..
Terdapat pelbagai jenis hadiah dan cash yang boleh dimenangi.. untuk maklumat lanjut layari blog penganjur di AbgferOz


Harap2 ada rezeki Ramadhan kali ini.
Klik banner kat atas tu yer...
Hadiah menarik menanti anda yang bertuah!!!
Read more ...

GA Ramadhan Raya by Emas Putih



Hadiah

Top Referral - RM50
84 Hadiah untuk dimenangi

Tarikh Mula 10 Julai 2013- 24 Julai 2013 (11:59pm)


p/s : Harap2 ada rezeki di bulan Ramadhan ni...

JOM JOIN.. BANYAK HADIAH MENARIK TU

Read more ...

Yakin Dengan Produk Cosmoderm Lagi Halal

Setelah mengusha beberapa review produk untuk kulit muka yang bermasalah macam saya ni, akhirnya saya membuat keputusan untuk mencuba pakai produk buatan Malaysia lagi halal iaitu Cosmoderm. Padahalnya sebelum tu saya beria nk order set tabita ataupun adha skin care tu. Sebelum ni saya pakai set sf beauty dan set kolagen rumpai laut tu. sf beauty tu ok.. dekat setahun jugak saya guna tau. tapi mungkin kulit saya dah lali sangat, jerawat muncul macam cendawan! saya pun stop pakai.

Mula2 pergi satu farmasi Guardian ni tapi takde. Dah kecewa masa tu. Pastu hari yang lain ke Guardian yang dekat dalam Kuantan Parade. Alhamdulillah.. ada.. tapi tak cukup set! Takpela.. beli jerla apa yang ada dulu kan.

Baru 2 hari pakai produk ni. Lupa pulak nak show produk tu.



inilah dia set saya beli. sebenarnya target saya nak beli satu set Tea Tree Oil. Tapi tkde. Daripada kecewa sayapun rembat jerla apa yang ada masa tu. 

1. Tea Tree Oli Facial Cleanser  (RM 13.51)
2. Tea Tree Oil Anti Blemish (RM 10.96)
3. Vitamin E Cream 3000 I.U (RM 19.46)

HARGA SELEPAS DISKAUN 20%


Rupa produk yang sebenar. Saya dah guna 2 hari ni. Tak sabar nak tengok hasil. Saya sedang mengorder set toner dan krim siang/malam pulak ni. Barulah best dapat pakai satu set nanti.

wajahku yang kusam! sedih sebab jerawat datang dengan jayanya..huhu

Pencuci muka cosmoderm ni memang best! Selain bau yang harum, tekstur nya sangat lembut! Macam tak pakai apa2 kat muka. Krim vitamin E tu pun best. Samerla.. tekstur lembut. Muka rasa fresh! Produk yang berasaskan Vitamin E ni memang untuk parut jerawat kan. Sebelum ni saya pun pernah order vitamin E Softgel untuk muka. Lagipun produk cosmoderm ni dijamin Halal. Mencara yang halal itu fardhu bagi umat Islam.

Saya harap produk ni dapat membantu merawat dan memulihkan kulit muka saya. jerawat dapat dibasmi.. kulit berminyak mampu diatasi. Kan tak lama lagi kita nak raya..hehe

Nanti saya review lagi yer selepas sebulan penggunaan.

Kalau berminat nak beli sila  ke farmasi berdekatan anda ataupun beli secara online di official cosmoderm
Read more ...

Cuci gambar passport murah

Selepas berinterview dengan jayanya di Easy Rhb Bank aritu, saya menuju ke kedai gambar nak cuci gambar passport! Hajat hati nak cuci dalam 8 keping jer. Bajet belas ringgitla..

Pastu tengok list harga. Huh... makin lama makin naik last2 suruh pekerja tu amik yang paling maksimum! Sampai jem la printer dia... lama giler saya kt ekdai tu.. sejam lebih tau.




Saya cuci 36 keping terus! Baru RM26 jer...


Ini pulak kos kalau cuci gambar digital. Murah tak? kat tempat korang camner?


Read more ...

Pengalaman Temuduga di Easy RHB sebagai Sales Executive

Jumaat lepas, saya dipanggil untuk interview di Easy RHB Indera Mahkota. Sepatutnya di cawangan Pekan tetapi ada sebab yang tidak dapat  dielakkan, last minit tukar lokasi.
Saya pergi lepas lunch dalam pukul 3 macam tu la. Sebab hari Jumaat kan. Masa sampai tu ada 4 orang calon sedang menunggu giliran. Berborak2 dulu dengan kawan baru yang sama2 nak interview.
Dia kata dah lama tunggu. Pastu seorang akan ambil masa minimum setengah jam! Huh... lamer kan nak menunggu... saya sempat keluar g setelkan urusan lagi.
Dalam kul 5 camtu barulah giliran saya. Mujurlah saya tak prepare sangat sebab nampak gaya macam takde harapan jer. Lupa pulak.. Saya apply jawatan Sales Executive untuk cawangan Pekan.

Kaunter Easy RHB IM

Anak buah saya puas sangat tunggu. lama...

glemer orang tu saya amik gambar dia. Boring...

Masa interview dia cuma tnya saya beberapa soalan.

1. Kenapa datang lambat interview? (Hehe.. saya jawab jela pagi tadi saya ada kerja) Lagipun masa untuk interview 9.30 pg - 4.00 ptg! Kira okeyla kan dtg kul3 tu...dahla ada orang lain lagi.

2. Introduce yourself. (Kalo boley dalam English dia kata) Tergagap jugakla saya..sbab lidah dah keras! Banyak words yang dah lupa... xde preparation sebenanrnya.

3. Kenapa Easy RHB Bank jd pilihan?
Part ni saya puji2 jerla bank ni. entah apa2 saya jawab... sebenarnya nak ambil pengalaman jer ni.

4. Ada apa nak tanya dia?
Saya cuma tanya bila dapat jawapan. Hehe...

Pastu orang yang interview tu explain pasal kerja ni macammana2. Pasal waktu kerja, target, gaji basic, training dan lain2. Tang gaji memang okeyla kalo capai target gred A tu! Boley cecah RM 5K! Tapi kalo tak dapat buat sale 3 bulan berturut2 kena kick out la tanpa notis...dalam surat perjanjian ada bagitahu.

Read more ...

Tempahan Ais Krim Goyang Masa Kenduri

Minggu lepas, saya bersama adik ipar memenuhi permintaan tuan rumah kenduri untuk buat ais krim goyang.
Tempahan sebanyak 600 batang! Sebatang harganya cuma 50 sen.
Tak tahu apa itu ais krim goyang? Meh nak tunjuk mesin paling simple ni.

Yang warna warni tu namamya mesin ais krim goyang.
Pelik kan kenapa namanya macam tu? sebenanrnya lepas dah masukkan segala bahan ke dalam bekas tu, kita kena goyang2kan mesin tu ke kiri dan ke kanan... sebab tu diorang panggil ais krim goyang! cara pembuatan nak menghasilkannya..
cantik kan kaler tu?

adik ipar saya yang tengah tunduk tu. sibuk! first time kami buat sesama yang bukan professional tau. selalunya ada mak adik ipar saya tu. tapi aritu dia tak dapat nk join. serah pada kami jerla.. berbekalkan ilmu yang ada kami berjaya jugak...

bersama pengantin!

Penat jugak tau nak menggoyang tu. Lneguh abeh tangan.
Kos modal bahan cuma RM80 jer.. lumayan kan...Yang penting tak guna elektrik pun. Modal minima untung lumayan


Perisa boleh guna ikut suka hatila... guna air botol gas ataupun air kotak.
Untuk membekukan ais krim, guna campura garam dan ais. Aplikasi sains ni.






Read more ...

Mesin Besar Buat kerepek di ANI BISKUT

Hari Isnin dan Selasa baru ni saya berpeluang mengikuti rombongan ke Banting. Lawatan ke kilang yang tersohor.. Ada 5 buah kilang yang kami lawat. Tak bayar pun pergi ni. Anjuran PERISDANITA. Makcik2 la ramai..hehe.. dapat jalan free.. tambah ilmu..luaskan pengalaman.. follow jerla.. saya pun join last minute..

Kilang mula2 kitorang pergi Yuzi Jaya. Next Ani Biskut...okla.. nk cerita yang kat Ani Biskut ni. Dah macam2 anugerah dah beliau dapat. Sesungguhnya saya sangat kagum bila usahawan melayu tempatan dapat menembusi pasaran sehingga oversea! Dia punya husband sanggup tolong dia tanam bahan mentah supaya tak berlaku shortage bahan mentah. Bagus betul kan...

Cerita pasal kejayaan memang tak habisla kan.. sejarah mula...takmau cerita pasal tu.
Nak cerita mesin goreng kerepek automatik ni ha.. besar gilerla... entah berapa kg minyak yang diorang gunakan.

Taklimat oleh tokey kerepek. Puan Ani (taktahu nama sebenar apa..lupa)

Kejayaan dan anugerah yang pernah diperolehi

Jualan kerepek harga kilang

inilah mesin goreng kerepek tu. semua automatik. dah siap goreng, mesin pun curahlah kerepek untuk di toskan minyak.

me! in green..


kejayaan dan kebanggaan..hehe

Kesimpulannya, lawatan 2 hari ke Banting tu membuatkan saya teruja nk menjual kerepek untuk musim raya ni. Nak jadi usahawan kerepek...
Bagi rasa2 dulu pastu amik tempahan...ok x?



Read more ...

Mesin " Slimming Sensation "

Adik saya yang beli. Ada orang promote kat dia masa kat shopping complex. Dia tertinggal kat rumah. So, saya pun bedal la guna. Best tau! Alat urut yang simple.. sesuaila dengan harga. kalau tak silap rm30++
Kalau sendi tu rasa sengal2 ke bolehla guna alat ni. Memnag berkesan tau. Ada 3 jenis mode getaran. Terpulanglah nak yang macam mana. Mesin ni guna bateri paling kecik tu 2 biji.

Cara guna : 
Pastikan dahulu off. Pastu tepek je mende alah kaler itam tu kat tempat kita nak urut. Baru on kan. kalau nk kuatkan lagi getaran, tekan button on tu lagi. Taknak guna, off jerla.. 


Getaran ni boleh kurus kot.Membantu kadar metabolisma supaya cepat. Sebabnya masa b uat rawatan kat London Weight tu, memang macam ni la guna getaran di part2 tertentu. Supaya lemak tu berkocak senang nak hilangkan seterusnya dapat kuruskan badan. Tak tahula teori ni betul ke tak yer...


Part2 yang boleh ditempek dengan mende alah ni



Read more ...

Geram tengok... Fresh sangat

Masa pergi ke Trolak baru ni, kami lalu ikut Batang Kali nek kut Genting Sempah tu. Jimat sket tol pastu dekat sikit. Jadi, masa balik ke Pahang tu singgahla kejap kat MIni Cameron yang dekat dengan Gohtong tu kalau tak silap. Jalan naik ke Genting tu. ada jual pelbagai cenderamata serta sayuran juga buahan yang pasti memikat hati tau!
Masa singgah tu semua kedai dah tutup kecuali tempat sayuran. Tu pun dah nak tutup sangat2 tapi ada orang lagi, diorang hold dulu. 7.30pm dah tutup yer... Pasni kena g awal2 sikit.


Ini mercu tanda tempat tu.

Cantik kan? Teruja sangat nak makan!

ni lagi la nampak freshnya... sedap.. manis jer

abah saya.. adik  ipar saya...

Sekian sahaja entri fresh dari ladang! Nak singgah lagi sebab tak puas tak dapat nak petik strawberi kat pokok...

Read more ...

Ok tak pakai tudung ni? Tudung kemenangan kak yumie

Dah lama tudung ni dapat tapi masa pergi Trolak baru ni baru terasa nak pakai tudung siap sarung ni. Kalau tak, pakai tudung bawal jer takpun shawl.. Musim n mood.. haha...

Tudung ni menang masa ga kat blog yumielufya dulu. Entri di sini. seperti yang saya idamkan tudung ni :)

Gambar tak center. Huhu.. ank buah sayayg umur 4 thun jadi photographer... 
Saya tak berapa gemar pakai tudung siap gini sebab nampak muka saya macam besar n bulat. Pendek kata tak berapa nak sesuai!

lebar n nampak bulat kan? Lupa. brooch yang bulat tu bukan yang asal. Saya lebih suka bentuk bulat daripada jenis sampan tu :)

Ok tak saya pakai tudung ni? hihi

Read more ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...