CASH OUT NUFFNANG KALI KE- 8

Tangan ni memang..
Gatal sket bila dah cukup nk cash out.. jenis tak sabar... takley tengok duit banyak sket... haha
Lagipun dah hujung bulan kan...
Apa salahnya klik cash out...
Kali ke-8 sejak bersama dengan nuffnang sejak 2011...
Kali ke-2 tahun ni..

Last cash out bulan Jan aritu. --- > 
http://www.linazlina.com/2013/01/cash-out-nuffnang-kali-ke-7.html


Dah zero.. mujur ada BE yang sedang menari2 lagi... puas lank mengumpul... maklumlah..trafik ciput sangat..

Rasa nak berpaling tadah dengan nuffnang ni tapinya macam tak yakin dengan sykt lain tu.. hurmmm... komli ker.... mcm best jer....

Read more ...

Give Away Blogger 4 digit

Siapa yang taknak dapat duit 4 digit kan...
Tapi macammana??? dengan nuffnang? komli? advertlet? ptc? atau apa lagi?
Kali ni Eldy Voon nak share rahsia beliau macammana nak dapatkan duit 4 digit dengan adsense...
Rugi kalau lepaskan peluang untuk ilmu yang bermanfaat macam ni kan...
Lagipun siapa yang taknak dapat duit ribu riban tiap bulan... at least bila dapat income blog byk macam tu, duit gaji takyahla usik dah kan.... menggunung jer dalam akaun...harap2 impian tu akan menjadi kenyataan suatu hari nanti dengan ilmu yang bakal diperolehi nanti... bila duit dah byk, bolehlah beli gadget idaman, bagi kat ma abah...belikan untuk adik2 keperluan diorang.. sedekah.. amal jariah... hurmmm... nak income besar!!!

Syarat join GA ni  ialah :

i) Memilik blog yang berusia tidak kurang dari 3 bulan. Demi keadilan semua, adalah dilarang menggunakan blog baharu yang ditubuhkan sengaja semata-mata untuk give away ini.
ii) Menuliskan sebuah post di blog anda dan menyatakan sebab ingin memiliki blog / website yang mampu menjana pendapatan tinggi. Dalam post tersebut buat satu backlink ke post ini (http://www.jejaktrend.com/give-away-blogger-4-digit). Gaya penulisan adalah bebas.
Cth: saya ingin tukar handphone tiap=tiap bulan kalau boleh dengan income dari blog.. contoh jer la haha!
iii) Tambah www.jejaktrend.com dalam blog list / friend list. Blog yang terpilih berpeluang dimasukkan dalam blog list blog jejaktrend yang bakal ditambah di sidebar nanti.

JOM JOIN GA NI  ---------------------> GIVEAWAY BLOGGER 4 DIGIT


Read more ...

Order Maxi Peplum Lagi

Menambahkan koleksi peplum... jarang sangat pakai.. tapi teringin jugak nak membelinya.. boleh pakai pergi kenduri yang belambak skrg ni.. Pakai masa raya pun okey... kali ni beli jenis maxi tapi simple jer... dah order.. tunggu sampai jerla...



Saya order kali turquoise ni.. cantik x..soft jer kan kalernya...
Asalnya nak kaler pink ni tapi memikirkan dah banyak baju yang ada kaler ni, so pilih kaler kat atas tu..

Berapa RM? Murah saja... cuma RM70 include postage (biasa RM80)






Read more ...

Selepas s4 , Tab pulak :)

Selepas kejadian dapat s4 free aritu, kali ni sy bakal mendapat tab samsung pulak :)
Hepinya.... Lum dapat lagi...

Sedang menanti mungkin minggu depan dapatlah ke tangan saya...

Mood sedang kacau bilau tapi Allah Maha Adil... Seimbang jer emosi... ada sedih.. ada gembira... enjoy!!!!

Sabar kan separuh daripada iman... Semua itu adalah ujian dariNya...
Tunggu dah dapat baru best nk update entri kan..

Siapa nak hadiahkan saya kereta Vios takpun Honda... pastu nak rumah banglo sebijik...
Harap2 impian ni bakal menjadi kenyataan suatu masa nanti.. amin ya rabbal alamin
Read more ...

REZEKI MEI LAGI

Alhamdulillah...
Alhamdulillah...
Alhamdulillah...

Selepas rezeki pertama yang saya dapat, esoknya sampai sepucuk surat yang mengandungi cek..
Daripada takaful malaysia...Insuran kereta... "No Claim Rebate "

Biarpun nilainya tak sampai RM100 tapi duit free.. siapa nak bagi macam tu jer kan...


Ini kali ke-4 dapat cek daripada Takaful Malaysia...Tiap2 tahun kalo takde claim apa2 dengan insuran mesti dapat duit...tak ingat apa namanya...



Read more ...

REZEKI MEI YANG TIDAK DISANGKA

Rentetan entri sebelum ni...

REZEKI BULAN JATUH KE RIBA

Inilah dia rezeki yang saya dapat tu...
Alhamdulillah...

Di kala ingin memiliki hanya Samsung Tablet tetiba dapat Samsung Galaxy S4
Gembira tak terkata...
Tak tahu nak gambarkan macammana...

Sebenarnya hadiah hari lahir bulan Mac tapi delay sbb hal2 tertentu...

Sukar untuk memilih : Iphone atau S4...
Last2 pilih s4 berdasarkan review kawan2 yang dah pakai :)


Cover saya pilih kaler oren! cam menarik.... hehe

Terima kasih buat sahabat yang tersayang tu. Semoga rezeki anda semakin murah... Tahun depan bagi Apple Macbook yer....hehe... 

Best x hadiah birthday yg sy dapat? hehe.. Nak tersengih jer sejak beli semalam...
Sedang mengexplore apa2 yang best.. sedang mengusha pelan internet yang best...
seronok sangat2...

Read more ...

Rezeki : Bulan Jatuh ke riba

Alhamdulillah..
Syukur sangat2...

Rezeki yang memang tidka dijangka...
Tunggu next entri yer...

Rezeki yang bernilai ribu-ribu....

APakah ia????

Terima kasih buat dia...
Semoga dia dimurahkan rezeki selalu. Tahun depan nk apple macbook pulak yer..
Read more ...

Order lagi produk ni untuk kesihatan mata


Dulu dah pernah beli produk ni. Crystal Collagen Eye Mask..
Kali ni beli lagi... mata dah lebam...

saya order 16 pcs (2pair/pcs)

Kali ni saya order 3 color.. kaler hitam..putih dan gold...
tak sabar nak pakai malam ni... tepek kat bawah mata...

Fungsi:

1. Mengurangkan kesan hitam di bawah mata ( eye bag)
2. Melembapkan dan mengurangkan kedutan
3. Mengembalikan kolagen yang hilang
4. Mengecilkan liang roma.
5. Menyegarkan mata dari keletihan

Ramuan
• Air
• Gliserin
• Polivinil
• Alkohol ( sila baca penerangan tentang alcohol dibwah)
• Sodium polyacylat
• Tatariacid
• Minyak Biji Anggur ( Vitis Vinfera)
• Retinyl palmitat ( Vitamin A)
• Tocophbryl asetik ( Vitamin E)
• BHT
• Metil
• Fragrance
• Fragaben
• Phyto collagen
• Lidah Buaya
• Ekstrak teh hijau
• Ekstrak Plum

Cara Penggunaan:

1. Bersihkan dan keringkan wajah anda
2. Tampal di bawah mata dan pastikan ia melekat dengan baik
3. Pakai selama 20 -30 minit atau pakai semasa hendak tidur (Tidak lebih dari 12 jam)
4. Hanya sekali penggunaan sahaja


AMARAN:

1. Gunakan bila perlu sahaja
2. Elakkan Penggunaan pada kulit terbakar dari matahari
3. Elakkan penggunaan dengan pembalut muka atau topeng pengelupas
4. Hentikan penggunaan produk jika anda merasa tidak selesa.
5. Jauhkan dari kanak-kanak
6. Untuk kegunaan luar sahaja.







Read more ...

Teruja dengan CRAZY SALE ni

Sedang bersemangat nak mengusha powerbank pastu gadget baru...
Nak beli ka superbuy dan seangkatan dengannya sbb harga jauh lagi murah tapi tak yakin sangat kalau tak test dulu... Mende mahal.. kalo 20-30 takpela kan.. ini harga main ribu.. sayang giler duit.
Pagi tadi bukak email yang ebay ni.. crazy sale! Jom usha2... ebay boleh dipercayai...


untuk lebih lanjut sila kehttp://deals.ebay.com.my/


Read more ...

Pilihan : Yoobao atau Pineng Powerbank

Powerbank...
Alat yang perlu ada skrg jika pakai smartphone atau tab!
Kalo x, nangisla xdpt nk update status bila outstation n tiada plug masa tu!

Sedang usha dua brand ni. Yoobao ni murah sikit daripada Pineng tu. Tapi sangat teruja dengan testimonial seorang blogger ni : Faiz Ibrahim yang guna dan jual powerbank Pineng ni...Macam best gilerjer... ramai yg order dgn dia

Oh powerbank... yang mana satu pilihan hati.. pujaan sanubari... kalo tgk design minat Pineng punya.. mcm eksklusif jer...

Banyk lagi brand lain tapi macam lebih yakin dengan 2 brand ni jer..
KOrang pakai powerbank apa? bape mAh?

Read more ...

Sabun Rumpai Laut Pink

Satu persatu saya mencuba produk untuk memulihkan kulit muka saya yang rosak ni.
Masalah jerawat.. kulit kusam... tona tak sekata...
Akhirnya saya berjumpa dengan SF Beauty! Alhamdulillah... kulit muka saya beransur baik... Memang ramai yang menegur... Setelah hampir 10 bulan pakai, rasanya kulit muka saya dah imun dengan produk  ni kot. Jerawat tumbuh tanpa kesian pada tuannya... 
Jadi, saya pun try pulak sabun rumpai laut kaler pink ni. 


Inilah rupanya. Ada sabun, krim siang dan krim malam. Harga set ni cuma RM35 jer... murah giler kan...




Read more ...

Lipstick Colagen D'Herbs Memang best!

Saya seorang yang tidak pandai nak ber mekap...  calit2 gitu jerla... sapuan nipis...
lagipun orang kata kalau natural lagi cantik...haha...Ni antara produk yang saya gunakan...


Harga : RM 20

Sesuai digunakan untuk lelaki dan wanita !

Bibir kering ?
Lipstik tidak tahan lama ?
Mengelupas ?
Sensitif ?
Gelap, tidak menarik ?

FUNGSI DE HERBS LIPSTICK COLLAGEN TREATMENT :
  • Sebagai penyeri warna bibir semulajadi mengikut suhu badan dan darah.
  • Melembapkan bibir yang kering dan merekah.
  • Sesuai juga untuk bibir yang gelap akibat merokok dan faktor keturunan.


Read more ...

Semua yang terbaik! NO. 1 belaka

Semalam kat felda saya ada buat pertandingan gubahan dan masakan untuk peneroka.wati
Inilah hasilnya yang para pemenang buat. Saya snap yang no.1 jer yer... cantik2 belaka.

Gubahan daripada telekung dan sejadah... Bentuk bunga ada, topi  ada...kipas pun ada.. makcik Sunah yang buat ni. Anak dia calon PKR kat tempat saya. Ada video di post sebelum ni.



Ini pulak gubahan kain pasang. Yang ni dimenangi oleh syafika, sahabat saya.. merupakan staf di pejabat Felda Chini Timur 3.. simple jer kan...


Ini pulak masakan puding karamel... hiasan ok.. takdelah serabut sangat.. rasa pun sedap!  saya suka puding karamel...


Ini pulak gubahan bunga spontan! Cantik....


Dalam bekas2 ni sebenanrnya hidangan nasi kerabu... sedap....Hiasan pun ok kan?


Kat tempat saya ni memang selalu sangat ada program macam ni... Tadi ada sukaneka rakyat. Boleh dikatakan setiap hari mesti ada program tau... Bajet mengundi kot...haha
Apapun saya bangga menjadi ank FELDA!!!

Read more ...

ISU HOT - SITARUNISAH DAN IBUNYA


Makcik ni jiran saya. Anak dia calon PKR mean pembangkang. Makcik Sunah tak restu anak dia bertanding dalam PRU 13 ni. hurmmmm....
Saya taknak cakap lebih2... tapi memang dah jadi isu paling hot di sini....
N23 - Dun Chini
P085 - Parlimen Pekan

Yang lawan dengan PM pun menantu peneroka tempat saya jugak...
Buang yang keruh ambillah yang jernih....

Read more ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...