Tahniah Geran RM1K untuk anda

Salam Sejahtera,

Mdec, SKMM dengan Kerjasama Google sedang memberikan geran RM1000
kepada sesiapa yang ingin memulakan perniagaan/dah ada perniagaan
secara online.

Sebanyak RM50 juta telah diperuntukkan, dan lebih 50,000 peniaga/bakal
peniaga online telah/akan menerima geran ini.

Sebanyak 35,000 peniaga dah pun menikmati Geran ini, dan boleh memohon
hanya secara online dari rumah anda.

untuk info, sila SMS:

LIKEGERANNAMA

Hantar ke 32828

Cas sebanyak RM2 dikenakan.

sentiasa ikuti perkembangan terbaru kami untuk menerima lebih banyak peluang dimasa akan datang.

Cepat sebelum terlewat, kerana ianya laju macam goreng pisang panas!

- copy n paste from my email -

Sebenarnya geran ini bertujuan untuk membantu SME yang menjalankan bisnes online. Cepat daftar di http://www.getmybusinessonline.com.my/
Memang kerajaan ada menyediakan geran 1k ni...


For more information on the grant kindly visit SKMM website (gmbo.skmm.gov.my), email gmbo@cmc.gov.my or call 1-800-88-4040
Important: The grant provided at gmbo.skmm.gov.my is an initiative by the Malaysian government that is separate from and in no way affiliated with the Get Malaysian Business Online program promoted at www.getmybusinessonline.com.my.
Read more ...

Mesti baca.. Konpem tersengih sorang2

Ambil dari facebook kisah ni..hehe

MESTI BACA!!!
Gelagat Orang Muda Baru Kahwin | Bila aku teringat balik cerita ni, aku mesti tergelak sorang-sorang.
Alkisahnya, aku ni ditakdirkanlah kahwin dengan sorang mamat nih.

Entah dari mana la datangnya.

Mak aku yang suruh, dia kata budak ni baik la, alim la pandai la.

Lepas tu terus kami kahwin.

Masa first time kahwin tu, memang kucar-kacir jugak la rumah tangga kami.

Dan yang aku paling tak tahan tu dia memang selalu saja buat aku sakit hati.

Eiiiii… geramnya aku!!!

Mana taknya, aku basuh baju dia sekali la dengan baju aku.

Then lepas basuh nak dijadikan cerita, ada lah pulak baju dia yang turun warna melekat kat baju aku.

Haihhh… memang sakit hati.

Baju baru kot, mahal lagi!!!

Then bila aku tanya dia, kenapalah tak bagitau aku yang baju dia ada yang turun warna.

Dengan slumber dia kata.. ”Lah… awat tak tanya…”

Eiii… geramnya aku!!!

Selang beberapa hari, dia ada ajak aku pergi shopping.

Ok, fine. Aku ikut je la. Weekend la katakan.

Lepas tu nak jadikan cerita, dia punyalah excited nak pergi shopping sampai aku kalih-kalih belakang.. dia hilang!!..

Aku cari gak dekat-dekat area situ kot2 ada tapi memang hampeh.

Aku try call, tak angkat. Call lagi pun tak angkat. Huhh. Tension betul!

Then, aku amik keputusan tunggu kat kereta je.

Seminit… lepas tu dua minit… lepas tu…. SEJAM KOT!!

Huhh. Memang sakit hati betul!!

Then bila dia sampai dekat kereta, aku tanya, pergi mana?

Kenapa call tak angkat??!!

Yang aku tak tahan, dia dengan slumber jawab.. “Lah.. gi shopping la sayang…

Owh, awak ada call ekk?? Alah, lupa nak bagi tau, terlupa bawa handset… hehe..

” Eiiii… geramnya aku!!!!

Seminggu lepas tu dia kata teringin nak makan masak ayam berempah dengan masak lemak cili api.

Ok fine. Aku masak je.

Tapi memang la aku ni tak la pandai masak sangat tapi bolehlah kalau setakat nak makan kan.

Aku hidang bagi dia makan.

Masa first time dia suap kat mulut tu aku bajet dia nak kata apa-apa.

Tapi dia diam.

Memang tak kata apa-apa pun sampai dia habis makan.

Habis makan pun tak kata apa.

Aku pun confius.

Dia ni takde respons. Sedap ke tak??

Ehmmm.. kalau ikut aku la, aku rasa ok je lah.

Tapi tak tau la orang yang makan nak kata apa..

Huhhh….. Esoknya, time aku on the way nak balik dari tempat kerja, kereta aku plak buat hal.

Tak boleh start. Panik gak la aku time tu.

Malam dah ni, nak masuk Isyak dah. Haihh…

Time aku balik kerja lewat-lewat lah kereta nak buat hal.

Then, aku call dia.

Yang aku tak boleh tahan tu....

Dia dengan slumber kata.. “Lah awat la call saya… call la mekanik… ingat call saya kereta awak boleh jalan ke??….

” Eiii… geramnya aku!!!

Tapi dia datang jugak lepas tu.

Ada lah dia check apa entah kat depan but tuh.

Dan lepas start terus boleh…

Hmmm.. dalam hati aku kata, “Boleh la jugak mamat ni nak diharap. Mekanik kecil-kecilan, janji free”…

Satu hari, dia ada bagitau yang dia kena pergi outstation kat overseas.

Dia kata pergi sekejap je.

2 MINGGU!! Hmm… aku memang no komen lah.

Dia nak pi buat keja dia.

Takkan nak kata tak boleh kot.

Kerja arkitek biasalah. Busy la kot.

Tapi memang agak sakit hati jugak lah.

Boleh dia lesap macam tu je.

Lepas-lepas naik flight, kot2 la dia nak call bagitau dah sampai ke, ada kat mana ke.

Tapi memang hampeh!!.

Langsung dia tak call!!

Kot2 la nak bagi emel ke tapi memang tak de.

Kosong inbox!!

Eiii… geramnya aku!!!

Pagi tu aku basuh baju.

Ok sekarang aku dah tau dah baju mana yang turun warna.

Aku ambik satu persatu dalam bakul nak basuh.

Sampai la aku jumpa bungkusan misteri dekat bahagian bawah baju-baju tu.

Jeng Jeng Jeng.......

Huishh siap dengan surat lagi.

Suratnya berbunyi begini:

Kehadapan isteriku yang tersayang...

Semoga berada dalam keadaan yang sihat sentiasa.

Jangan marah-marah ek.. hehe..

Saya bukannya apa, saja tulih surat nih..

Bosan… Tak tau nak buat apa… hihi

Pertama sekali saya nak bagi tau lah.

Mungkin awak tak kenal saya tapi saya kenal je awak.

Sejak awak darjah 6 lagi kot!! Haha..

Eh...awak tak ingat ke anak Pak Mail kawan ayah awak yang datang beraya kat umah awak time tuh??!!

Masa tu saya nampak awak duk main masak-masak kat belakang umah… hahaha…

Memang lucu sangat. Saya nampak awak macam ‘anak patung’.

Comel sangat… Iskk..

Awak ni.. tak perasan ke??

Keduanya, sorry la pasal hal shopping tuh.

Memang saja je saya tak mau bawa handset time tuh… hihi..

Takut terkantoi.

Ye la saya pi cari baju awak kot!!

Ingat baju yang awak kata terkena warna tuh??

Huh… memang tension.

Susah betul nak cari.

Memang patut la mahal dan memang patut la awak bengang satu hari… hihi…

Ketiganya, pasal ayam berempah dengan masak cili api yang awak masak… hmm…

Mesti awak bengang kan sebab saya takde respons… huhu…

Sebab SEDAPPPP SAAANGAT sampai saya jadi tak terkata.

Eh, saya makan dalam masa 5 minit je kot.

Ikut jam dinding kat rumah kita.

Iskk..awak ni.. tak perasan ke??

Keempatnya time keta awak rosak… hmm.

Awak tau tak saya CANCELLLL appointment saya dengan klien penting dari overseas sebab nak pergi kat awak??!!

Lepas-lepas tu jenuh saya nak pujuk diorang balik.

Tau tak saya langgar semua traffic light merah!!

Baju saya basah dengan peluh masa saya sampai kat awak??

Iskk..awak ni.. tak perasan ke??

Tapi lepas saya tahu saya kena pergi outstation kt overseas.

Saya lagi seronok.

Happy gile sebab saya tau awak mesti rinduuu kat saya kan..kan2??

Saya memang saja je tak call awak…hihi…

Tapi saya ok je.

Saya rasa saya dah sampai dah kot lepas awak baca surat nih…

“Wow, look at the Eiffel Tower!! Fuyoo!!! Cantik kot!! “

Hahahahahaaaaaaaa..jangan jeles..(^-^)

Last but not least.

Awak… awak jangan nakal-nakal ekk…sebab saya saaaaayang awak…

p/s: Try tengok sama tak dengan baju awak yang rosak hari tu “bungkusan” ni… hihi

Love,

Suamimu.......

Entah dari mana la datangnya.
Mak aku yang suruh, dia kata budak ni baik la, alim la pandai la.
Lepas tu terus kami kahwin.
Masa first time kahwin tu, memang kucar-kacir jugak la rumah tangga kami.
Dan yang aku paling tak tahan tu dia memang selalu saja buat aku sakit hati.
Eiiiii… geramnya aku!!!
Mana taknya, aku basuh baju dia sekali la dengan baju aku.
Then lepas basuh nak dijadikan cerita, ada lah pulak baju dia yang turun warna melekat kat baju aku.
Haihhh… memang sakit hati.
Baju baru kot, mahal lagi!!!
Then bila aku tanya dia, kenapalah tak bagitau aku yang baju dia ada yang turun warna.
Dengan slumber dia kata.. ”Lah… awat tak tanya…”
Eiii… geramnya aku!!!
Selang beberapa hari, dia ada ajak aku pergi shopping.
Ok, fine. Aku ikut je la. Weekend la katakan.
Lepas tu nak jadikan cerita, dia punyalah excited nak pergi shopping sampai aku kalih-kalih belakang.. dia hilang!!..
Aku cari gak dekat-dekat area situ kot2 ada tapi memang hampeh.
Aku try call, tak angkat. Call lagi pun tak angkat. Huhh. Tension betul!
Then, aku amik keputusan tunggu kat kereta je.
Seminit… lepas tu dua minit… lepas tu…. SEJAM KOT!!
Huhh. Memang sakit hati betul!!
Then bila dia sampai dekat kereta, aku tanya, pergi mana?
Kenapa call tak angkat??!!
Yang aku tak tahan, dia dengan slumber jawab.. “Lah.. gi shopping la sayang…
Owh, awak ada call ekk?? Alah, lupa nak bagi tau, terlupa bawa handset… hehe..
” Eiiii… geramnya aku!!!!
Seminggu lepas tu dia kata teringin nak makan masak ayam berempah dengan masak lemak cili api.
Ok fine. Aku masak je.
Tapi memang la aku ni tak la pandai masak sangat tapi bolehlah kalau setakat nak makan kan.
Aku hidang bagi dia makan.
Masa first time dia suap kat mulut tu aku bajet dia nak kata apa-apa.
Tapi dia diam.
Memang tak kata apa-apa pun sampai dia habis makan.
Habis makan pun tak kata apa.
Aku pun confius.
Dia ni takde respons. Sedap ke tak??
Ehmmm.. kalau ikut aku la, aku rasa ok je lah.
Tapi tak tau la orang yang makan nak kata apa..
Huhhh….. Esoknya, time aku on the way nak balik dari tempat kerja, kereta aku plak buat hal.
Tak boleh start. Panik gak la aku time tu.
Malam dah ni, nak masuk Isyak dah. Haihh…
Time aku balik kerja lewat-lewat lah kereta nak buat hal.
Then, aku call dia.
Yang aku tak boleh tahan tu....
Dia dengan slumber kata.. “Lah awat la call saya… call la mekanik… ingat call saya kereta awak boleh jalan ke??….
” Eiii… geramnya aku!!!
Tapi dia datang jugak lepas tu.
Ada lah dia check apa entah kat depan but tuh.
Dan lepas start terus boleh…
Hmmm.. dalam hati aku kata, “Boleh la jugak mamat ni nak diharap. Mekanik kecil-kecilan, janji free”…
Satu hari, dia ada bagitau yang dia kena pergi outstation kat overseas.
Dia kata pergi sekejap je.
2 MINGGU!! Hmm… aku memang no komen lah.
Dia nak pi buat keja dia.
Takkan nak kata tak boleh kot.
Kerja arkitek biasalah. Busy la kot.
Tapi memang agak sakit hati jugak lah.
Boleh dia lesap macam tu je.
Lepas-lepas naik flight, kot2 la dia nak call bagitau dah sampai ke, ada kat mana ke.
Tapi memang hampeh!!.
Langsung dia tak call!!
Kot2 la nak bagi emel ke tapi memang tak de.
Kosong inbox!!
Eiii… geramnya aku!!!
Pagi tu aku basuh baju.
Ok sekarang aku dah tau dah baju mana yang turun warna.
Aku ambik satu persatu dalam bakul nak basuh.
Sampai la aku jumpa bungkusan misteri dekat bahagian bawah baju-baju tu.
Jeng Jeng Jeng.......
Huishh siap dengan surat lagi.
Suratnya berbunyi begini:
Kehadapan isteriku yang tersayang...
Semoga berada dalam keadaan yang sihat sentiasa.
Jangan marah-marah ek.. hehe..
Saya bukannya apa, saja tulih surat nih..
Bosan… Tak tau nak buat apa… hihi
Pertama sekali saya nak bagi tau lah.
Mungkin awak tak kenal saya tapi saya kenal je awak.
Sejak awak darjah 6 lagi kot!! Haha..
Eh...awak tak ingat ke anak Pak Mail kawan ayah awak yang datang beraya kat umah awak time tuh??!!
Masa tu saya nampak awak duk main masak-masak kat belakang umah… hahaha…
Memang lucu sangat. Saya nampak awak macam ‘anak patung’.
Comel sangat… Iskk..
Awak ni.. tak perasan ke??
Keduanya, sorry la pasal hal shopping tuh.
Memang saja je saya tak mau bawa handset time tuh… hihi..
Takut terkantoi.
Ye la saya pi cari baju awak kot!!
Ingat baju yang awak kata terkena warna tuh??
Huh… memang tension.
Susah betul nak cari.
Memang patut la mahal dan memang patut la awak bengang satu hari… hihi…
Ketiganya, pasal ayam berempah dengan masak cili api yang awak masak… hmm…
Mesti awak bengang kan sebab saya takde respons… huhu…
Sebab SEDAPPPP SAAANGAT sampai saya jadi tak terkata.
Eh, saya makan dalam masa 5 minit je kot.
Ikut jam dinding kat rumah kita.
Iskk..awak ni.. tak perasan ke??
Keempatnya time keta awak rosak… hmm.
Awak tau tak saya CANCELLLL appointment saya dengan klien penting dari overseas sebab nak pergi kat awak??!!
Lepas-lepas tu jenuh saya nak pujuk diorang balik.
Tau tak saya langgar semua traffic light merah!!
Baju saya basah dengan peluh masa saya sampai kat awak??
Iskk..awak ni.. tak perasan ke??
Tapi lepas saya tahu saya kena pergi outstation kt overseas.
Saya lagi seronok.
Happy gile sebab saya tau awak mesti rinduuu kat saya kan..kan2??
Saya memang saja je tak call awak…hihi…
Tapi saya ok je.
Saya rasa saya dah sampai dah kot lepas awak baca surat nih…
“Wow, look at the Eiffel Tower!! Fuyoo!!! Cantik kot!! “
Hahahahahaaaaaaaa..jangan jeles..(^-^)
Last but not least.
Awak… awak jangan nakal-nakal ekk…sebab saya saaaaayang awak…
p/s: Try tengok sama tak dengan baju awak yang rosak hari tu “bungkusan” ni… hihi
Love,
Suamimu.......
Read more ...

Seperti yang diidamkan


Alhamdulillah...

Tudung idaman menjadi milik saya :)
Ingat tak saya bertuah kat blog sis yumilufya tu?

Terima kasih tidak terhingga buat sis yumie...
Suka sangat tudung ni... :)



Read more ...

Beli WANITA dapat MAGGI Ayam Kicap Berempah




Beli majalah WANITA edisi khas sempena Hari Ibu nanti, dapat pek MAGGI yang resepi baru tu.
Ayam Kicap Berempah.. Kan ada iklan dalam tv...
Tak try lagi...Sedap ke erk? Senang jer zaman sekarang ni. Tak perlu nk pergi pasar beli bahan2 nk buat resepi. Dah siap yang segera....huhu...





Read more ...

Terujanya saya!!!


Gambar ni diambil daripada email superbuy

Nak memilikinya? 
Meh Klik situ ----> http://www.superbuy.my

Bilalah nak dapat free ni erk...?  sayang duit nak beli sendiri..huhu
Teruja sangat dengan warnanya yang ummpphhhh tu!

Read more ...

Menang Tudung Cantik dari Yumielufya

First of all thanks pd owner blog yang menganjurkan contest sempena anniversary blog..
Sis yumie mmg comel...bagi hadiah comel2...

Rezeki setelah hampir lama tidak menyertai mana2 GA dan contest.
Alhamdulillah...

Gambar dari blog yumielufya


Manalah satu bakal jadi hak milik saya kan...
Tak kisahla..semua cantik2 belaka


See! my name was there

Semoga sis yumie akan dimurahkan rezeki selalu.
Maaf yer cilok gambar dari blog sis...



Read more ...

Rezeki 3 tahun dah


Setiap hari Ahad pasti akan berjumpa dengan mereka ini. 
Inilah budak2 tahun  5 dan 6 yang saya ajar tusyen di Chini
Alhamdulillah.. rezeki... dah 3 tahun saya  dapat kontrak mengajar tusyen ni.
Okla...dapat jugak side income kan..
Untuk tahun ni ajar subjek English dan Sains...

Read more ...

Jambu Kering atau Preserved Guava Untuk Vitamin C


Makanan ringan kesukaan saya. Mesti beli kalau singgah kat pasaraya atau PETRONAS mana2.
Rasanya keras dan liat2 gitu. Kalau takde gigi memang disyorkan tak perlu makan sbbnya agak menyiksakan gigi anda.
Sebagaimana yang kita sedia  maklum, jambu memang kaya dengan Vitamin C. 

Vitamin C info from farmasianis.tripod

Vitamin C juga dipanggil sebagai ascorbic acid (asid askorbik). Keperluan minima yang disyorkan, seperti yang digariskan oleh USRDA (United Stated Recommended Daily Allowance) ialah 60mg sahaja sehari. Bagaimanapun, untuk kesan-kesan baik yang maksimum, pengambilan vitamin C dalam dos yang lebih tinggi adalah disyorkan.
Vitamin C sangat tidak stabil. Oleh itu ia mudah rosak bila terdedah kepada pencemaran, stress, proses oxidasi (seperti terdedah kepada udara), merokok dan sebagainya. Vitamin C tidak dibuat oleh sel-sel badan kita. Oleh itu, pengambilan dari sumber luaran adalah penting.
Vitamin ini larut di dalam air. Ia mudah dibuang melalui air kencing dan juga peluh. Pengambilan yang berterusan adalah penting untuk memastikan kandungan di dalam badan tidak menjadi rendah. 

Kekurangan berterusan vitamin C akan menyebabkan anda mengalami beberapa jenis penyakit atau simptom:

bullet
pendarahan dalaman (haemorrhages) di mana ada tanda-tanda lebam berwarna hitam biru di bahagian-bahagian badan.
bullet
gusi berdarah dan tidak kuat.
bullet
tulang menjadi kurang stabil kerana perubahan-perubahan yang terjadi
bullet
pada tulang rawan yang menyokong tulang-tulang biasa.
bullet
tisu jantung rosak.
bullet
kesan kepada struktur tulang menyebabkan kehilangan kalsium.
bullet
penambahan kadar metabolisma berlaku.



Read more ...

Gara-gara Nestle Punya Peraduan

Sejak 2 tahun yang lepas, memang dah berjinak dengan contest2 ni. Lepas tu bila dah menjadi seorang blogger ni lagila peluang terbuka luas.
Inspirasi pun ramai...Dapat kenal dengan geng2 comper... Best sangat kalau menang contest mana2 tau walaupun hadiah kecil jer. serius!!! memang sangat teruja bila menang contest yang hadiahnya wow!!!
So, saya pun dah pesan kat ma supaya simpan bungkus nescafe tu. kalaulah dari awal dulu saya dah buat macam tu senang hidup..takdelah perlu nk habiskan duit beli POP kalau nak masuk contest. Biasanya kan memang kena ada POP ataupun resit pembelian.
Yang saya perasan kalau contest Nestle punya just nak barkod jer ataupun penutup sentap minuman tu. Contest twister pun macam tu. nak bungkusan plastik yang ada kod bar tu.
Pengalaman menang tempat pertama memang best!!! berbaloi2... hantar cuma 1 borang jer kadang2 tu tapi menang berganda2... alhamdulillah..itulah dikatakan rezeki...

POP Nescafe...
Penutup sentap lagila banyak...secawan penuh dah dapat..hehe

Kalau mood rajin bolehla join contest Nestle yangs edang berlansung sekarang.. Hadiah utama kalau tak silap Nissan Almera.. bestnya kalau dapat....



Read more ...

Buffered Earning Samsung Note 2

Alhamdulillah...

Dapat 2 ketul BE arini nuffnang bagi.

Terima kasih yer nuffnang!!!!



Owh...iklan Samsung Note 2

Read more ...

Lipas!!! benciiiii...Tak suka

kredit : google image

Kisah lipas di pagi semalam.

Pakai2 seluar jean yang tergantung di belakang pintu tetiba ada something merayap di kepala lutut! Terusla saya pegang mende tu bukak balik seluar. Tak kasi mearyap.. ingtakan labah2 rupanya lipas!!!! eeee..... meremang bulu roma...geli... besar lak tu...masa saya  kibas2 seluar jean tu keluarlah  lipas tu dengan masih bernyawa lagi.
saya pun amik hanger terus ketuk sampai mati! puas hati...huhu

saya tak suka lipas sebab lipas mengganggu hidup saya. pernah sekali tu masa tidor.. lipas masuk dalam lengan baju!!! saya terus penyet dan rasa nak pengsan dengan bau lipas yang sangat tak best tu!!! tak  pasal2 kena salin baju tidur pulak....
menyampah dengan lipas... tak suka.... tak suka....

LIpas oh lipas.. kenapa suka ganggu kehidupan aku....

Pengajaran : Periksa dulu seluar atau baju yang tergantung di belakang pintu kot2 ada makhluk ni bersembunyi.hehe



Read more ...

Surga Cinta Ada Band

Terdiam...
Hanya bisa diam
Dingin menyerang... di sekujur tubuhku

Layangkan mata menembus cahaya putih kilaunya
Meneduhkan lamunan

Masih jelas terlihat, pesona ayumu
Masih jelas terasa, getar dawai jiwamu aahhh...

Inikah surga cinta yang banyak orang pertanyakan
Atau hanya mimpi yang tiada pernah berakhir jua

Perlahan bawa smua tanya
Satu bersama langkah di taman ini

Terangkai bunga tanda cinta murni adanya
Tapi kekasih pun tiada muncul hapus rinduku aahhh...

Dimana aku sedang berada mengapa sendiri
Lari telanjang
Tanpa seorang pun yang mau peduli

Terbanglah cinta sampaikan sayangku hanya bagi dia
Tak ingin rasa sepi meratapi malang tanpa dirinya


JOm karaoke lagu ni...layannnn.....


Cinta oh cinta...

kredit to : youtube & http://www.liriklagumuzika.com
Read more ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...