Brooch Mutiara Cantik Untuk Dijual



Sebenanrnya brooch ni untuk baju kebaya tapi untuk tudung pun apa salahnya kan. Mutiaranya sangat cantik! tinggal pattern macam ni jer... 
Tetiba kan jual keronsang! haha... sebenanrnya aritu beli banyak2..borongla jugak...sbb before that ada akwan2 yang berkenan nk jugak...so, borong jerla banyak2...
Kali ni naj jual kat rakan2 blogger..kot2 ada yang berkenan nk tempah pun boleh :)

Harga : RM 20/set (termasuk kurier pos laju)


Read more ...

Sudah tertulis...

Nak menangis..
Nak meraung...
Nak lari jauh2...
Nak mencari ketenangan...

Tapi....
Semua tu tak guna pun...

Apa yang perlu dibuat hanyalah dekatkan  diri padaNya...
Dia lebih mengetahui perancangan untuk hambaNya...

Ya Allah...kuatkanlah semangat aku ini...Berikanlah aku ketenangan...
Tetapkanlah hati aku Ya Allah...
Seandainya ini yang terbaik untukku, aku redha dengan ketentuanMu Ya Allah...

Need support from all my fren....
Panas tak sampai ke petang...
Apa yang dirancangkan tidak menjadi seperti yang diinginkan...

kredit : google

#putuscinta#

perit dan pedih...

Read more ...

Bisnes Kecil-kecilan di Rumah

Alhamdulillah...

Akhirnya tercapai jua impian ma dan adik ipar nk bukak bisnes.



Ada jual ice blended, ABC, air berkarbonat serta makanan sampingan seperti laksa, keropok, kentang goreng, bebola dll...akan ditambah dari masa ke semasa.

Nak berjaya kena ada usaha. Nak duit kenalah berusaha. Pendek kata, nak apapun kena berusaha kan...

Saya dalam proses tunggu mesin kentang spring sampai ni. Semangat tak? Nak jadi usahawan kentang spring pulak ni.. Part time.... kalau menguntungkan leh bagi komitmen sepenuhnya pada bisnes ni kan.








Read more ...

Fenomena Losyen Anugerah Untuk Kurus

Banyak betul produk untuk kurus kan. Tak terhingga banyaknya. Saya akan try berdasarkan testimoni blogger yang telah mencuba... Nak tengok kesan ke atas diri sendiri pulak macammana.

Antara losyen-losyen yang pernah digunakan :

Losyen Dr.Johnson
Losyen Felinna Inch Loss
Sabun herba USA


Tapi sayangnya... agak kurang keberkesanannya. Sedih kan... Mungkin tabiat makan yang mempengaruhi badan seseorang.
Untuk pengetahuan semua, saya pernah try Premium Beautiful yang harga riban tu. Yer.. memang boleh kurus dan bershape tapi dalam masa yang sama pemakanan kena jaga jugakla. Bukan pakai korset tu semata-mata tau.
Saya juga pernah join LOndon Weight Management pny program. Sangat membazir tau. Baik korang jangan pernah ada keinginan untuk mencubanya. Nanti menangis nak bayar kos!!! Nanti saya akan cerita selanjutnya pengalaman-pengalaman saya nak kurus ni.
Saya ni kalo bab kurus memang agak taksub tapinya bila berkaitan dgn pil or ubat memang sy akan tolak ketepi. Saya tak pandai nk makan ubat... mesti kena hancurkan dulu sebelum masuk perut!

Kali ni nak cerita pasal losyen ANUGERAH ni. Yang dibaca dengan ayat-ayat Al-Quran. Makcik saya kata memang boleh kempiskan perut. Dia yang memperkenalkan. Kemudian, saya pun google pasal losyen ni. Dalam proses mencubala ni. Dengan izin Allah...kita hanya berikhtiar kan...


Saya memilih yang kaler pink ni sebab EXTRA HOT. Kaler lain ada biru dan hijau

inilah rupanya. Losyen ANUGERAH ni best! Baunya sangat harum... yang paling penting tidak melekit pun tau. 
Harga ?? Kalo diikutkan pada bekasnya RM28.00 (pink) RM26.00 (hijau dan biru)

Tapi tengok atas kedaila jugak..biasanya dapat diskaun RM2 atau lebih :)

Read more ...

Pemenang Simple Giveaway 2013

Maaf..
Lambat sangat nak umumkan keputusan giveaway yang saya buat sempena birthday saya yang lepas. Kesuntukan masa serta banyak hal yang perlu dibereskan...MIntak tolong dengan incik random.org ni...

Dengan lafaz bismillah saya mengumumkan pemenang bagi Simple Giveaway 2013

Pemenang-pemenang :

No. 10
http://eydaamandaii.blogspot.com/2013/03/simple-giveaway-2013.html

No. 6
http://ohthrillers.blogspot.com/2013/03/simple-giveaway-2013.html

No. 20
http://diaryismah.blogspot.com/2013/03/simple-giveaway-2013.html

No. 4
http://everybloghavetheirownstory.blogspot.com/2013/03/current-chapter-simple-giveaway-2013.html

Diminta kepada semua pemenang untuk menghubungi saya di email azlina6703@gmail.com untuk urusan hadiah topap yer...

Nyatakan no bertuah anda serta detail lain : No. telefon atau akaun maybank (kalau xnk topap) sertakan nama penuh tau...

Hadiah : Topap RM5 @ wang tunai RM5 untuk setiap pemenang.

Tahniah kepada semua pemenang....

Alhamdulillah..lega...






Read more ...

Sauna Di Rumah- Teringin

Sangat teringin untuk memiliki set sauna di rumah!
Bila mengenangkan berat badan yang semakin bertambah...mengenangkan keadaan kesihatan yang agak kureng..
Tekanan darah rendah... guaner nak kasi tinggi erk...
Nak usha set sauna...

Faedah bersauna :

  • Memecahkan lemak-lemak yang berlebihan dalam badan anda.
  • Menghaluskan kulit. Tips menghaluskan kulit, lakukan lulur/scrub badan selepas anda bersauna. Hasilnya kulit anda akan bertambah halus dan gebu.
  • Bersauna dapat melangsingkan badan
  • Dapat mengeluarkan toksin dalam badan
  • Menghilangkan kesakitan sendi, arthritis, urat dan sengal-sengal badan
  • Membantu masalah sukar tidur
  • Menjadikan badan terasa lebih ringan dan bertenaga
  • Melancarkan perjalanan darah
  • Sangat baik untuk wanita yang baru lepas bersalin bagi menggantikan tangas
  • Menyembuhkan luka-luka selepas bersalin
  • Meningkatkan kadar metabolisme yang membantu dalam mengurangkan berat badan.
sumber : http://setsauna.com/#

Read more ...

Senarai Peserta Simple Giveaway 2013

Assalamualaikum..

Maaf... Lambat nak update senarai peserta giveaway saya. Masalah blog yg tak boleh buka gara2 lambat renew domain. huhu....rugi trafik 3 hari!!! 


  1. http://amirulhakim1996.blogspot.com/2013/03/simple-giveaway-2013_6.html
  2. http://asyikbercontest.blogspot.com/2013/03/simple-giveaway-2013.html
  3. http://cyanxkamo.blogspot.com/2013/03/simple-giveaway-2013.html
  4. http://everybloghavetheirownstory.blogspot.com/2013/03/current-chapter-simple-giveaway-2013.html
  5. http://umikasum.blogspot.com/2013/03/simple-giveaway-2013.html
  6. http://ohthrillers.blogspot.com/2013/03/simple-giveaway-2013.html
  7. http://www.mohdnoorshawal.com/2013/03/simple-giveaway-2013.html
  8. http://miszfarahanis.blogspot.com/2013/03/simple-giveaway-2013.html
  9. http://nabieliela.blogspot.com/2013/03/simple-giveaway-2013.html
  10. http://eydaamandaii.blogspot.com/2013/03/simple-giveaway-2013.html
  11. http://farispunyabelog.blogspot.com/2013/03/simple-giveaway-2013.html
  12. http://thesitesaya.blogspot.com/2013/03/simple-giveaway-2013.html
  13. http://budaklepasanspm.blogspot.com/2013/03/simple-giveaway-2013.html
  14. http://muslimahsejati96.blogspot.com/2013/03/simple-giveaway-2013.html
  15. http://muslimahsejati96.blogspot.com/2013/03/simple-giveaway-2013.html
  16. http://www.cikfie.com/2013/03/simple-giveaway-2013.html
  17. http://setiasmile.blogspot.com/2013/03/simple-giveaway-2013.html
  18. http://eyraofficial.blogspot.com/2013/03/simple-giveaway-2013.html
  19. http://www.nurulazieyan.my/2013/03/simple-giveaway-2013.html
  20. http://diaryismah.blogspot.com/2013/03/simple-giveaway-2013.html


sudi join simple giveaway saya ni...  Nantikan keputusannya yer...
Kalau ada yang tertingga tu bgtaula awal2 yer... sblm jam 12.00am 12 MAC 2013

Perubahan hadiah : Topap RM5 X 4oRang pemenang (ramai sikit dapat...)

Read more ...

Blog Hilang Lambat Renew Domain

Sempena birthday saya juga sepatutnya renew domain blog saya ni.
Tapi keadaan agak bz dan menyebabkan saya terlupa nk renew. Inilah jadinya... lambat hanya beberapa jam sahaja. Malam tadi ok lagi...
Tiba arini dah jadi macam ni :(




Risau dah ni... huhu..takut... kena hantar ticket kat ihosterz ni...

Dahla saya buat giveaway. Jangan risau..sy akan umukan para pemenang secepat yang mungkin yer...

ihosterz, cepatlah proses... sorryla terlambat renew tahun ni...huhu

Read more ...

Simple Giveaway 2013!!!

sticky post until 8 MAC 2013 11:59Pm

Dengan lafaz Bismillahirrohmanirrohim...

Saya dengan ini berbesar hati untuk menganjurkan contest sempena birthday saya yang akan tiba pada 8 Mac 2013 ni bersamaan Hari Jumaat ni.  :)

Simple giveaway sebab syarat2nya adalah seperti berikut :

1. Terbuka kepada semua blogger (lelaki @ perempuan) yang menetap di Malaysia sahaja yer.
2. Wajib membuat entri tentang GA ni dengan tajuk " Simple Giveaway 2013" pastu komen di entri ini link tersebut. Letak banner di bawah dan link ke entri ini.

3. Tarikh tamat : 8 Mac 2013 jam 11:59am  (Jumaat)
4. Pemilihan secara random sahaja yer. Siapa yang bertuah agaknya tu..  

Hadiah berupa topap / duit (mana2la) : RM10 X 2 pemenang

Semoga mendapat sambutan walaupun masa hanya 2 hari..hehe..taknak buat lama2... Keputusan akan diumumkan selepas 10hb sebab weekend sangat sibuk...hehe

Jom join kawan2...
Untung nasib timbul...

Read more ...

Dah sampai korset best ni

Akhirnya yang ditunggu kunjung tiba... Kan teringin nak beli seperti dalam entri ini.
Dah selamat memakainya malam tadi. Sangat selesa...Kainnya sangat lembut.Tak sabar nk tengok hasil selepas seminggu!


Terima kasih sis mybodyshop merealisasikan impian saya nak pakai mende ni..
Harga RM40 jer include postage

Bamboo dalam bentuk 'textile' mempunyai daya penyerap peluh yang hebat dua kali ganda lebih baik dari kain kapas (cotton).Kemampuan penyerapan luar biasa daun pemakainya dari kain kering, segar dan lebih selesa.

Antara kebaikan sut ini adalah: -

 Mengecilkan perut dan melangsingkan pinggang 
- membakar lemak yang berlebihan 
- menaikkan dan mengencangkan payudara dan punggung. 
- melancarkan peredaran darah dan metabolisme 
- mengurangi sakit punggung dan tulang belakang
 - mengurang sakit saat menstruasi. * Mengandungi FAR INFRA RAY (sinar infra merah) 

SAIZ :** (S-M)Hip: 84-94cmwaist: 62-72cmWeight: 45-60kg**
 (L,XL)Hip: 98-105cmwaist: 76-81cmWeight: 65-80kg

CARA PEMAKAIAN :

* MULAKAN DARIPADA BAWAH SARUNG KE BADAN.* PAKAI SELAMA 8 JAM SETIAP HARI UTK MENDAPATKAN KESAN YG CEPAT.



Read more ...

Dapat Cek Tak Lama Lagi

Alhamdulillah.. di saat2 kesempitan wang begini, Allah memberikan pertolongan membuka pintu rezekiku...
Terima kasih Ya Allah...

Sebenarnya saya bakal menerima cek nuffnang yang saya cash out  pada hujung bulan 1 aritu.
Dah terima paymnet advice di email.. tunggu cek sampai kat rumah jerla pasni.
Amaun??? dalam RM 100- RM200 jer.... 
okla...dapat jugak merasa hasil titik peluh sendiri. Dahla nak bayar domain lagi bulan ni.
Ingat nak melancarkan satu GA kecilan sempena birthday. Agak2 ada x yang nk join erk... AL MAKLUMLAH.. saya ni dah lama xberaktif blog....huhu


Read more ...

Nuffnang anjur contest "Design Kredit Kad"

Kepada sesiapa yang kreatif tu, jom design kad kredit dan menang.

Copy n paste from email


Greetings Nuffnanger,
If you’ve always wanted to see your design pop up and be recognized all over the world, then you’ll want to keep reading for an opportunity of a lifetime!
For all you know, you can be walking away with a brand new Macbook Pro with Retina Display worth RM4,599 or 2 x iPad Mini(s) 16GB worth RM999 each! And best of all, a brand new Credit Card will feature YOUR design and brand name when you come up with the best design of all!
You’ve definitely read that right, your amazing design could be featured onto the new Credit Card for everyone to keep and everyone will come to recognize you!
To get your chance at fame, all you have to do is to follow the instructions below:
1.       Create a design that you think is best featured on the new Youth Credit Cardand save it in .jpeg format at a maximum of 10MB.
MINIMUM dimensions:
2,022px (width) x 1,275px (height)
OR
21.06 inches (width) x 13.28 inches (height)

      2.       Blog the concept and idea behind your design and give your new Youth Credit Card a rocking name!
3.       Submit your Credit Card name and design using the form below.
4.       This contest will be featured from the 4th of March (Monday) to 17th of March 2013 (Sunday)!
5.       Best design chosen by an internal panel of judges will be walking away with the brand new Macbook Pro with Retina Display!
For more information, hop on to our blog right here: http://bit.ly/Y887WK
Come on Nuffnangers, it’s time to wake up your right brain and come up with a mind-blowing creative design that will wow us all!
Good luck and happy designing!


Cheers,

Laura Lee
Community Executive
Nuffnang Sdn Bhd
Read more ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...