Mandi di Kolam Air Panas Sg. Klah

Lokasi percutian : Sungkai, Perak. 
Ada Felda Residence berhampiran. Simpang belah kanan kalau dari Trolak. Dalam Felda Sungai Klah. Dari simpang jalan besar nak ke kolam AIR PANAS TRAP tu amik masa dalam 20 minit jer pun. Ada gerai-gerai jugak tepi jalan sebelum sampai tempat tu.
Kalau lalu jalan KL-Ipoh tu depan sikit dari Trolak. Kebetulan amik adik yang habis SPM kat MRSM Trolak, dah terlanjur sampai pergilah mungkin untuk kali terakhir. Pasni mungkin takkan pergi dah. Jauh kan...Meh usha gambar2 yang ada.

Simpang sebelum masuk ke Kolam Air Panas Sungai Klah.

Inilah harga tiket. Dah naik...sebelum ni baru RM10 sorang.

Adik2 yang pakai baju biru. Anak buah amoi tu punyala selok main air.

Ni pintu masuk ataupun gate nk masuk kawasan air panas tu. Ada orang jaga kat situ check pakai gelang security check ke x.

antara tempat yang ada di dalam tu.

Sampai jer kawasan kolam, g cari maggi dulu. Masing2 dah lapar.

Sebelum anak buah g berendam dalam air. Masa mula2 sampai2 ni.

Mereka seronok bermain air!

Kawasan kolam mandi. Siap ada papan air gelongsor lagi. Ini kawasan air tohor jerla. Budak2 boleh main. Pintu masuk ada belah depan jer. Keliling berpagar.

Tempat merebus telur. Khas rebus telur je tau! Tak boley buat mende lain da. Telur tu ada jual kat situ. Tak tahulah berapa harga satu bakul tu. Tak bertanya pulak. Display price pun takde.

Abah dan nisa stay dalam kolam air panas.

Ujan renyai2 time ni. Kenalah stay kat tempat air panas pulak.

Buat terapi kaki.

Kafe yang ada dalam tempat tu.

Antara pemandangan di dalam tu.

Dalam tu ada tempat nak jakuzzi, open karaoke pastu kafe. Santai jer jalan kaki dalam kawasan tu. Terjagalah jugak tempatnya. Mungkin boleh diperbaiki lagi.




1 comment:

  1. Best jugak tmpt ni..biasa pegi yg kt selayang je..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...