KOS TUKAR SKRIN SAMSUNG S4 YANG PECAH

Berita yang sangat sedih kan. 
3 hari yang lepas, hp tu terjatuh masa meronda kawasan. Terus padam. Bila on semula dah black screen. Tapi still ada lampu notification and bny2 lain tu. Berfunction tapi no displayla.
Kalau orang call boley jawab lagi..tapi kena dengar suara dulula kalau cam kan. Takpun tanya siapa di talian tu. Kalau orang hantar mesej alamatlah sampai ke cerah la xdapat baca.

Tengahari tadi g la kat Samsung Centre kat Jalan Lim Hoe Lik, Kuantan nak hantar repait. Kot2la boleh claim warranty. Tapi x boleh sebabnya ada crack sikit kat skrin tu. 
Pastunya nak tak nak redha jerla repair replacement scree tu.

Kos barang dan upah kot tukar skrin samsung S4 adalah RM570.30

Ada sesiapa yang pernah tukar skrin tak kat kedai hp biasa?

Baru jer pakai 7 bulan S4 tu. Ganas betul kan.
Lepas ni nak tukar cover/casing yang lebih baik dari sekarang demi keselamatan.


Hari Isnin atau Selasa ni siaplah... Tak sabar nak amik my baby tu..hehe...


15 comments:

  1. salam kt mana tukar skrin S4 tu ye?

    ReplyDelete
  2. Eyh murah la kat kuantan.. saya baru pecah semalam.. cek di samsung setapak RM800

    ReplyDelete
  3. Murah la kat Kuantan.. Saya Punya HP pecah S4 jugak.. kat Setapak RM800.

    ReplyDelete
  4. salam,kat selanor tukar screen s4 rm600(dia dtang satu set sekali dgn touch pad)

    ReplyDelete
  5. www.facebook.com/doubleamobilerepair

    M

    ReplyDelete
  6. www.facebook.com/doubleamobilerepair

    Servis repair skrin dia murah2 je.
    Cer pm.

    ReplyDelete
  7. S4 ain da 3 mggu rosak. Jatuh..skrin x klua pape..gelap je. Lampu je menyala..org call masuk n bunyi tp x klua pape. Sob..sob..jawabnya lcd la. Tgh kumpul duit nk repair. Nk beli baru syg..sbb rase cm baru lg klau nk tukar. Lg pon hadiah bufday org bg

    ReplyDelete
  8. S4 ain da 3 mggu rosak. Jatuh..skrin x klua pape..gelap je. Lampu je menyala..org call masuk n bunyi tp x klua pape. Sob..sob..jawabnya lcd la. Tgh kumpul duit nk repair. Nk beli baru syg..sbb rase cm baru lg klau nk tukar. Lg pon hadiah bufday org bg

    ReplyDelete
  9. S4 maria jatuh hari khmis . rosak lcd. dah repair baru je siap. semalam hantar harini dah boleh amek. kat kangar perlis repair rm550 .. tapi taktau kenapa colour dlm hp pudar dari yang asal...

    ReplyDelete
  10. Salam, nk tnya sikit. Lpas repair screen tu bpe lame tahan? I mean smpai skrg ok lgi ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam.... ok lg skrin sy smpai skrg... orignl smsung kn..hihi

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...