Kurus badan dengan Shaklee

Untuk kurus dan kelihatan menawan, perempuan sanggup lakukan apa sahaja asalkan ebbraloi. Mnecuba pelbagai jenis produk yang menambat hatinya.
Tidak terkecuali juga dengan diriku ini.

Daripada london weight yang ribu riban tu, premium beautiful yang harga tak masuk akal, losyen2 kurus seperti dr.johnson , felinna inch loss pastu anugerah sehinggalah sabun slimming. Sauna pant... alat senaman...Segala macam dah pernah try! Bab pil dan makan2 jer yang memang tak berani nak try lansung. Tambah2 saya bukan jenis yang suka telan pil. Mintak maafla. memang tak lepas nk telan kalau tak kunyah mahupun hancurkan terus dalam air. terok kan.. siksa nak makan pil atau tablet ni.

Untuk tahun ni, rasanya memang patot untuk saya kembali menitikberatkan soal berat badan sebab dah melampau2 sangat berat ni naiknya! jadi stress pulak dengan body fat ni.
Rasa makan tu takdelah banyak sangat cuma malam selalu makan berat. Makanan segera pun selalu sangat dah makan. air masak dah kurang minum berbanding masa stay kat rumah dulu. Duduk sendiri macam tak terurus pulak. huhu

Tetiba, terasa snagat bersemangat nak kurus. Berat tengah gilanaik ni ha. Nka try set kurus Shaklee tu.

3 konsep utama -BAKAR, BUANG, BINA

                          1. BAKAR 
                       Produk: LECITHIN/ OMEGA GUARD
Fungsi: bertindak sebagai pemecah dan pembakar lemak dan kolestrol



 2. BUANG
Produk: ALFALFA/HERB LAX
Fungsi:membuang lemak, toksin dalam badan
3. BINA
Produk: CINCH/SOY PROTEIN
Fungsi: bina otot, elak kulit menggelebeh


LANGKAH PERTAMA : DETOX

Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum.

Apa yang sesuai untuk detox adalah Herb-lax atau Alfalfa. Bagi mereka yang tidak mengalami masalah sembelit boleh cuba Alfalfa. Herb-lax pula sesuai untuk mereka yang mengalami masalah sembelit. Saya tidak menggalakkan Herb-lax diambil oleh ibu-ibu yang menyusu kerana bimbang akan memberi kesan cirit birit kepada anak.

LANGKAH KEDUA : MEMECAHKAN LEMAK

Proses memecahkan lemak boleh dilakukan dengan mengambil Lecithin atau omega. Lecitin dinamakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan melekat pada lemak, dalam perkataan ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu terapung di dalam darah, dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membran. Lecitin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan.

Walau apa juga supplemen yang anda makan untuk kurus anda haruslah menjaga pemakanan seharian anda, jangan makan sesuka hati. Kena kurangkan lemak dan minyak , rajin bersenam dan banyakkan minum air. Sekurang-kurangnya 3L sehari.

LANGKAH KETIGA : MEMBINA OTOT DENGAN PROTEIN

Protein sangat diperlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%.

Untuk protein terbaik, anda boleh memilih samada Cinch Shake atau jika anda ibu yang menyusukan anak, jangan ambil Cinch Shake ni, tapi gantikan dengan ESP/ MealShake (ESP juga membantu mempercepatkan penghasilan susu badan)

Kenapa perlu mengambil protein? Kerana apabila lemak diuraikan daripada badan, otot diperlukan untuk menggantikan ruangan yang kosong itu bagi mengelakkan kulit kelihatan tidak bermaya, lembik dan kusam. Bagi anda yang sedang dalam proses mengawal berat badan,pastikan protein terkandung dalam setiap makanan anda. Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%... Cth makanan yg kaya protein kacang soya, ikan, telur, hasil tenusu(susu,keju,yogurt), kekacang, avokado, ayam, tauhu

kredit : whitemommy

1 comment:

  1. salam.sis jual shaklee ya? sy tgh cari vit e, gla dan zinc kompleks.kalau sis free watapps sy ya 0129603175

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...