Mesin Besar Buat kerepek di ANI BISKUT

Hari Isnin dan Selasa baru ni saya berpeluang mengikuti rombongan ke Banting. Lawatan ke kilang yang tersohor.. Ada 5 buah kilang yang kami lawat. Tak bayar pun pergi ni. Anjuran PERISDANITA. Makcik2 la ramai..hehe.. dapat jalan free.. tambah ilmu..luaskan pengalaman.. follow jerla.. saya pun join last minute..

Kilang mula2 kitorang pergi Yuzi Jaya. Next Ani Biskut...okla.. nk cerita yang kat Ani Biskut ni. Dah macam2 anugerah dah beliau dapat. Sesungguhnya saya sangat kagum bila usahawan melayu tempatan dapat menembusi pasaran sehingga oversea! Dia punya husband sanggup tolong dia tanam bahan mentah supaya tak berlaku shortage bahan mentah. Bagus betul kan...

Cerita pasal kejayaan memang tak habisla kan.. sejarah mula...takmau cerita pasal tu.
Nak cerita mesin goreng kerepek automatik ni ha.. besar gilerla... entah berapa kg minyak yang diorang gunakan.

Taklimat oleh tokey kerepek. Puan Ani (taktahu nama sebenar apa..lupa)

Kejayaan dan anugerah yang pernah diperolehi

Jualan kerepek harga kilang

inilah mesin goreng kerepek tu. semua automatik. dah siap goreng, mesin pun curahlah kerepek untuk di toskan minyak.

me! in green..


kejayaan dan kebanggaan..hehe

Kesimpulannya, lawatan 2 hari ke Banting tu membuatkan saya teruja nk menjual kerepek untuk musim raya ni. Nak jadi usahawan kerepek...
Bagi rasa2 dulu pastu amik tempahan...ok x?



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...