Lipas!!! benciiiii...Tak suka

kredit : google image

Kisah lipas di pagi semalam.

Pakai2 seluar jean yang tergantung di belakang pintu tetiba ada something merayap di kepala lutut! Terusla saya pegang mende tu bukak balik seluar. Tak kasi mearyap.. ingtakan labah2 rupanya lipas!!!! eeee..... meremang bulu roma...geli... besar lak tu...masa saya  kibas2 seluar jean tu keluarlah  lipas tu dengan masih bernyawa lagi.
saya pun amik hanger terus ketuk sampai mati! puas hati...huhu

saya tak suka lipas sebab lipas mengganggu hidup saya. pernah sekali tu masa tidor.. lipas masuk dalam lengan baju!!! saya terus penyet dan rasa nak pengsan dengan bau lipas yang sangat tak best tu!!! tak  pasal2 kena salin baju tidur pulak....
menyampah dengan lipas... tak suka.... tak suka....

LIpas oh lipas.. kenapa suka ganggu kehidupan aku....

Pengajaran : Periksa dulu seluar atau baju yang tergantung di belakang pintu kot2 ada makhluk ni bersembunyi.hehe



2 comments:

  1. Dulu keta Nurul pun ade lipas.. byk lak tu, ntah berapa generasi..mungkin sebab balance2 makanan jatuh dlm keta..... x sanggup membayangkan, share menghirup air-caon keta ngan sang lipas..ikss.. mcm2 cara buat nk hilangkan lipas tu, sampai la sorang kawan suggest beli racun lipas, letak dlm bekas, buh kat bonet keta.. tak sampai seminggu, mati dah semuanye..kt umah pun buat camtu juga...alhamdulillah, aman dunia^^

    ReplyDelete
  2. Myra lak rasa geli geleman tu, sebba cheq pun xsuka lipas... huhuu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...