Kecilkan saiz imej secara Online

Tak perlu nak download aplikasi.
Buat jer secara online.

Jom try kat sini.

Apa guna kecilkan saiz imej ni?
Biasanya kita akan resize size image ni sebab nk attach pada email atau mana2 borang di mana biasanya untuk attach ni kita kena kecikkan saiz pastu pixel dia tu. Pastu kadangkala format gambar pun perlu ditukar jugak.
Sebenarnya saya baru jer resize tadi sebab nak attach kat jobsmalaysia tu. Saiz imej tak boleh melebihi 20kb!!!
Jadi di sinilah gunanya nk resize tu.


Langkah-langkag resize ur image.


Pilih gambar mana yang hendak diresize tu


Pastu pilihlag nak saiz berapa pixel (height n width)


Kemudian, adjustla gambar tu guna zoom in atau zoom out sehingga dapat gambar yang betul2 macam kita nak..tak cacat berpandukan petak yang ada anak panah tu


bila dah ok, bolehla klik button tu.


inilah hasilnya bila kita tekan button tu. kemudian, bolehlah save gambar tu. nk tukar format  pun boley. 
Tengok!!! saiz dah kecik...hehe




2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...