Facebook satu keperluan ker?

Alhamdulillah..tersedar dari jaga.. sebelum makin jauh dariNya...

3hari lepas saya deactivate akaun facebook saya. Sebenarnya terasa sayang sangat deactivate tu tapi terpaksa...demi menjaga hati sendiri.

Alhamdulillah...bertahan tanpa facebook...tak perlu pun facebook tu. kalau untuk bersosial la...
Lagipun bila ada fb ni memamg akan lalai sangat2... saya mengaku akan ambil masa yang lama sangat untuk fb...al maklumlah...kat timeline saja beratus2 status akan diupdate dalam masa seminit!! Belum ditambah lagi kalau kita chat...bukak page sana sini...

Tapikan, masalahnya skrg kebanyakan bisnes online kebanyakan guna page fb..huhu..kena ada akaun jugak nk bukak page kedai tu...
Lagi satu yang jadi melalaikan bila tengah ada mood nak join contest macam2 kat fb tu. yang tak laratnya bila kena share kt friends!!! mesti nyampah betul rasa...

Sayang jugak nk deactive...tapi rasanya inilah jalan yang terbaik buat masa sekarang. Demi menjaga hati dan hubungan...

Hajat kati nak create fb baru khas untuk contest2 jer pastu untuk like page bisnes ker... tak mau untuk sosial dah...letih kadang2 dengan fb ni...


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...