Contest My Blog Superb by Fatimah Azzarah


klik banner untuk lebih info

Lin tagged : intan berlian & iyou90

Tempoh contest :  22/09/2012 - 22/11/2012


Senarai Hadiah Contest My Blog Superb ( 60 hadiah untuk di menangi )
Senarai Sponsor Contest My Blog Superb ( 27 Sponsor Hadiah 60  )
Read more ...

Rezeki Topap RM10 giveaway jiwarosak.com

Alhamdulillah...

Masih ada rezeki setelah hampir berbulan2 tak mengupdate blog dan join mana2 contest.
Okla kan..saper nak bagi topap free sajer2...

No.bertuah saya ialah 28


entri saya di SINI


Terima kasih kepada sponsor serta jiwarosak.com yang menganjurkan giveaway ini.

Jom terjah ke blog penaja hadiah saya ni...

Read more ...

Teman Pengganti Lirik dan Video

Terasa nak post satu lirik lagu yang sedang hangat sekarang.
Memang rata2 orang akan suka lagu ni. Kat mana-mana radio mesti diputarkan lagu ni. Saya siap buat call me tones dan tone kalo orang call. Nak cakap punyalah best. hehe
Jomlah layan jap..


Ketawa bersama
Menangis bersama
Ku bersumpah harap kita
Mati pun bersama

Sejak dua menjak ini
Makin kerap ku diganggu visi
Bila celik, juga bila mimpi
Aku nampak kau, tapi bukan aku yang di sisi
Dia membelaimu dengan izin dan permisi
Sentuhan katanya semuanya kau iakan
Sentuhan jari kau diamkan dan biarkan
Aku redha walau tidak ku damba
Walau hampa semuanya dah dijangka

Beberapa purnama dulu cinta bertahta
Kenangan dibina kita indah belaka
Ketawa bersama, menangis bersama
Ku bersumpah harap kita mati pun bersama
Namun hakikatnya, bukan mudah
Aku sembunyikan gulana-gundah
Segalanya kan berubah
Dengarkan apa yang ku mahu luah

*Rahsia ini
Telah lama ku pendamkan
Tiba masanya
Segala-galanya
Ku ceritakan
Aku kan pergi
Pergi ku tak akan kembali
Tiba masanya
Kau cari teman pengganti

Dalam dunia yang maya, prejudis dan bias
Kita tak terlepas dari terkena tempias
Rimas, ditindas, sembunyi dalam puisi dan kias
Tidak kau bidas, tak berpaling walau sekilas
Hanya kau yang tahu kodeksku yang kompleks
Dalam disleksia cuba kekal dalam konteks
Bila dunia seolah tak memahami
Kau sudi selami, dalami dan mengalami

Setia mendengar, sentiasa hadir
Ingat setiap ulangtahun, setiap hari lahir
Tiba pagi Syawal, kaulah yang terawal
Syawal yang terakhir ini pasti rasa janggal
70 000 hijab harus ku singkap
Ku sorok kitab balik tingkap penjara hinggap
Dalam diam ada, seorang yang ku puja
Kau teristimewa tapi dia yang sempurna

Ulang *

Sejak dua menjak ini, ku mencari fungsi kewujudan
Dalam persekitaran yang penuh kejumudan
Terperangkap dalam jasad, ku keliru
Mujur ada kau si peneutralisasi pilu
Namun aku tetap murung, berkurung
Tubuh makin susut, menunggu tarikh luput
Komplikasi di halaman rusuk kiri
Makin sukar nak bernafas, nak bergerak, nak berdiri

Lagu ini yang terakhir aku sajikan
Kalau rindu nanti bolehlah kau nyanyikan
Jaga diri, jangan makan hati
Yang patah kan tumbuh, yang hilang kan berganti
Bilik dah ku kemas, katil dah ku rapi
Cincin, kunci, dompet dalam laci
Ada sikit wang, itu saja baki
Moga-moga cukup untuk majlis itu nanti

Aku kan pergi
Bertemu kekasih abadi
Tiba masanya
Kau cari teman pengganti

Sumber : http://www.liriklagumuzika.com/2012/06/lirik-lagu-teman-pengganti-black-ft.html#ixzz28DcqVsTD
Read more ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...