GiveAway Blogger Bertuah by JiwarOsak Dot Com


klik banner cute di atas ni yer untuk syarat2 join giveaway ni.

Giveaway yang pertama dianjurkan oleh jiwarosak.com sempena setahun sudah domain jiwarosak.com beroperasi. Tahniah jiwarosak!
Ramai sponsor2 untuk hadiah giveaway ini. Rugila siapa yang xjoin tu. Mencuba nasib... 

Sponsor-sponsor giveaway

AbgferOz - 
Mia Liana - 
BlogFyna -
Myravea -
Cik Pjaz -
Dkna Abza -
 -CeritaKini -
-  Diana Store -
Luna Lee -
MahaMahu -
Kampung Kameq - 
Si Pipi Merah - 
Leen Najib -
Muaz Faris -


Lin nak tag :

Mama Najlaa
Nurmujahidah
Ct cheery
Nazayiena
Snazzy Naz
enot

Untuk hadiah no 1, 2 & 3 ditentukan dengan syarat. Tapinya.. yang hadiah lain2 tu secara cabutan bertuah sahaja.

Read more ...

Tolong tag dan beritahu

Mood bercontest dan bergiveaway dah datang...

suker...

seronok.... nak mengupdate blog pun dah semakin rajin..nak menaikkan ranking alexa sebenarnya..
Sesiapa yang nak tag pasal contest dan giveaway dipersilakan yer kawan2..

Lin dah kembali ke dunia blogging... :)

Lama giler menyepikan diri. Hampir 3 bulan....

Bagitahu saya yer kalau ada contest dan giveaway... Manalah tahu terlepas pandang kan..

Terima kasih atas sokongan kawan2 semua..
Read more ...

Tiket free ke Legoland Malaysia daripada Maybank

Untuk blogger. Peluang nak dapat tiket percuma ke Legoland.

kredit to ~ maybank2u


Maybank - Legoland Bloggers Contest

Blog about “Why Maybank should give me tickets to Legoland” & you could win free tickets!

Maybank - Legoland Bloggers Contest is a contest open to all Malaysian residents. Bloggers will blog about why they would like Maybank to give them tickets to Legoland and they will stand a chance to win tickets to visit Legoland!
Contest Period
11 - 30 September 2012 (Winners can visit Legoland in December 2012 School holidays)
Prizes
  • Grand Prizes - One (1) pair of Season Tickets to Legoland Malaysia
  • 10 pairs of Day Passes to Legoland Malaysia
How to participate
  1. You are required to write a short blog post in your own blog about "Why Maybank should give me tickets to Legoland" (in less than 500 words). 
  2. Judging criteria will include creativity, originality, and elements of humour.
  3. You are allowed to use images or videos to make your post more interesting. 
  4. After you have published the post in your own blog, you will need to email the details of the submission including your Name, IC Number, Address, Contact Number, and the web link of the postin your blog to social@maybank.com.my

Masih ada masa nak mengarang entri. Nak mengarang tu la yang lemah sket. Hehe.. dahla omputeh..failed sketla...
Read more ...

Pengguna DIGI sangat untung

Sepertimana yang kita dah sedia maklum, sosial media terutamanya Facebook memang sedang menggila sekarang. Rata2 semua orang akan ada akaun facebook tambah2 kalau yang buat bisnes atau mempunyai persatuan.
Dengan hanya bermodalkan RM16.80 untuk starter pack anda akan mendapat banyak kelebihan daripada DIgi. Termasuklah 24 jam untuk akses facebook secara percuma, panggilan serta sms untuk Buddyz (3 nombor) okla kan.. untuk mak, abah dan  buah hati..hehe

Okla..untuk keterangan lanjut meh tengok kat situ -----> Digi Best 


Read more ...

Balik kampung

Alhamdulillah...
Selamat sampai ke kelantan pd hari smlm.. Blk kg nk menjenguk tok yg sakit.. Dh lama xikut parent blk kg..
Perjalanan smlm agak cool.. Jimat sejam lalu highway plus tu...
Tak lama lg bila dh siap jalan tu lgla kejap nk smpai kelantan.. Lehla kerap cket blk.. Sepnjg perjalanan smlm xmengntok lansung..dkt setahun jugakla xblk kelantan.. Last blk ms arwah mek sakit.. Dh byk perubahan sepnjang perjalanan.. Tp kt umah ni tiada apa yg berubah.. Tok tetap xleh bangun.. Terbaring jer..ujian untuk dia.. Semoga tok saya boleh berjalan dan membuat aktiviti seperti dahulu..

Rumah kampung.. Dh sunyi..


Read more ...

Ular Berbisa itu ular tedung dan ular sawa

Dah lama kisah ni tapi baru terasa nak mengupdate.

Ada karnival Youth kat Kuantan masa bulan Mei lalu. So, saya mmg tak lepaskan peluang berkunjung sebab banyak gerai dan acara yang diadakan. Saya pergi bersama keluarga. Itupun hari last.
Nak tunjuk gambar ular yang JPA3 tangkap kat umah penduduk kampung ni. Takutnya bila teringat ular kan.. tambah2 ular sawa...ular tedung...
Pernah satu kejadian tu, ular masuk dalam umah saya dan tuhan masih sayangkan nyawa saya masa tu. Saya tak terpijak tapi melangkah ular tu. Ular hitam tu tau...seriau bila teringat balik peristiwa tu.

Ular sawa yang berlingkar

Ular tedung yg sensitif dgn pergerakan sekeliling

Ular tedung

tak aggresif

Read more ...

Dapat Buffered Earning :)

Alhamdulillah..
syukur...
dapat lagi buffered earning. Selepas entri dapat buffered earning aritu masih ada ruang dan rezeki nak dapat lagi rupanya. Tapi yang tak bestnya, skang ni jarag sgt blogwalking. Trafik agak suramla... rugi kat situ kan.
So skang ada 3 BE sedang menari2...
suker... Nuffnang masih sayang kat saya...



Oh mood blogging..cepatlah hadir... sy rindukan blog sy tapi  xdok moodnk mengupdate sngt dah skang...

Read more ...

Buffered Earning Masih Ada

Alhamdulillah..

Dapat jugak BE walaupun jarang sangat online skrg. Dengan blog yang diabaikan lansung. Namun masih ada rezeki buat saya. Terima kasih...
Dahla 2 2 blog dapat BE...xkisahla kan...janji ada jugak yang menari kan.


Sket jer kan earning...trafik terok sangat2 sejak 2 3 bulan yang lalu ni. Biarlah..saya akan cuba menaikkan semula trafik blog saya yang terok ni..Apapun, terima kasih kepada yang masih sudi singgah ke blog picisan ni.
Terima kasih juga untuk Nuffnang sudi bagi  BE lagi kat saya.


Read more ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...