10 entri terbaik Denaihati

Kategori Pilihan : Social Network

Entri pilihan terbaik.


1. Tutorial memasanag butang sosial

2. Google  +
3. Google + pages
4. Triber Denaihati
5. Twitter dalam facebook
6. Potensi Twitter
7. Blog semakin dilupakan
8. Kuasa twitter
9.  Budaya retweet
10. BlogFrog

Saya memang minat kategori social network ni sbbnya zmn kini hampir semua org ada akaun facebook ataupun twitter. Memang social network makin melebar sayapnya. Jadi, saya sangat suka ambil tahu pasal latest social network yang muncul supaya saya menjadi antara org yang terawal mendaftar akaun tersebut :-)

Lupa pulak nak introduce entri ni. Sebenanrnya Denaihati bemrurah hati lagi nak bagi hadiah wang tunai sebanyak RM100 kepada 20 org yang terawal membuat entri mengikut syarat2 yang telah ditetapkan. Semoga rezeki Denaihati makin murah dan bertambah. Amin.
Harap2 saya termasuk dalam kategori yang terawal tu. Bonos RM200 pula akan dihadiahkan kepada blogger yang membuat entri terbaik di mata Denaihati...hehe

"Bonus Raya Aidilfitri 2012 untuk semua Rakan Blogger yang tidak jemu-jemu bersama blog Denaihati. Berminat joom serbu Denaihati.com”.
Read more ...

Hidup Tak Selalunya Indah

Baru je rpetang tadi saya rasa hepi dan bahagia sangat2 bilaorg yg sy sayang dtg beraya... 
Tup tup bila malam tercetus satu pergaduhan yang sgt besar antara kami.
Entahla...
Saya takut saya tak kuat nak mengharungi semua ni. Hati saya pasi kecewa sangat2. Saya taknak kehilangan dia. Saya tak pandai nak buat keputusan untuk diri saya sendiri.
Saya takut hilang dia. Rasa macam tak sanggup sangat2.
Maaf..luahan tuk diri sendiri yang sedang berduka lara. Taktaula sampai bila harus begini...
Saya tak sanggup nak tempuh hari2 mendatang dalam keadaan begini...

KepadaNya ku mohon petunjuk...
Read more ...

4 syawal yg meriah

penat! arini g jalan beraya 5 buah umah di cini atas.. sgt memenatkn.. mlm gni nk berehat jela... dgn otak yg serabotnya lg..
slmt ari rayer tuk seme


Read more ...

Panggilan Hangit Paling Best


Siyes..lawak giler...

Kelakar gilerla..
abg tu gelak sakan...

Pasal baju raya oren, Track bottom...

kelakar giler...nk gelak!

Read more ...

Wanita Untuk Disayangi


Betul tu...!!!

Sumber : FB

Read more ...

Mood raya datang

puas nk kmpul mood raye spy dtg.. mujurlah ritu parent ajak g shoping bj raye.. ktorg trus menuju ke trminal cr bj..dlm kul8 lebey tu kira org xdela ramai sgt.. lps tu nk jalan pn bhmpit bahu.. 3jam dok dlm tu pusing2 cr bj.. puasla jgk..
yg pntg sy dpt 2 psg bj mlm tu dgn jean se.. okeyla. sgt puas hati.. dh beli bj raya pastu knalah cr tudung lak kn.. hehe pun dh dpt beli td tdg bawal kt cini atas je..
yg pntg mood raye dh ada.. hehe

Read more ...

Cara Solat Istikharah


Solat Sunnat Istikharah
Solat ini dilakukan untuk mendapatkan petunjuk, terutama bila seseorang dalam keraguan memutuskan mana yang terbaik diantara dua perkara yang diragukan. Jika timbul keraguan dalam hati untuk memilih atau mengambil keputusan dalam sesuatu perkara, contohnya: apakah aku harus menolak atau menerima? Keraguan makin terasa, keputusan tidak dapat dipastikan setelah melihat masing-masing ada kelebihan dan keburukannya. 
Oleh yang demikian, hendaklah menyerahkan pada Yang Maha Kuasa untuk memilihnya. Sebelum seseorang mengambil keputusan ia dianjurkan solat istikharah dua rakaat.
Dengan mengharapkan agar ditunjukkan Allah untuk mendapatkan pilihan yang terbaik. Jika keraguan masih mempengaruhi fikiran untuk menentukan pilihan, ulangilah solat istikharah dan membaca doanya, walaupun pengulangan sampai 7 kali berturut-turut. Selepas itu, bertawakkal kepada Allah, pilihlah salah satu daripadanya, ambillah yang mana arah ‘hati’ lebih cenderung setelah berdoa. Jangan menimbulkan lagi keraguan, yakinlah bahawa itu adalah pilihan terbaik dari yang Maha Kuasa.
Jangan merasa kecewa andai ternyata dalam keputusan yang dipilih menimbulkan keinginan yang tidak disukai. Ingatlah bahawa ini adalah yang telah digariskan pada azali yang tidak dapat dielakkan, besar kemungkinan mengandungi hikmah, membawa kebaikan dimasa akan datang, hendaklah tetap mempunyai husnuz-zan kepada Allah.

Tata Cara Shalat Istikharah
Tata cara solat istikharah lebih kurang sama dengan solat subuh, Hanya niatnya saja yang berlainan, iaitu berniat solat istikharah. dilaksanakan sebelum tidur ataupun setelah bangun tidur. Sangat baik dilakukan sesudah lewat tengah malam disaat sunyi, supaya hati lebih khusyuk dalam mengemukakan permohonan kepada Allah. Solat ini sangat peribadi sifatnya. Sebab itu harus dikerjakan sendirian. Solat ini tidak memakai azan atau iqamah.

Lafaz niat:-
Ushalli Sunnatal Istikharaati Rak’ataini Lillahi Ta’aala
Sahaja Aku sembahyang sunnat istikharah 2 rakat tunai kerana Allah Ta’ala

Rakaat pertama-
Baca surah Al-fatihah dan surah Al-kafirun

Rakaat kedua-
Baca surah Al-fatihah dan surah Al-ikhlas
Selepas salam, bacalah doa yang disarankan dalam istikharah.
Dalam berdoa sebaiknya menyebutkan permintaan yang ingin diberikan petunjuk oleh Allah s.w.t. misalnya: “Ya Allah, jika hal ini….(sebutkan namanya)”


Doa istikharah

Setelah selesai solat, berdoa seperti yang dianjurkan oleh Rasulullah SAW:

doa-istikhaerah
Allaahumma inni astakhiiruka bi’ilmika, wa astaqdiruka biqudratika wa as aluka min fadhlikal azhiim. Fa innaka taqdiru wa laa aqdiru, wata’lamu wa laa a’lamu, wa anta allaamul ghuyuub.
Allaahumma inkunta ta’lamu anna haadzal amra khairun lii fii diinii wama’aasyii wa ‘aaqibati amrii, ‘aajili amrii wa aajilihi faqdurhu lii wa yassirhu lii tsumma baarikliifiihi. Wa inkunta ta’lamu anna haadzal amra syarrun lii fii diinii wa ma’aasyii wa ‘aaqibatu amrii ‘aajili amrii wa aajilihi fashrif annii washrifni ‘anhu waqdur liyal khairahaytsu kaana tsumma ardhinii bihi, innaka ‘alaa kulli syai-in qadiir
Ertinya:-
“Ya Allah, aku memohon petunjuk memilih yang baik dalam pengetahuanMu, aku mohon ditakdirkan yang baik dengan kudratMu, aku mengharapkan kurniaMu yang besar. Engkau Maha Kuasa dan aku adalah hambaMu yang dhaif. Engkau Maha Tahu dan aku adalah hambaMu yang jahil. Engkau Maha Mengetahui semua yang ghaib dan yang tersembunyi.
Ya Allah, jika hal ini (***) dalam pengetahuanMu adalah baik bagiku, baik pada agamaku, baik pada kehidupanku sekarang dan masa datang, takdirkanlah dan mudahkanlah bagiku kemudian berilah aku berkah daripadanya.
Tetapi jika dalam ilmuMu hal ini (***) akan membawa bencana bagiku dan bagi agamaku, membawa akibat dalam kehidupanku baik yang sekarang ataupun pada masa akan datang, jauhkanlah ia daripadaku dan jauhkanlah aku daripadanya. Semoga Engkau takdirkan aku pada yang baik, sesungguhnya Engkau Maha Kuasa atas setiap sesuatu.”


sumber : nursyirah
Read more ...

Topap FREE RM30 dari Denaihati

Alhamdulillah...
Kali ketiga saya menebus rewards di blog Denaihati Hidup Untuk Memberi.
Banyak lagi boleh tebus tapi sayang pulak nnati tinggal sikit. Rewards ni adalah ganjaran bila kita selalu mengunjungi blog beliau. Sebelum ni saya tebus topap. Kali ni pun topap. JImat duit beli topap...hehe


Bila klik rewards yang kita nak tebus tu


Paparan skrin bila dah berjaya tebus.

Oklah.. Selepas berjaya menebus point, jangan lupa hantar email seperti langkah2 yang telah disebutkan oleh Denaihati.


Hadiah untuk diri sendiri yang rajib blogwalking...

Terima kasih kepada Denaihati sebab mengadakan reward yang best ni. Semoga rezeki sentiasa bertambah. Amin


Read more ...

Blogger mobile

Kembali mengupdate menggunakn mobile phone. Sedey sgt tgk blog terabai. At least kalo leh gn fon ni boleyla update cket2 drpd xde post br lnsg kn...
Mood nk raya dh ada ni.. Xsbr nk beli bj rayer..
Trima ksh kpd pengunjung yg msh dtg blog sy ni.. Maaf xde input apapun



Sajer2 post gambar bersama ma ni ha... hehe
Read more ...

Bedak Arab Giveaway


Dah lama xjoin GA ni..
Manalah tahu tetiba ada rezeki kat GA ni.
Bulan poser nk raya plak tu. Kalau dapat bedak arab yang tgh hot ni kan bagus.

Siapa nak join sila klik kat banner yer

Tarikh tutup : 10 Ogos 2012

Read more ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...