SENANG2 DAPAT DUIT

Saya ada join satu peraduan tu. Tak perlu buat entri pun. Kena add penganjur kat google plus pastu share post 2 or 3 kat FB!
Tup! Tup! Saya diberitahu bertuah...
amin..
Jom terjah blog penganjur ----> Blog pasal info jawatan kosong : Belon.my
Penganjur hantar email bagitahu dah transfer duit sebanyak RM20...Okla kan...


Hikmah di sebalik kehilangan gelang kot...Petang semalam pulak saya terima offer buat tusyen suntuk UPSR subjek English dan Sains. Start bulan Mac ni... Dalam fikiran ni nak kumpul duit hasil tusyen nak ganti beli gelang baru..moga2 berjayala. Doakan saya yer.
Read more ...

Vitamin E facial oil pulak!

Saya ni memang jenis yang suka try sesuatu produk yang saya yakin akan keberkesanannya. Tapi kebanyakan yang saya try berasaskan vitamin e sebab saya tahu ianya memang untuk kulit!
Jika dulu saya try VCO Catalyst (hingga kini...) dan memang ok! Dah mengamalkan hampir 8bulan. Tak pernah putus order...
Kemudian, saya terjumpa pulak Vitamin e softgel collagen yang memang khas untuk kulit muka. Harga boleh tahanla... RM2 untuk sebiji kapsul tu. Untuk lebih info silakan ke link tu yer.
Kemudian, hasil google saya jumpa pulak facial oil. Bentuk memang sama seperti vitamin e softgel collagen ni tapi warnanya lain! Yang ni vitamin e plus aloe vera! takde collagen...Jadi, fungsi antara vitamin e collagen dan facial oil ni ada perbezaan sikitla kan. Yang pasti untuk kulit muka. Boleh jadikan kulit muka kita ni halus dan memudarkan parut jerawat. Saya dah try guna malam tadi. Bau vitamin e softgel lagi wangila daripada facial oil ni. Tapi sama jer..bangun pagi esoknya kulit terasa lembut! Satu lagi produk ni dari USA. Nak tengok rupanya?


Harga sebotol ni RM35..Owner dia kata ada 90 kapsul dalam tu tapi saya kira malam tadi just ada 67 sahaja!
Whateverla, murah jugak kiranya kan...

Read more ...

Cek ketiga Exabytes dan Gelang emas

Alhamdulillah..
Balik jer dari berkursus terima cek dari Exabytes!
Namun, ada satu kejadian berlaku di Kuala Lumpur.Kan saya berkursus last weekend di Hotel Brisdale.
Saya telah kehilangan seutas gelang emas 916...sedih..tapi nak buat macammana kan. Dah tersurat hilang!
Mungkin ada rezeki yang lebih baik untuk saya lepas ni...Jodoh saya dengan gelang tu tak panjang...huhu


Pengubat kesedihan...


RM50 sangat bermakna...
Read more ...

Berkursus Di Hotel Brisdale

Tuan blog sedang berkursus sekarang. Modul Integrasi PLKN.
Tempat di Hotel Brisdale, Kuala Lumpur
Hari ini adalah hai terakhir. Tak sabar nak balik Pahang. lalalalala
Gambar tak boleh ambil sebab peraturan sepanjang kursus ni sangat ketat! Lagipun agak privacy...
Dasyat kan...


Mintak maaf kepada semua yang datang ke sini dan meninggalkan jejak. Saya tak dapat nak blogwalking ke blog kawan2. paham2 ajerla... Penat kursus ni sebab banyak aktiviti. Habis pulak pukul 10.30 malam. Mata pun dah mengantuk. Nak jalan2 kat pasar malam kat bawah ni pun dah larat.


Layan sikit2 gambar Hotel yang diambil dari website Hotel Brisdale



Inilah rupanya bilik yang saya sedang stay sekarang.

Okeyla..terima kasih kerana sudi datang blog saya. Ini adalah entri autopublish...

Read more ...

Blobby Plush Toy Nuffnang

Akhirnya ada jugak rezeki nak mendapatkan Toy ni..kebetulan saya kena naik KL untuk kursus. Mujurlah sempat jugak ke pejabat Nuffnang tu sebelum ofis dia tutup... Thanks pada orang yang angkat call semalam. al-maklumlah saya ni orang luar..tak tahu jalan kat KL tu. Saya usung plush toy tu ke sana ke mari bawa g Sogo. Hihi...
Kiut blobby toy tu. Tengok ni.. saya snap picture masa kat Hotel. Stay kat Brisdale skang ni. Cahaya mengakibatkan blobby plush toy kaler kuning. Sebenarnya kaler hijau pucuk pisang...



Read more ...

Khalifah Ganti Superman - Terima Kasih Denaihati

Mesti dah ramai blogger yang terima hadiah penyertaan daripada Denaihati ni.
Saya terima semalam.
Sebuah buku karya Muhammad Ali Hashim. Tebal juga...
Terima kasih Denaihati sudi memberikan hadiah buku ini kepada semua peserta gadget impian yang sedang berlansung peringkat akhir sekarang.



Apakah isi kandungan buku ini erk..lum berkesempatan nak membacanya



Read more ...

Koleksi Gambar Nikah Lisa Surihani Dan Yusry

Banyak dah blog yang memaparkan gambar2 mereka berdua ni. Saya nak letak gambar yang saya rasa paling kiut jer...


comelnay Lisa...

Tahniah sudah bergelar isteri...semoga rumahtangga kekal ke akhir hayat...
Erk..gambar Yusry? Tengok kat website abang nara yer


Info lain silalah jenguk kat Lisa Surihani di mynewshub yer dan juga di beautifulnara
Read more ...

Adik Faris Telah Kembali KepadaNya

"Salam Mazidul, Faris telah pergi buat selama-lamanya. Mohon maklumkan kepada semua, wang sumbangan telah mencukupi untuk menjelaskan bil hospital'

Itu pesanan ringkas dihantar kepada saya oleh ayah Faris pada jam 10.18 pagi tadi.

Takziah Sham, Zuraine dan ahli keluarga.

Ternyata Allah lebih sayangkan Faris Nur Daniel, di syurgalah tempat anak itu, InsyaAllah.

Mewakili keluarga Faris, saya ingin merakamkan ucapan jutaan terima kasih kepada setiap pembaca blog ini dan semua sudi menyumbang, membantu membiayai kos rawatan arwah sewaktu dirawat selama 23 hari.


Al-Fatihah.

SILA HEBAHKAN

sumber : mazidul

Read more ...

SEGMEN: Jom Blogwalking + Follow


Jom join segmen ni..boleh menambahkan kenalan.. boleh menaikkan trafik..jenjalan sana sini.
Bab segmen ni memang saya suka sangat join...

Tarikh tutup segmen pada 5 Mac 2012
Read more ...

Wordless Wordnesday - Krim Kecantikan


Baru beli minggu lepas. Gatal tangan pulak nak test krim kecantikan Alaisyah ni. Guna Safi Rania tak ok untuk kulit saya ni. So far saya pakai krim ni okla..Tak menggelupas macam saya pakai safi rania tu. Zaman sekolah dulu pakai safi...glemer masa tu di kalangan budak asrama. Nak putih orang kata...haha
Read more ...

Entri mengada!

dh lama xpost guna phone neh.. nk tdo dh sbnrnya..gatai tgn plak nk post entri.. jgn mrh! xde isu atau topik yg hendak dibncgkn..


Published with Blogger-droid v2.0.4
Read more ...

Contest 1 : Copy paste dan Menang USD5 #gadgetimpian

“Jom retweet, plusone , like,linkedin dan komen post zulseffort di blog denaihati. Zulseffort ada beri hadiah juga kepada yang sokong contohnya Ebook percuma di sini dan juga contest Copy Paste dan Menang berakhir 22/2/2012 . Pemenang contest copy dan menang ini ditentukan dengan cara random.org.”
_ ^ Klik button dibawah untuk bantu menang Galaxy Tab 10.1 ^_^
  Share30
Hadiah : Paypal USD5 untuk 2 orang

Good luck! :D
Hanya membuat apa yang perlu! hehe...
Contest Gadget Impian semakin hangat...
Read more ...

Bantu Adik Faris Yang Sakit Barah Darah

Assalamualaikum..
Pilu dan sedih apabila membaca kisah kesengsaraan yang dilalui oleh adik faris yang kini sedang terlantar di Sime Darby Medical Centre, Subang Jaya.
Adik Faris berusia 6 tahun. Pada awalnya Adik Faris hanya demam dan dimasukkan ke hospital sehinggalah disahkan menghidap barah darah.
Kesiannya..terasa sangat simpati dengan nasib anak kecil ini. Saya teringat bagaimana keadaan arwah mek saya yang terlantar di ICU Kubang kerian tahun lalu. Dengan wayar yang berselirat sana sini. Koma terus! sehinggalah menghembuskan nafasnya yang terakhir.
Saya hanya mampu untuk mendoakan agar Adik Faris boleh sembuh seperti sediakala. Hanya nukilan di blog sahaja mampu untuk menolong meringankan kos rawatan yang ditanggung oleh adik Faris.
Kepada sesiapa yang ingin menghulurkan bantuan bolehlah memasukkan duit ke akaun :

1140-1115-2218 atau 1628-5200-2738  Shamrulismawi IsmaiL


semoga bantuan yang diberikan boleh meringankan beban yang ditanggung oleh ibu dan ayah yang tabah ini.


SUMBER : MAZIDUL

Untuk lebih info pasal adik Faris ni bolehlah menjenguk ke --> KISAH ADIK FARIS DI BLOG MAZIDUL
Read more ...

Rezeki RM20 McDonald's Gift Certificate

Alhamdulillah...


Permulaan Hari Isnin yang sangat bagus. Menang RM20 McDonald's Gift Certificate daripada contest yang dianjurkan oleh Mudahalih.my


Peraduan Win X'mas Gadget


Nak menang ipad ataupun samsung Galaxy Tab tapinya masih belum ada rezeki...



tahniah kepada rakan2 yang lain. Especially buat Badiuzaman sebab tagging my name...hehe
Banyak contest FB skang tapi tak larat nak tagging friends...lagipun kebarangkalian nak menang agak tipis kot...Hadiah yang ditawarkan hanyalah satu tapi nak pilih daripada beribu2...kadang2 tu contest yang memerlukan share post terbanyak! Malasla...

Read more ...

Siapa nak cuba Appleslym Dietry?

Semalam saya ada beli satu produk ni. Gatal tangan nak mencuba...sebab ada tertengok dalam Malaysia Hari Ini TV3 pastu dalam metro pun ada. So, macam nak tryla. Namanya Appleslym Dietry.

Inilah luarannya. Ada 10 sachets dalam tu dengan harga RM30. Mean RM3 sebungkus kecik tu

Kebetulan kat deret kedai tempat saya kerja ni ada jual produk2 macam ni. Jadi, saya pun tanpa membuang masa belilah dengan Kak Nani. 

Sebelum ni saya ada try trial pack Cocoa Colagen Power Plus---- > Boleh tahan rasanya... beli 5 sachets jer sebab takut xley g dengan rasanya. Tapi okey jer...tak tahu nak kata kesannya macammana sebab tak beli untuk sebulan pun.
Kemudian, saya try Soy Colagen Rahsia Muda Jelita. Produk ni memang glemer. Kat tempat saya tu ada sorang makcik ni memang tak pernah miss minum produk  ni. Dah lebih 2 tahun tau. Saya sempat beli sekotak yang mengandungi 10 sachets. Pada mulanya kawan saya bagi try 1 sachet. Ok! Sedap...mengandungi 16 vitamin...Info lanjut cuba flashback ke entri soy colagen tu.



Kandungan APPLE SLYM DIETARY
| Pati Epal Hijau | Psyllium Husk | Seena Leaf Powder | Inulin | Vitamin C | Collagen | Sugar | Maltodextrin | Tricalcium Phosphate | Malic Acid | Apple Flavour | Stevia | Guar Gum | Spirulina | Chlorophyll |

APPLE SLYM DIETARY adalah campuran minuman Pati Epal Hijau dengan Psyllium Husk (Fiber) dan kologen yang diperkaya dengan Vitamin C, Spirulina dan Klorofil. APPLE SLYM DIETARY diamalkan untuk membantu:
* Melegakan sembelit
* Membuang lebihan angin
* Membantu penghadaman
* Mengurangkan berat badan

FIBER (Psyllium Husk)
Membantu sistem penghadaman, mengawal paras kolestrol dan memberi rasa kenyang.

Vitamin C
Membantu kesihatan, membantu pembentukan kolagen, membekalkan vitamin, mengimbangi warna kulit dan meningkatkan penyerapan zat besi.

Collagen
Protein berasaskan ikan laut dengan lebih 20 asid amino yang merupajan agen awet muda.

CARA MINUM
Campurkan kandungan ke dalam suku cawan air suam, kacau sehingga larut dan tambahkan dengan air biasa atau sejuk. Minum dengan segera. Ambil 1 sachet setiap hari selepas makan malam.





Banyak kan khasiatnya. Fungsi dia pun 3 in 1..Tapi, saya takley meneruskan untuk minum produk ni. Baru try satu jer. Jadi, saya nk offer kepada yang berminat nak try loose pack..  Manalah tahu ada yang bercadang nak try dulu baru nak beli sekotak. Saya kira RM3/sachet include postage. Tak amik untung lansung pun. 
Sesiapa yang berminat nak beli bolehlah email saya yer.  Nanti hari Isnin saya boleh pos kan..By pos biasa jerla sebabnya packet kecik jer. 15g...lagipun dalam 2-3 hari sampaila.(Pengalaman saya masa suruh seller cocoa colagen tu pos biasa jer trial pack)

JIKA BERMINAT NAK TRY EMAIL SAYA ---> azlina6703@gmail.com ataupun SMS 012-9398584

LImited yer...9 sachets jer yang ada. Siapa cepat dia dapat.. 



Read more ...

Doll comel Cuti2 1Malaysia dah sampai

Cute..
Doll yang comey limited edition daripada cuti2 1Malaysia. Ramai yang dapat. Ni daripda FB

kalo kaler merah ke pink ker mesti lagi cantik!

Menmabah koleksi doll  dan flush toys. tapi sayang tak dapat amik yang Nippon paint Nuffnang punya. Lagi cantik dan besar pulak tu. Anggap jerla bukan rezeki kan... 

Read more ...

TOPAP RM5 JAWAB SURVEY

Pagi ni bukak email dapat topap maxis RM5. Hasil jawab survey yang kajian belia pasal parlimen. Dah lama jawab dan terhad kepada baper orang netah. Dah luper..
Tau2 ajer saya  memang kureng kredit skang.. Terima kasih kepada Institut Penyelidikan Belia Malaysia


Read more ...

Hadiah dari kura2berani

Buat sahabatku yang baik hati...Kaklong Manan...


Terima kasih di atas cenderahati daripada kamu...


Abaikan background belakang tu yer

Telekung travel dari Bandung, Indonesia

Jemput ke blog sahabat saya----> kura2berani yang baik hati

Sahabat sejak dari sekolah menengah lagi. memang kamcing! Dia sangat baik dan sering memotivasikan diri saya untuk menjadi seorang insan yang berguna pada keluarga. Ketabahannya mengharungi hidup membesarkan anaknya yang comel, Adam tanpa suami di sisinya sangat mengagumkan saya. Arwah suami sahabat saya meninggal kerana kemalangan di Putrajaya ketika sahabat saya sedang mengandungkan anaknya itu.
Read more ...

Menang USD 50 atau RM150 - Contest Top Blogger

sticky post sehingga 29 Februari 2012

Saya sedang join contest top blogger ni. Sebenarnya saja nk test market untuk dapatkan vote kawan2..Jikalau ada rezeki bolehlah kita sama2 dapat habuan kan...

klik banner untuk keterangan lanjut pasal contest ni yer

Hadiah USD 50 dimasukkan ke dalam paypal. Kalau tiada akaun paypal maka akan dimasukkan terus ke akaun bank tempatan mengikut tukaran ringgit Malaysia.

Lumayan kan?
Kalau dah baca, bolehla membantu saya untuk klik button like FB tu, tweet, or google +
di ENTRI  BAWAH ni tau
  



Just klik dari situ pun boleh...scroll ke kanan...jumpa button like fb, tekan ajer...

Read more ...

Gadget Impian Mereka

Panas!
Gadget impian bakal di genggaman mereka tidak lama lagi. Jom kita sama2 membantu sahabat2 blogger ini untuk mencapai gadget impian mereka.
Apa yang perlu dibuat?

1. Retweet entri
2. Like fb entri
3. Komen di entri (lebih dari 7 patah perkataan)
4. Share di Linked In


PILIH YANG MANA BERKENAN YER...


Tahniah buat blog2 di bawah sebab menang di Social Media Award 2012 yang lepas...


Best of the Best Blog of the Year : DENAIHATI-Hidup Untuk Memberi (Hari2 mesti melawat blog dia)
Best Business Blog BLOG USAHAWAN JAYA - Kursus Borong Ke China (saya ada review pasal blog ni dan dapat hadiah spy pen daripada en. shahabudeen jalil)
Upcoming Blogger of the Year : Blog Ariffshah
Best Celebrity Blog :Blog Gadis bijak dan Cantik


Keputusan Penuh bolehlah LIHAT DI SINI
Read more ...

Cantik ke Hodoh?

Al-kisahnya, aboh saya yang nak cari rim dan tayar untuk ketenya. Last2 anak dia yang rembat dulu. Teruja pulak nk tukar rim baru! Wajarlah..dah dekat 4 tahun saya pakai rim yang lama...dah nampak karat sangat dah. Outdated lak tu..haha...Kini tiba masanya nak manjakan cik viva saya tu ha.


Inilah rupa rim lama saya tu. Kalau cat/spray semula cantik jer tapi rim ni dah ada yang bengkok! Gatal tangan nak pakai yang baru pulak...boring dah pandang rim lama ni

inilah dia hasilnya. Saya dah trade in yang lama tu. Just tambah dalam 4 ratus lebih je lagi. Cantik tak? hehe..Tu yang lagi semangat nak bawa en viva jenjalan ni.
Read more ...

PELANGI YANG CANTIK

Weekend baru ni saya ke Tampin dan Bahau atas urusan family. Masa balik tu sayalah yang drive. Yang lain semua tido. Penat mandi kolam sebelum tu kot...hihi
Masa dalam perjalanan tu ketika melalui area Keratong (salah satu bandar kecil di Pahang) muncul pelangi.
Rasanya kawasan tu baru lepas hujan sebab jalan masih basah. 
Jadi, saya tanpa melepaskan peluang captured pelangi yang cantik tu. Tapi dengan penuh berhati2la. Nak suruh orang lain semua tengah syok tidur! 

Sorila..jauh...susah amik gambar time drive..men captured jer..

cantiknya kan...clear sangat masa tu. Terbentang indah di depan mata. 

Kejadian pelangi menunjukkan salah satu kebesaran Allah. Betapa indah ciptaanNya. Kagum sangat! Pelangi terhasil disebabkan oleh pembiasan cahaya apabila melalui titik air di udara.
Pelangi ada 7 warna. Dulu2 guna kaedah ayat untuk ingat. tapi dah lupala..jom share!


Read more ...

Dapat Buffered Earning lagi

Alhamdulillah...
Baru jer blog contest saya dapat BE 2-3 hari yang lepas. Kini, blog utama ni pulak dapat BE. Sangat suka hati...
Kali ni Nokia pulak yang sudi menari2 kat blog utama ni.
Jangan segan nak bagi BE lagi yer en.Nuffnang



BE yang kedua tahun 2012
Semoga masyuk! Hehe...pasni kena rajinlah blogwalking supaya trafik ok..

Mood - hepi sangat2! lalallalalallla
Read more ...

Renew Domain Setahun

Setelah berkali2 peringatan dihantar oleh syarikat domain saya sekarang untuk renewal domain, akhirnya malam tadi saya berjaya melakukannya. Mula2 nk transfer domain ke syarikat netkl pastu malas pulak..teruskan jerla dengan syarikat sekarang. Lagipun murah! hehe..
Domain saya start guna tahun lepas. Masa my birthday. Bukan apa, senang nak ingat bila kena renewal. Lagipun tarikh kelahiran kita adalah yang terindah dalam hidup..bagi sayala.



Expired 7 Mac...birthday saya 8 Mac tau :)

Saya bayar guna paypal. Kebetulan ada balance lagi hasil income ipanelonline tu. Kan dah jimat tu...


Read more ...

Tasik Chini ada Naga?

Bagi saya, Tasik Chini memang tak asing lagi. Kalau sesiapa yang tanya saya duk mana, saya akan jawab Chini jer. Tapi bila orang tu tanya lagi Chini? Saya akan jawab Tasik Chini..Teruslah mereka2 tahu dan faham. Glemer jugak Tasik Chini ni kan. Lagenda Naga...mesti orang akan tanya...memang betul ker ada naga..entahla...saya pun tak tahu.
Cuti raya Cina baru ni, dah tak tau nak pergi mana so, my family buat trip ke sana. Memang ramaila orang masa tu. Penuh parking sampai ke atas. 

Jom layankan ajer gambar2 semasa di tasik Chini aritu yer.

Ini kadar tambang. Kanak2 bawah 12 tahun tak kena bayar pun.

ma takut! hehe..aboh cool jerk...

melawat kg.org asli...tulen punya!hehe

mereka datang dari selangor...3 anak muda

pemandangan Tasik Chini

Pulau yang ada di Tasik Chini. Boleh sampai ke Sungai Pahang tau

Nisa takut pada mulanya

adik-adik saya - Pian dan Kimi

me!

matahari nak terbenam dah

tanda pulau

ada lagi bot lain

Tasik Chini memang indah....

Maaflah kawan-kawan..saya tak ambil gambar pun dari awal. Masa naik bot baru nak amik gambar. Tasik semulajadi yang indah.

Jom datang Tasik Chini. Resort saya tak pasti berapa kadarnya.. Singgah kat umah saya ajerla

Read more ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...