Mentarang Tanjung Karang

Assalamualaikum semua

Masa raya haji lepas, kebetulan hantar adik kat Trolak, so, singgahlah umah makngah di Tanjung Karang.
Tapinya masa kat highway karak dan highway Pantai Timur tu, Tuhan saja yang tahu betapa kren kaki ni dok menekan clucth... jem giler2la...

Anyway nak cerita pasal mentarang. Dulu saya pernah buat post pasal mentarang ni. Nak tahu apadia mentarang ni tak? Meh baca entri mentarang ni dulu.


Akhirnya, saya dapat merasa jugak mentarang ni guana. Rasanya lebih kurang macam kerang jugak. Manis2 gitu. Cuma saiznya memang agak besar. Cepatlah kenyang. Masa tu makngah masak air jer. Tapi kuahnya memang sangat sedap dihirup!


Berselera makan nasi dengan mentarang! Sedapnya...

Tapinya mentarang ni ada belah2 sana jer. Kat Kuala Perlis pun ada. Area Tanjung Karang, Sungai Besar, Sekinchan dan dekat2 situ banyaklah jualnya.

Pasni kalau balik kampung sana boleyla try lagi merasa. Masak  pedas plak ker...


2 comments:

  1. eh itu ke rupanya..huhu mcm sodap je..

    ReplyDelete
  2. baru tahu tentang mentarang dan baru pertama kali tengok rupanya. nampak mearik and sedap je :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...