SUKMA PAHANG dan TAMAN KERANG KUANTAN

Ingat lagi tak SUKMA PAHANG yang dah lepas ritu? saya salah seorang daripada ribuan sukarelawan yang join masa tu. Saja cari duit part time...time ginila kan... :) Siapa nak bagi RM50 sehari...
Saya dapat 2 offer sukarelawan masa tu. Satu untuk j/kuasa ICT dan satu lagi j/kuasa publisiti.
Yang ICT pny tu saya kena key in profil petugas SUKMA pastu buat kad akreditasi untuk petugas serta sukarelawan. Kemudian kena key in data elaun sukarelawan. Duk kat bilik sekretariat SUKMA yang sejok macam kat Kutub Utara!
Yang j/kuasa Publisiti ni best sikit. Bertugas kat booth di Taman Kerang jual barangan SUKMA. Waktu kerja sangat fleksibel...Tugasan saya hanyalah bagi bendera kecik tu (SUKMA punya pastu negeri2 pun ada) pastu bagi poster SUKMA pada orang ramai yang lalu lalang. Yang syoknya kawasan tu open! Taman Kerang tu antara lokasi tumpuan orang ramai di Kuantan. Ada Kerang besar kat situ sebab tu namanya Taman Kerang... Amik kesempatan bergambar kat Taman Kerang semasa jaga booth.


Viva saya dpt stiker SUKMA tu. Ngade nak pakai jugak..hehe

Tengah lipat poster untuk diberikan kepada orang ramai

Berposing bersama kawan baik saya, Fiza

Posing lagi. Terima kasih pd Abg Amy yg sudi melayan kerenah kami

Kat depan saya tu ada cengkerang/kerang besor tu. Dulu xde pagar. skang dah cantik dinaiktaraf

Kerang besor!






3 comments:

  1. dah mcm kat floria putrajaya plak tgk bunga2 tu..
    salam singgah kat sini :)

    sy fasz RAJA KOMEN di hazmanfadzil.com

    ReplyDelete
  2. bagusnya. Sambil2 boleh bersukaria. Selamat berpuasa dan salam perkenalan

    ReplyDelete
  3. jom kite komen mengomen di blog hazman.... kat anak duit raya.. moh le :D

    salam kenal ...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...