Bercanda di Bukit Gambang Waterpark

SEbelum puasa aritu, sempat lagi kami sekeluarga ke Bukit Gambang Waterpark untuk menebus tiket yang dapat hasil daripada keratan Harian Metro tu. Malah berlebih pulak kali ni. Kalo tahun lepas kena beli lagi sorang...
Kali ni kami pergi ari Khamis supaya dapa mandi dengan puasnya. Takdela ramai sangat2 orang mcm sesi lepas kalau pergi hari Sabtu atau Ahad!
Jom layan sikit2 gambar yang sempat saya ambil di sana. Apapun, sangat santai... Dah 3 kali saya sampai sini.


Masa ni rasa taknak berendam dalam air pun. Suasana pagi tak panas. Syokla...
Dari kiri : Ma , sayer di tengah2 dan adik kepada adik ipar saya (apa hbgnnya erk..)

Salah satu permainan yang ada di situ. Coco Beach.. best.. ada ombak jadian...

Anak buah saya, Nisa yang sedang bermain air bersama sepupunya, Yati.
Baju coklat tu adik ipar saya yer

Mereka ni sepupu!

Saya nek pelampung bersama adik saya. Mengelilingi sungai...hehe

Tiket nak masuk dalam tu agak mahal. Jadi, kalau ada  promosi tebus tiket takkan nak lepaskan peluang tu kan...Lagi satu, makanan memang tak boleh bawak masuk tau. Security akan check nanti. Tapi kita boleh keluar dari tempat tu untuk makan pastu masuk semula (recheck-in) Kat dalam tu pakai sistem e-value di mana kita perlu topap dulu value kat gelang yang kita pakai tu. Min e-value ialah RM50 tapi leh refund semula balance. Semua pelampung pastu pondok kalo nak sewa kena guna e-value tu bayar deposit.

2 comments:

  1. Bila la nak sampai sana ha.... :)

    Tapi lebih kurang je kan Bkt Merah, Lost World Tambun dengan Bkt Gambang ;D)

    ReplyDelete
  2. Ada baca gak member blogger lain yang pergi... sistem pembayaran diorang bagus jugak la idea tue

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...