King Cobra di Kuantan

Masa weekend yang lepas, ada karnival Yo Fest Peringkat Negeri Pahang di Kuantan. So, macam2 aktiviti yang ada. Luangkan masa bersama family ke tempat macam tu sangat best! Tengok macam2  acara yang ada. Pameran dan jualan of course ar ada. Okeyla..saya ni cerita ada satu booth ni ha Jabatan Pertahanan Awam. Diorang ada buat pameran king cobra atau bahasa melayu ular tedung! Garang ular ni. Ular tu masuk umah penduduk asalnya. JPA dapat tangkap. Takut tengok ular-ular ni. 


ni ular sawa batik kot..haha..xtaula...berlingkar2..
saya pernah baca berita kata ular sawa berlingkar kat alang rumah kat atas tu. takutnya kan.

tengok tu! king cobra ni pantang ada gerakan tau. teruslah nak bertedung. 

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...