Dunia Blogging Itu Indah

Blogger? hurmmm... dulu macam tak tahu apa2 pun pasal dunia blog ni. Nak create blog pun tak pandai! Mujurlah ada karnival usahawan dan ICT yang mewajibkan saya untuk membuat laporan dalam bentuk blog! Bermula daripada situlah saya berjinak2 dengan dunia blogging. Dulu, tak tahu nak cerita apa dalam blog. Nak tulis pasal apa...tapi lama2 bila dah mula tu, macam2 cerita nak dicoretkan. Kadangkala satu hari nak tulis macam2 entri! Banyak sangat idea katakan.

Lagipun, menulis blog ni satu terapi dan juga memahirkan diri untuk menaip! hehe...
Part paling best bila bebrlogging dan dapat habuan. Contohnya daripada Nuffnang ar! Biarpun tak banyak macam blogger2 otai yang lain tapi siapa nak bagi duit free kan...Side income bulanan lepasla nak belanja topap ker isi minyak kereta ker.
Lagi satu,blogger2 sangat baik hati bila buat giveaway ker, contest ker bagi macam-macam hadiah dan cash!  Dengan hanya ikut syarat yang diperlukan kemudian tunggu result. Ada rezeki dapatla kan...
Antara rezeki yang pernah saya dapat ialah :


USD 20 CONTEST TOP MALASYIA BLOGGER
CASH RM20 PERADUAN BELON.MY
CASH RM100 DENAIHATI
MENANG APPLE IPOD SHUFFLE-LOT.MY
RM40 DR OH GEMPAK

Banyak lagi hadiah yang saya pernah dapat hasil blogging ni. Kiranya tak sia-sia menulis ada habuan..hehe..kenangan indah tu sepanjang berblogging.

Antara banyak2 part yang best tu, the best moment ialah bila kita dapat meramaikan kenalan!Syok tau. Even tak pernah berjumpa dan hanya kenal via blog tapi kemesraan antara blogger memang terserlah.  Dan saya akui  di saat2 rasa sedih, kawan2 blogger banyak bagi support...dan saya sangat menghargainya.


AKU BLOGGER MALAYSIA
Linazlina- SATU TIKA DULU : Kisah pembabitan saya dalam dunia blogging.

Itulah serba sedikit pengalaman sebagai seorang blogger untuk Giveaway Papan Kekunci Dot Com 2012.


Join sebelum 27 Mei 2012. Hadiah menarik menanti anda

7 comments:

  1. Saya blogging untuk suka2 saja =)

    ReplyDelete
  2. wah...byk lyn dpt hadiah yea...

    ReplyDelete
  3. tq sebab join nampak dah banyak kali menang contest... mohon emailkan artikel ini ke azura@papankekunci.com seperti dalam syarat k...tq

    ReplyDelete
  4. Lama-lama jadi syok eh hehehe..

    ReplyDelete
  5. hadiah yg paling best..ipod tu..ehehe..
    all the best n gud luck dari chii =)

    ReplyDelete
  6. memang blogging itu indah,tambah-tambah ada sahabat2 blogger yg sentiasa memberi semangat..

    Semoga berjaya..:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...