Kena Rejected! haha

Inilah padahnya kan. Taknak dengar kata posmen tu. Begini ceritanya. 


Hari Isnin yang lepas saya pos barang hadiah untuk entri terbaik giveaway saya tu. Dah lama terperap dek kesibukan masa. Saya bagi FM dan keychain tapi letak dalam pos ekpress. Sebelum ni lepas jer  hantar brg letak dalam sampul tu. Masa saya nak hantar tu posmen ambil barang kat pos mini tu kata yang tak boleh pos camni. Saya ni bukan apa. Kat pos mini tempat saya ni tak boleh buat pos laju. Kalo nak buat pos laju kena ke pejabat pos Chini. Jauh sikitla...saya kata pada posmen tu, antar jerla...nasib jerla kalo return balik pun. 
Last2 semalam, pos ekspress tu kena return alamat saya. Dah agak dah sebab masa saya track n trace tu tak wujud pun no tracking pos ekspress tu.

Pengajaran kat sini----> Guna sampul pos ekspress untuk pos surat atau dokumen sahaja!

Tak pasal2 saya rugi beli sampul pos ekspress tu...kemudian saya kena pos semula barang tu pada si penerimanya. Maafkan saya nieda sebab lambat pos barang hadiah awak yer

4 comments:

  1. takpe , penerima hadiah mesti paham punya :D

    ReplyDelete
  2. Hehe...takpe, atleast kite Dah tau ape fungsi envelope pos express..kalau tak ikut sukati je..heheh..

    ReplyDelete
  3. ooh..yeke..kena pos smula la..

    ReplyDelete
  4. kalau hadiah tu nipis je...boleh tak agak2? Huhu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...