GEMPA BUMI ACHEH DAN AMARAN TSUNAMI

Subhanallah...

Gempa bumi melanda Acheh. Gegaran turut dirasai oleh beberapa penduduk di skeitar KL, Penang dan Kedah...Kebesaran Allah...Semoga kita semua dijauhkan dari bencana da malapetaka. Berikutan gempa bumi tersebut, amaran tsunami juga turut dikeluarkan dan negeri yang berpotensi adalah Pulau Pinang, Kedah dan Perak.
Itu adalah cerita panas 3 jam sebelum tadi. Namun, amaran tsunami telah ditarik balik. Semoga tiada kedengaran berita buruk lepas ni. Berikutan itu, semua blogger kebanyakannya mengupdate cerita hal gempa bumi ini. Kalau tak percaya jom tengok imej kat bawah ni. Hampir semua update cerita panas dan terkini. Info di hujung jari...

ini yang ada dalam bloglist saya. semua pasal gempa bumi. baca jer kat blog kengakwan tau update berita semasa.

3 comments:

  1. Salam kenal..feel free to visit me back @ cerita-cinta-mommy.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Assalam,

    Kena sentiasa beringat...tk perlu tunggu Tsunami...kiamat yg pasti itu kita tk tau bila akan datang..

    ReplyDelete
  3. sy just rasa goyang2 mcm org pening jer..

    syukur amaran tsunami ditarik balik, tp kuasa Allah xsiapa yg tahu kan... kita jgn takutkan amaran tsunami, takutkn amaran Allah.. eh bertazkirah pagi pule :p

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...