Murah dan efisien basuh kereta

Saya suka basuh mr.viva saya tu kat tempat basuh kereta automatik ni. Senang..duduk diam-diam jer dalam kereta tak perlu nak tunggu kat luar. Rilex jer..
Dahla murah..memang efisienla konsep macam ni kan. Kat Kuantan ni ada 2 tempat yang macam ni. Cawangan yang sama...LYC...
Saya suka bawa si kecik Nisa tu kalau g basuh kereta kat sini. Dia suka sangat.


Starting kat sini. Bila orang dah panggil masuk tu baru masukla. Ada air pancut kat atas akan sembur bila melaluinya nanti

masa ni kereta saya dah disiram dengan air pancut tu. Tunggu turn untuk dicuci dengan air sabun pulak

tara! kan dah kena basuh..........
dah sabun tu, diorang akan sembur air sket2

tunggu turn nak masuk tempat mende alah ni ha..yang pusing2 tu...masa ni ada peraturan kena ikut. 
- Jangan tekan brek
- Freekan gear
- Jangan buka radio
-Jangan pegang stereng

Ini dah nak sampai ke pnghujung mesin yang agak takut jugakla...tetiba kalau tiada elektrik gane erk..Dah nak kuar masa ni..Ada sorang yang akan lap2 sikit

Last sekali,  akan ada 2 orang yang akan lap sampai kering kereta kita pastu akan ada sorang pulak lagi yang akan polish tayar!
Siap! Kereta dah cantik...

Jimat dan senang kan...RM4 jer...Rilex dalam kereta

Saya bukan malas nak cuci kereta saya tau! Kadang2 tu bila keluar bandar kena hujan so, terus jerla masuk car wash cuci....hehe





3 comments:

  1. akak saya pn suka guna carwash nie.
    senang n jimat masa. :)

    ReplyDelete
  2. blum pernah cuci keta cara ni... bukannya apa takut keta tersepit kat tengah tu... ntah pape je fikir...

    ReplyDelete
  3. cik lynn xpnah lg cuci keta kt tmpt cmni...asyik kna tgu kt luar je...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...