Tasik Chini ada Naga?

Bagi saya, Tasik Chini memang tak asing lagi. Kalau sesiapa yang tanya saya duk mana, saya akan jawab Chini jer. Tapi bila orang tu tanya lagi Chini? Saya akan jawab Tasik Chini..Teruslah mereka2 tahu dan faham. Glemer jugak Tasik Chini ni kan. Lagenda Naga...mesti orang akan tanya...memang betul ker ada naga..entahla...saya pun tak tahu.
Cuti raya Cina baru ni, dah tak tau nak pergi mana so, my family buat trip ke sana. Memang ramaila orang masa tu. Penuh parking sampai ke atas. 

Jom layankan ajer gambar2 semasa di tasik Chini aritu yer.

Ini kadar tambang. Kanak2 bawah 12 tahun tak kena bayar pun.

ma takut! hehe..aboh cool jerk...

melawat kg.org asli...tulen punya!hehe

mereka datang dari selangor...3 anak muda

pemandangan Tasik Chini

Pulau yang ada di Tasik Chini. Boleh sampai ke Sungai Pahang tau

Nisa takut pada mulanya

adik-adik saya - Pian dan Kimi

me!

matahari nak terbenam dah

tanda pulau

ada lagi bot lain

Tasik Chini memang indah....

Maaflah kawan-kawan..saya tak ambil gambar pun dari awal. Masa naik bot baru nak amik gambar. Tasik semulajadi yang indah.

Jom datang Tasik Chini. Resort saya tak pasti berapa kadarnya.. Singgah kat umah saya ajerla

8 comments:

  1. kat pulau-pulau tu ada orang tinggal?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pulau tu pulau air jer...xtaula gane diorang tahu psl pulau tu

      Delete
  2. Suatu hari nanti saya akan kesana. memang impian sejak dulu lagi. Pastikan rumah lin dah jadi homestay masa tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Datangler...dah ok tmpt tus kang..dah maju..homestay eh? hihi

      Delete
  3. memang nak pergi , bila2 nanti ..sebab teruja dengar abah mertua bercerita pasal tasik chini tu

    ReplyDelete
  4. homestay tasik cini harga,dimana ?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...