11 NOVEMBER 2014

Takziah...

Rindu betul nk berceloteh dan berblogwalking ke blog kawan2... Last saya online hari Ahad masa Maulidur Rasul. Malm tu terima berita pasal pakcik saya meninggal. emergency balik Perak malam tu. Bertolak dari Pahang pukul 11.45 malam. Takde singgah mana2 pun terus ke Tanjung Karang umah makcik jer. Nak singgah makan tapi takde pulak kedai yang bukak.
Esoknya baru ke Perak untuk pengebumian jenazah. Arwah pakcik saya tu takde sakit apa pun. tetiba jer dia sesak nafas pastu menghembuskan nafasnya yang terakhir. Arwah adalah adik beradik belah abah saya yang ketiga. Malam tu buat majlis bacaan yassin dan tahlil. First time saya tengok jenazah...sampai ke kubur saya ikut.
Arwah pakcik saya tu seorang yang baik dan pendiam. Isterinya jer yang agak lebeh2 sket. Sebenarnya ada kes pasal tanah pusaka. Itulah...bila orang luar masuk campur..bila duit menguasai diri...
Oklah..taknak cakap macam2..saya pun tak tahu kebenarannya.
Hari Selasa tu kitorang hantar adik saya yang belajar kat MRSM Trolak pastu terusla balik ke Pahang. Sampai dengan selamatnya di rumah pukul 12.00 tengah malam. Lega rasa dah jejak ke Pahang.
Itulah sebabnya saya tak online selama 4 hari ni. 

3 comments:

  1. saya tak faham bagaimana org boleh bergaduh dek harta pusaka..dunia2

    ReplyDelete
  2. salam takziah ...

    haru betul kes pesaka2 ni... terjadi juge dlm family kami tp xla sampai gaduh2 lg,cume lepas tgn jer ...

    ReplyDelete
  3. Innalillahiwainnailaihirojiun. takziah

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...