PELANGI YANG CANTIK

Weekend baru ni saya ke Tampin dan Bahau atas urusan family. Masa balik tu sayalah yang drive. Yang lain semua tido. Penat mandi kolam sebelum tu kot...hihi
Masa dalam perjalanan tu ketika melalui area Keratong (salah satu bandar kecil di Pahang) muncul pelangi.
Rasanya kawasan tu baru lepas hujan sebab jalan masih basah. 
Jadi, saya tanpa melepaskan peluang captured pelangi yang cantik tu. Tapi dengan penuh berhati2la. Nak suruh orang lain semua tengah syok tidur! 

Sorila..jauh...susah amik gambar time drive..men captured jer..

cantiknya kan...clear sangat masa tu. Terbentang indah di depan mata. 

Kejadian pelangi menunjukkan salah satu kebesaran Allah. Betapa indah ciptaanNya. Kagum sangat! Pelangi terhasil disebabkan oleh pembiasan cahaya apabila melalui titik air di udara.
Pelangi ada 7 warna. Dulu2 guna kaedah ayat untuk ingat. tapi dah lupala..jom share!


2 comments:

  1. ok le tu lin .. nmpk juge pelanginye walopun capture smbil drive ..

    sy capture aritu xberapa nmpk pung ... :p

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...