11 NOVEMBER 2014

Google Sitelink Hadiah Untuk Blog

Seronok!
Macam tak percaya jer dah dapat sitelink ni...
Nak lebih jelas lagi apakah sitelink? Tengok gambar kat bawah ni.

Sitelink adalah link-link yang muncul dibawah nama blog atau website hasil carian di google search

Kalau dalam blog/website dipanggil sitemap, tapi dalam google dipanggil sitelink. Sitelink ni boleh membantu blog kita agar lebih mudah diindeks di enjin carian google. Ibaratnya amcam hadiah dari google ar untuk blogger bagi memantapkan lagi blog! Tak pandai nak buat ayat dan tak pandai nak cerita lebih2. Yang saya tahu bila blog kita dah dapat sitelink ni kira okeyla. Pasal macammana boleh dapat sitelink tu saya pun kurang pasti. Nak kata trafik tinggi tu tipulah sebabnya blog saya ni trafik around 200++ jer sehari.

Itulah serba sedikit penerangan pasal sitelink ni yer. Nak lebih info bolehlah terjah blog2 yang terror pasal SEO ni macam blog kak kujie sedap tu ker, bro denaihati hidup untuk memberi,blog ariffshah (nak buang sitelink pun boleh tau)

Saya dalam proses nak menaiktaraf blog saya sekarang. Tapi mood malas tu asyik muncul jer. Geram betul ar.

2 comments:

  1. oh.. ini namanya sitelink ya..

    kadang2 ade gak perasan blog kakyong kuor mcm ni di google... kdg2 tak pulak.. ntah lah..

    nak ajak lin join segment.. due hari ni
    http://www.kakyong.com/2012/01/jom-sertai-bloglist-wanblur.html

    ReplyDelete
  2. waa..cane nak ada sitelinks ni? blog akak takde pon..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...