CARA UNTUK MENINGKATKAN TRAFIK BLOG

Ada sesiapa tahu cara untuk menaikkan trafik blog?
Blog saya ni average 200++ jer sehari...
Kalau saya blogwalking tu bolehlah mencecah sehingga 300++ sehari.
Sengaja gatal tangan nak apply INNITY. 
Tetapi...


SORRY, your application is disapproved



"Thank you for your application to join Innity Performance Network. After a few rounds of review by our team, we have found that your site now does not yet meet our network criteria, due to Low Traffic. Therefore, we are unable to accept you into our network. We do believe in the potential of your site to grow substantially over the years and we are still open to future cooperation.
We have to ensure the effectiveness of Performance ads for our publishers and our advertisers. Hence, we review all publishers, and unfortunately we have to reject certain applicants. "

Tapi, saya sangat bersyukur sebabnya blog saya dah ada peningkatan. Trafik tetap masuk even  saya tak online sehari. Maybe ada keyword panas kot kat blog ni.haha

Yang penting, saya amat berharap agar suatu hari nanti saya boleh mencapai target nak jadi macam blog kakyan , puan bee, cikgu dahlia dan paling best macam blog DENAIHATI - Hidup Untuk Memberi

Sekarang ni sedang berusaha meninggalkan komen bila blogwalking tu. Lepas tu join segmen yang dibuat oleh blogger2 supaya dapat menambahkan kenalan blogger. Best berada di alam blogger ni.

Cara lain ialah join contest atau giveaway sebagai tanda sokongan kita di samping memenangi pelbagai hadiah best yang telah disediakan.

Apalagi cara untuk meningkatkan trafik yer? Nak bermain dengan SEO memang tak reti.

16 comments:

  1. Myra pun teringin jugak nak jadi macam depa, dari blog boleh jana icome masyukkk!! :)

    ReplyDelete
  2. Wah.. Lynn apply innity ye.. Advertlerts?

    ReplyDelete
  3. dni dari 2 tahun lepas apply... bekal dengan trafik 1-2k sehari.. masih tak layak.. tak tahu innnity nak ape benda.. cuak pun ada dah nak apply. nufffnang, setengah tahun dah tak bagi BE.. tengok orang lain tiap2 minggu dapat.. tapi takpelah... blogging suka2.. dni redha aje tak ada rezeki..

    ReplyDelete
  4. tQaH pun teringin nak dpt income byk2. tp readers tQaH less then 100. kesian kn..

    ReplyDelete
  5. kdg2 susah jugak nak ckp psal trafik ni.. kalo org ckp @ suruh kita buat n3 yg org suka search cth gossip artis, cerita artis.. tp kita bukan suka nak buat tajuk/n3 mcm tu kan.. kang hilang pulak identiti blog.. ;)

    tp ada byk lagi info awam yg boleh dibuat Lin..

    kakyong pun dulu ade apply.. tp skrg ni dah makin tinggi dia punya syarat..

    nak harap nuffnang pun.. aduhh.. ntah bila lah nak dpt BE>..

    ReplyDelete
  6. tak mengapa wahai blogger, banyak lagi cara kalau nak dapatkan seringgit dua untuk buat bayar broadband.

    Apakata cuba anda tengok kat sini kot kot ia boleh membantu anda dan blog anda dan juga buat bayar bil broadband. Saya dah cuba alhamdulillah..

    www.talktalkbiz.com/csiexcel2008

    ReplyDelete
  7. mmg susah nak dpt innity kan..xpe lin..usaha lg!

    ReplyDelete
  8. kan, memang mantop sgt trafik blog depa kan.. jom sama2 kita berusaha..

    kenkawan, kalau sudi, mehla klik like kat http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150485833724677&set=a.10150463338364677.370360.232667634676&type=3&theater

    ReplyDelete
  9. kenalah bersabar...kalau tak diteruskan sampai bila-bila tak kan berjaya. Orang selalunya akan datang bila dia minat ttg apa yg disuarakan...nie kalo sehari boleh ada 200++ kira oklah berbanding orang lain yg entah ada org tengok atau tidak blog dia..huhu

    ReplyDelete
  10. innity mmg susah nak dapat selain traffik ke blog tinggi trutamanya unic visitor... Unic visitor tu la yg main seo tuh,.

    ReplyDelete
  11. innity mmg susah nak dapat selain traffik ke blog tinggi trutamanya unic visitor... Unic visitor tu la yg main seo tuh,.
    Singgah la kat blog jaerul ye.. :)

    ReplyDelete
  12. slalu gak ping kat RakanBlog

    mesti trafik tggi... bru leh psg innity,, hehe

    ReplyDelete
  13. Salam,kalau ada sape2 nak santai baca entry saya jenguklah kat sini..

    http://qahiera.blogspot.com

    ReplyDelete
  14. Salam,kalau ada sape2 nak santai baca entry saya jenguklah kat sini..

    http://qahiera.blogspot.com

    ReplyDelete
  15. Salam,kalu ada sapa2 nakk santai baca entry saya singgahlah sini..
    http://qahiera.blogspot.com

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...