Cash out Nuffnang dengan Churp2 akhirnya


Oh tangan...
Dah gatal sangat kot..
Bukan sekadar nuffnang saya dah cash out pagi ni. Churp-churp sekali!
Tamak haloba...puas lah nak mengumpul semula pasni.
Nuffnang tu sikit jer..cukup2 nk cash out jer. RM53 sahaja. Tu pun dalam masa 2 bulan tau! Kalo blogger lain 2 bulan tu dah ribu riban kan. Takpela...dah rezeki banyak tu. Tu pun mujur cukup nak cash out kan. Dah kali ke-4 ni..sukanya! Hasil berblogging...

Ada lagi 3 BE tengah menari2 skang. Tak sempat kot dalam masa sebulan nak cash out. Paling awal pun mesti 2 bulan amik masa....

ini pulak churp2. Lama giler nak tunggu cukup RM100 tu...baper bulan entah..tak ingat da... earning churp2 RM101

Target tahun baru nanti duit lebeyla...hehe...Hasil tambah earning dapatlah dalam RM150..Okeyla kan. Saper nak bagi banyak tu..
Syukur  padaNya..masih ada rezeki buatku...


Read more ...

Melly dan Rose Tentang Dhia TV3


Selama ni saya jarang tengok tv time Maghrib neh. Cerita Sofiyya pun saya tak layan tau. Tapi entahla kenapa tetiba saya tak pernah miss cerita Tentang Dhia sejak episod pertama lagi. Macam cerita JUVANA dulu tu jugak. Tak pernah miss!

Entah2 saya dah jatuh hati dengan si Ady Putra kot :) opppsss.... ramai peminatnya kat sini kan.Tengok si Ady Putra tu berlakon, ohhhh..alngkah bahagianya jika future husband saya macam dia...tenang jer...lemah gemalai jer...suka sangat tengok Ady Putra berlakon dalam cerita tu dengan Nora Danish! Gandingan yang mantap diorang neh...
kredit to fb tentang dhia

kredit to yanawanie

Tapikan dalam banyak2 watak tu, watak si Melly (tak cam pun pada awalnya yang dia ni Cikgu Zakiah dalam Juvana tu) dan watak si Rose (ni pun ada berlakon dalam Juvana jugak) yang membuatkan cerita tu nampak menarik! Tambah lagi watak ibu Zikir tu ha..
Agak2la dalam episod arini, si Dhia akan pilih saper erk as her future husband? Si Azmi tu ker, si Zikir... sian kat Dhia kena pilih... Azmi tu memang Dhia dah cinta dari dulu..yela kan..nak kahwin dah pun diorang bila si melly buat kacau! Tapi si Zikir tu sangat tulus cintanya terhadap Dhia. Zikir tiba di saat Dhia memang memerlukan seseorang...
Saksikan petang nanti pukul 7malam yer....

Apapun cerita ni memang best! Lagu tema pun sangat enak didengar. 


Read more ...

Menang RM40 dan blog review

Insentif RM0.03 sen untuk anda! Claim kat MynewsHub yer 

Alhamdulillah...
Rezeki bercontest ada lagi. Rezeki di Awal Muharam.
Terima kasih buat penganjur contest yer...
Target nak menang tempat pertama tapi dah tak larat nk komen! haha
Anyway..dapat tempat kedua pun okeyla kan.

untuk result penuh, jom TERJAH BLOG OH GEMPAK

Barangan kosmetik bernilai RM350 free jer ni. Serius tau..
Read more ...

"GIVEAWAY : IRINE NADIA nak kasi MIRACLE TAB for FREE!"

Suatu petang yang damai...
gambar : google

Ada dua sahabat lama yang berkawan baik sedang berborak-borak. Al maklumlah lama tak jumpa! Masing-masing sibuk dengan hal memasing. Sekali balik kampung bersantai di tepi pantai terkeluarlah topik seperti di bawah ni...layannnn

A  :  Eh awak..kulit awak semakin cantikla. Nampak gebu jer. Parut jerawat pun dah makin pudarla..Produk apa yang awak guna neh? Kongsi rahsia sikit.
B  : Awak kenal x blogger si irine tu?  ala..yg ala2 model tu. Dialah yang syorrkan produk neh :) MIRACLE TAB! Baguslah dia syorkan pasal produk ni.
A  :  Oyeker...nak beli jugak...kulit saya ni memang bermasalah dari dulu lagi. Nak keluar rumah pun rasa segan2 jer. Nak pakai produk yang mahal2 sangat tak mampula...
B  :  Jangn risau. Produk ni memang diperakui keberkesanannya. Banyak testimonial yang positif semuanya. Harganya kira mampu milikla...Awak bacalah testimonial kat facebook irine. Siap dengan gambar customer yang dah pakai produk ni tau. Jom saya tunjuk kat awak!

Pudar dah kan parut jerawat tu.. bukan senang nak hilang tu
ni lagi superbbb! Terus  nampak cantik berseri..jelesnya saya...

A  :  Awak..produk ni ada apa ye? maksudnya apa yang ada dalam set dia tu? Teringinnya nak pakai..nak hilangkan noda2 ni ha.
B  :  Miracle Tab ni ada beberapa produk. Ni antara yang hot sellingla orang kata.. Yang penting HALAL! sebenarnya produk ni berasal dari Korea dan para selebriti memang menggunakannya. KUlit diorang halus dan mulus tau! Beruntung kita sebab irine ada jual...


Inilah antara  produk MIRACLE TAB
A  :  Terujanya saya dengar cerita awak nih.. Nak beliiiiiii....tapi kalau dapat free pun okey neh...trial orang kata.
B  :  Errmm..awak bernasib baikla. Irine memang baik hati nak bagi pun set MIRACLE TAB ni. (TAB SOAP yang bernilai RM 70 dan HD Glow Essence yang bernilai RM 80) Percuma jer tau! tapi ada syaratnya la...
A  :  Bestnya! Apakah syarat2nya tu?
B  :   Tengok ni...
  1.  Buat satu entry di blog anda yang bertajuk  "GIVEAWAY : IRINE NADIA nak kasi MIRACLE TAB for FREE!"
  2. Letakkan gambar product one set of MIRACLE TAB ( yang ada ketiga-tiga barang). Gambar yang nombor satu sekali dalam entry ni.Terangkan dengan ringkas sahaja mengapa anda nakkkk sangat product Miracle Tab ni daripada Irine. Ringkas-ringkas pon x pe, asal cukup syarat. hehe.
  3. LINK kan entry tersebut ke sini. ( entry Irine yang ni ).
  4. Bila dah publish entry tu, teruss tinggalkan link entry korang tu dekat ruangan komen ni bagi memudahkan Irine tahu siapa yang dah join.
  5. Pemenang Irine akan umumkan berdasarkan entry yang kreatif,simple tapi padat serta memenuhi syarat-syarat seperti di atas :) Cop cop, LELAKI pon boleh join tauuu..sebab product ni pon lelaki boleh guna.
TARIKH TUTUP :  2nd Dicember 2011

A  :  Kalau macam tu sekarang jugak saya nak buat. Saya memang berhasrat sungguh agar Irine tu dapat bagi kat saya produk MIRACLE TAB tu free! Harap2 dia kasihan sama saya. Nak jugak kulit muka yang macam dia...nampak lembap dan cantik berseri jer. Pasni takdelah saya malu dah nak kuar rumah.
B  :  Harap2 awak berjaya dapat produk tu. Nanti kita sama2 berdoa semoga ada rezeki awak yer...Tak sabar nak tengok perubahan di wajah awak nanti macam pengguna sebelum2 ni. Mesti bertambah cantik nanti.
A  :   Boleh bagi link tak pasal Miracle Tab tu? Nak baca sikit info kat dalamnya.
A  :  eh awak..ada tak gambar Irine tu? Nak tengokla...mesti cantik sangat dia.


B  :  Inilah irine nadia marcello yang baik hati tu.

Akhirnya si A dengan rasa tak sabarnya terus balik dan membuat entri ini (saya tuh...hehe)
Masalah yang A hadapi adalah benar yer. Harap2 product miracle tab ni boleh membantu menghilangkan parut2 jerawat setelah sekian lama bertapak di muka ini...

Semua gambar kredit to irine yer...
Thanks irine

"Entri ini ditulis sebagai syarat untuk memenangi (jika bertuahla) set produk miracle tab oleh irinenadiamarcello."
Harap Irine suka...

 "Inspirasi untuk menjadikan setiap wanita kelihatan jelita dan menawan tercapai dengan adanya produk Tab yang sangat magis, HANYA dalam tiga minggu sahaja. Tab EX,Tab Soap dan HD Essence, menjadikan impian setiap wanita pasti menjadi kenyataan. Jadilah salah seorang daripada beribu model yang telah merasai magis produk Tab ini. Dengan produk Tab, confirm GORGEOUS ! "
kredit -FB Irine-

JOM TENGOK PRODUK MIRACLE TAB DENGAN JELAS...

nak order pun boley :) KLIK SINI


KLIK NAMA IRINE KAT ATAS TU YER NAK JOIN JUGAK
Read more ...

Perkara sunat dilakukan 10 Muharam


Selamat menyambut awal Muharam buat semua pembaca blog saya. Marilah berhijrah ke arah kebaikan.
Di sini saya nak share iskit beberapa amalan sunat yang wajarlah dilakukan di bulan Muharam ini. 


  Empat belas ( 14 ) perkara sunat boleh dilakukan 10 Muharram ( hari Asyura ) :

1. Melapangkan masa/belanja anak isteri. Fadilatnya - Allah akan melapangkan hidupnya  pada tahun ini.
2.  Memuliakan fakir miskin. Fadilatnya - Allah akan melapangkannya dalam kubur nanti.
3. Menahan marah. Fadilatnya - Di akhirat nanti Allah akan memasukkannya ke dalam golongan yang redha.
4. Menunjukkan orang sesat. Fadilatnya - Allah akan memenuhkan cahaya iman dalam hatinya.
5. Menyapu/mengusap kepala anak yatim. Fadilatnya - Allah akan mengurniakan sepohon pokok di syurga bagi tiap-tiap rambut yang disapunya.
6. Bersedekah. Fadilatnya - Allah akan menjauhkannya daripada neraka sekadar jauh seekor gagak terbang tak berhenti-henti dari kecil sehingga ia mati. Diberi pahala seperti bersedekah kepada semua fakir miskin di dunia ini.
7. Memelihara kehormatan diri. Fadilatnya - Allah akan mengurniakan hidupnya sentiasa diterangi cahaya keimanan.
8. Mandi Sunat. Fadilatnya - Tidak sakit (sakit berat) pada tahun itu. Lafaz niat: "Sahaja aku mandi sunat hari Asyura kerana Allah Taala."
9.  Bercelak. Fadilatnya - Tidak akan sakit mata pada tahun itu.
10. Membaca Qulhuwallah hingga akhir 1,000X. Fadilatnya - Allah akan memandanginya dengan pandangan rahmah di akhirat nanti.
11. Sembahyang sunat empat rakaat. Fadilatnya - Allah akan mengampunkan dosanya walau telah berlarutan selama 50 tahun melakukannya. Lafaz niat: "Sahaja aku sembahyang sunat hari Asyura empat rakaat kerana Allah Taala." Pada rakaat pertama dan kedua selepas Fatihah dibaca Qulhuwallah 11X.
12. Membaca "has biallahhu wa nik mal wa keel, nikmal maula wa nikmannaseer". Fadilatnya - Tidak mati pada tahun ini.
13. Menjamu orang berbuka puasa. Fadhilat - Diberi pahala seperti memberi sekalian orang Islam berbuka puasa.
14. Puasa. Niat - "Sahaja aku berpuasa esok hari sunat hari Asyura kerana Allah Taala." Fadilat - Diberi pahala seribu kali Haji, seribu kali umrah dan seribu kali syahid dan diharamkannya daripada neraka.


Terima kasih : diari alya


Read more ...

Jadi rerama di blog kakyong



Pengalaman manis berblogging adalah dapat berkenalan dengan ramai kawan2 di alam cybey. Even xpernah jumpa, namun, ternyata hubungan silaturrahim tu erat. Ada blogger yang sudi buatkan header, watermark..dan macam2 lagila. Paling saya ingat ialah kak syamila yang tolong tweak code blog saya kasi okey. pertolongan beliau memang akan saya ingat sampai bila2. Thanks yer kak sya!
Banyak mende yang best bila berblogging ni. Dahla dapat ramai kawan pastu ada rezeki menang giveaway atau contest ataupun lucky draw. Paling best saya rasa menang cash RM100 daripada Denaihati pastu cabutan bertuah menang RM50! Macam2 lagila dapat hadiah. 
Nuffnang yang membuatkan saya untuk terus berblogging. Apa taknya...income yang dapat hasil berblogging amatlah manis rasanya. :) saya dah 3x cash out..hujung bulan ni insyaAllah nak cash out lagi..best kan..
Di samping extend network, dapat adiah, nuffnang..paling penting, bila berblogging ni kita akan jadi seorang yang cepat dapat ilmu melalui blogwalking. Serius..Yang paling terbaru pasal google+ ni. Kalo bukan sebab Denaihati mesti saya tak mengendahkan lagi pasal ni.
Itulah antara point2 mengapa saya masih bergelar seorang blogger...
Sesaper yang nak jadik rerama kat blog kakyong, klik jer banner kat atas tu...


Read more ...

Facebook dan Twitter dalam Google +

Insentif RM0.03 sen untuk anda! Claim kat MynewsHub yer
Tengah kemaruk dengan google plus skang ni! Beria mengexplore sana sini..
Best jugak rupanya..
Kali ni kalau nk tengok status kawan2 kat facebook dan tweet rakan dah boleh melalui google + ni.
Kan senang...satu page jer dah boleh tengok semua!
Kalau tak silap just install guna extension yg mmg dah ada pada google chrome. Sorila..saya buat2 jer..Tetiba masa bukak ada function tu Padahalnya masa mula2 tu xmuncul pun...


see! bukak kat google + jer dah boleh update status kat facebook

ini pulak untuk twitter...

Kan best tu. Tak payah nk bukak tab lain or window len dah...sign ini facebook n twitter dalam google + jer :) BAGUS kan..

Add saya kat google + yer --- > Lin Azlina







Barangan kosmetik bernilai RM350 free jer ni. Serius tau..
Read more ...

Google + Lin Azlina dot com

Insentif RM0.03 sen untuk anda! Claim kat MynewsHub yer

Sekarang ni tengah dok sibuk nak edit2 dan mempelajari pasal google+. Kan leh migrate facebook kepada google + ni kan...tengah nak cuba2..nak import contact dan macam2 lagila. 
Untuk yang masih belum tahu, google + ni merupakan medium sosial yang ala-ala facebook jugak. Function pun lebih kurang sama jugak. Boleh create page macam facebook. Saya ada create satu tapi lum siap lagila. Koosng lagi. Siapa yang belum ada google + ni jomlah create akaun satu guna akaun gmail yer.
Saya ni nak expalin lebih2 pun masih dalam peringkat belajar. 
Tapi yang pastinya, google + ni semakin meluas penggunaanya sekarang. Kalau tengok website luar negara mesi ada button g+ ni kan. Kita kat Malaysia ni je lagi yang masih belum menyedari kepentingan button google +1 tu. Kalau tak silap saya boleh mempengaruhi indeks carian google jugak tau.

Button yang ada kat dalam google + tu. Sama cam facebook jugak. Home, friends (circles), video, photos




Barangan kosmetik bernilai RM350 free jer ni. Serius tau..
Read more ...

Update Hadiah Terperap

Insentif RM0.03 sen untuk anda! Claim kat MynewsHub yer 


Dah lama nak update pasal beberapa hadiah yang dapat bulan lepas ni..mood tengah ngade nak malas2 pulak.
Jom tengok sikit adiah kecik2 saya dapat.


ni menang saguhati daro kontest mohd.zaid tu. Dapat cd dari universal music..lum terima lagi ni :)

menang lucky draw dari FB Thepoplook. Voucher RM50 tu. Redeem barang yg sama nilai jer. malas nak tambah duit. Ini kira baju yang paling murah kt blogshop tu. Kena pakai dengan inner mesti cantik ni..Lum pernah pakai lagi.

Yang ni 1000 terawal kot mendaftar dapat bekas tupperware dari MILO ni. daripada FB jugak.
yang ni pulak menang daripada teka sekolah cute mum. Tapi sayangnya..pecah! padahal cute mum dah balut elok2 dah Fridge Magnet tu. Boleh digam semula ni...Apa nak buat...

Ada lagi beberapa adiah yang dapat diorang hantar kt email. Tapi malas nak screen capture n edit2la...hehe..

Sekarang ni tengah berusaha nak mearih undi untuk GADGET IMPIANKU.. hurmmm..dah jauh ketinggalan tapinya...cuba ajerla kan..manalah tahu..untung sabut timbul!


Barangan kosmetik bernilai RM350 free jer ni. Serius tau..
Read more ...

Edisi khas blogging

Sbnrnya sdg test ni. Xtaula menjadi ke x...
Dh penat mengadap laptop ni.. Nk tdola pasni

Read more ...

Cash Out Churp-Churp

Insentif RM0.03 sen untuk anda! Claim kat MynewsHub 



Suka! Dah boleh cash out tapi... biarlah dulu..kasi banyak lagi baru syok! Puas nak mengumpul untuk cash out churp-churp ni..

Jom tolong kasi 20 sen kat SINI

komen saya kat ENTRI GADGET IMPIAN sekali yer. Taknak komen pun just like entri jadila...


yer Barangan kosmetik bernilai RM350 free jer ni. Serius tau..
Read more ...

eqbalzack.com Writing Contest [2] - Lecturer-student relationship, anything wrong?


Hubungan PENSYARAH - PELAJAR,

Sebenarnya perkataan hubungan ni terlalu 'general' untuk dimengertikan.

Pada pendapat saya, jikalau hubungan antara pensyarah dengan pelajarnya tu berlandaskan hal yang berkaitan dengan pembelajaran contohnya  untuk menyelesaikan masalah ataupun bertanyakan sesuatu yang tidak faham tentang sesebuah topik, tidak ada salahnya. Lagipun, di zaman sekarang hubungan pelajar dengan pensyarah bukan lagi setakat hanya di kelas tetapi sudah menjangkau sehingga ke bilik pensyarah itu sendiri dengan perbincangan yang lebih tertumpu pada aspek pembelajaran tanpa ada maksud yang tersembunyi. Selagi niat untuk belajar itu tersemat dalam diri, tidak mengapa pelajar itu rapat dengan pensyarahnya tetapi mestilah ada batasan jika bukan mahram. Jangan pula sehingga menimbulkan kecurigaan dan buruk sangka terhadap orang lain. 

Dalam hal ini, pensyarah juga mestilah berlaku adil dengan semua pelajarnya. Jangan pula disebabkan telah baik dengan seseorang itu, maka, pilih kasih memberi markah berlaku walaupun tugasan yang diberikan tidak seberapa hasilnya! Dalam hal sebegini, ada juga segelintir pelajar yang cuba meraih kejayaan mudah dengan merencana agenda tersembunyi di sebalik hubungan baik yang terjalin dengan pensyarah. Itu sudah semestinya harus dielakkan! Namun, dalam isu hubungan mahasiswa dan pensyarah yang disalahgunakan, saya menganggap ia tidak wajar dan jika berlaku sekalipun, ia mungkin kes yang amat terpencil. 

Kesimpulannya, apa yang saya ingin nyatakan di sini, tiada salahnya hubungan yang terjalin di antara pensyarah dan pelajar yang berteraskan kebaikan. Jangan salah guna kebaikan sudahla yer. Sebagai pelajar yang mempunyai daya sahsiah yang tinggi, pandai-pandaila menjaga tatasusila dan adab. Apatah lagi profesion pensyarah yang dipandang tinggi masyarakat kita pada hari ini.

Ada tak di kalangan pembaca yang bercinta dengan cikgu sendiri dulu? Jika itu yang sudah tertulis di azali, tiada siapa yang dapat menghalangnya kan.  Itu hubungan lain pula...hehe


Lin nak tagged Cute Mum join jugak :)

Read more ...

Tiket Percuma Bukit Gambang Waterpark

Insentif RM0.03 sen untuk anda! Claim kat MynewsHub 


Gadget impian sedang panas sekarang. Saya pun join jugak walaupun tahu impian tu agak tipis sekali. al-maklumlah...semua peserta sangatlah hebat2.. alang2 dah join tu, saya pun promote2 jugaklah..


Jika sudi, bolehlah tolong saya di ENTRI GADGET IMPIAN KU


okla..stop pasal gadget. Nak cerita pasal tiket  percuma daripada Harian Metro tu. Kan minggu lepas tarikh redeem. So, saya pun tanpa melepaskan peluang nak jugak tiket percuma tu. 4 keping tau! Cuma kena bawak keratan kepala Harian Metro 10 keping jer. saya pergi pun memang dah lambat. Malas nak g awal2.. Sampai jer sana, tengok umat manusia sedang berbaris teramatlah panjang! Dah nak jadi huruf U tau!



Tengok! sampai hujung bangunan..ada lagi melepasi bangunan belakang tu.
Saya malas nak beratur panjang2 so, pergi jalan2 dulu setel hal lain. Dah petang sikit saya baru g tebus. Kuranglah sikit orang tak macam masa pagi. Dalam  40 min jugaklah saya beratur nak mendapatkan tiket tu.

Penantian enuh kesabaran berakhir apabila saya berjaya menebus tiket ni. Kena pilih masa pulak nak g main air bila sebabnya tiket ni sah sehingga 30 November jer.




yer Barangan kosmetik bernilai RM350 free jer ni. Serius tau..
Read more ...

Saya Nak Samsung Galaxy S II Sebab



PENDAHULUAN


Beta.my memang berinformasi,
Berita terkini dalam dan luar negeri,
Bersama Mynewshub yang baik hati,
Menaja gadget impian hati.

Perkara utama nak cakap..

TERIMA KASIH 
sebab...

Bagi peluang untuk saya merealisasikan impian nak gadget yang best ini

ISI KANDUNGAN

Contest ini dianjurkan oleh Beta.my & ditaja oleh Mynewshub

GADGET ni memang IDAMAN KALBU sejak dilaunchkan lagi. Ciri2 yang ada padanya tidak terdapat pada hp saya sekarang ni. Al maklumlah hp sekarang ni dah jauh ketinggalan. Apa yang best hp ni sampai semua orang tergila-gilakan?
  • Hp saya skrg ni tebal..boleh baling anjing org kata..kalau baling kat kepala orang tu kiranya mmg 2-3 minggu baru hilang benjol! Tak macam Samsung Galaxy S 11 ni kan. nipis jer...apa taknya! cuma 8.49 milimeter tau!
  • Pilihan masa kini--> touch screen. Cam bangga jer bila orang tengok kita tengah touch screen hp. Dulu-dulu kan keypad biasa jer. Nak jugak merasa touch-touch ni kan..syok jer bila terbayangkan! Tambah2 pulak skrin Samsung Galaxy S 11 ni memang antara gadget yang mempunyai saiz skrin besar iaitu 4.7 inci. Sekali ganda lebih besar daripada enset saya yang sedia ada ni.
  • Kamera 8.0 MP! Pilihan yang tepat tu sebabnya saya suka mengambil gambar-gambar. Selama ni guna hp yang 2.0 MP jer. Gambar pun memang out ar! Sedih...Kalo dapat Samsung Galaxy S 11 ni memang puas hatila.
  • Lastly, sebab yang agak penting ialah operasi Android 2.3 Gingerbread Kira yang latest ni. Di pasaran sekarang rata-rata orang nak gadget yang berplatformkan android kan. Aplikasi percuma banyak boleh download di android market dan ada pelbagai.
Nak cakap pasal ciri2, sudah semestinya kalah hp saya ni. Sebab tu saya nak sangat Samsung Galaxy S 11 ni tambah2 pulak bila dapat secara percuma. Ada jugak insna yang memahami saya ni.. (ayat sedih pulak) . Nak beli sendiri tak berkemampuan. Padan bayar PTPTN ajerla duit gaji.
Saya TAKNAK simpan harapan sangat nak dapat Samsung Galaxy S 11 ni (tapi nak jugak taruh harapan tinggi) Bukan apa, syaratnya kena kreatif. Saya ni bukannya otak yang geliga nak mencipta video ke, mengarang cerita sedih ke, berpantun-pantun, edit sana sini. 


Paling penting, SEBAB UTAMA saya nak SGS11 ni adalah saya nak tweet-tweet dengan beta.my! Saya nk online FB Mynewshub pakai hp jer. Taknak bukak pc dah.

PENUTUP

Ini sahajalah coretan saya untuk mendapatkan Samsung Galaxy S11 daripada Beta.my dan Mynewshub.Moga-moga ada rezeki di hujung tahun 2011 ni dapat gadget impian secara percuma. Kalaula dapat Samsung Galaxy S 11 nanti, hp lama ni bolehla bagi kat ma pakai.
Sebelum tu, nak tengok tak hp saya sekarang?


Saya harap pihak penganjur sudi membuka peluang kepada saya untuk memiliki Samsung Galaxy S 11 Teringin jugak nak menggunakan segala fungsi yang ada pada Samsung Galaxy S 11 tu. Nanti ambil gambar cantik sikit bila masuk dalam blog.

Minta maaf pada Cikgu Bahasa Melayu sebab banyak kesalahan ejaan dan ayat yang tunggang terbalik yer. Saya tak pandai buat karangan...


p/s : ini bukan kisah rekaan yer. Ini jugak bukan entri membodek..hehe..tapi entri minta kasihan...aci tak??
Read more ...

Gadget Impian...

Korang join tak contest daripada denaihati tu?
Yang pasal gadget impian...
Senarai peserta yang memenuhi syarat dah keluar.
Tugasan selanjutnya pun dah keluar tau...


Tugasan yang perlu dibuat ----> TUGASAN PESERTA
SENARAI PESERTA DI SINI


Saya sedang kekeringan idea nak menulis entri ni. Kepala pusing...


Insentif RM0.03 sen untuk anda! Claim kat MynewsHub yer 

Barangan kosmetik bernilai RM350 free jer ni. Serius tau..
Read more ...

Peraduan Reader's Digest itu scam jer?

Insentif RM0.03 sen untuk anda! Claim kat MynewsHub yer 


Semalam saya ada terima satu surat daripada Reader's Digest ni. Pelik jugak...tak pernah pun melanggan. Membeli pun tak penah..Pinjam jer pernah dengan kawan..
Antara kandungan surat tu kata saya antara yang terpilih untuk memenangi RM250 ribu! Nampak macam best jer kan. Konon2nya...Surat tu kata lagi saya dah lepas ke epringkat ketiga tanpa melalui peringkat pertama dan kedua. Kelakar...
Katanya lagi, kena tunggu surat yang bakal menyusul untuk tahu step apa nak buat. Jangan campak atau musnahkan surat daripada diorang ni.
So, saya pun google cari pasal contest reader's digest ni. Rata2 yang saya baca semua kata scam..tipu aje..


Ni pasal kat blog anastasyea ---> PERADUAN READER'S DIGEST SATU PENIPUAN ATAU BENAR?


Saya dah serik pasal penipuan ni. Baik saya join peraduan kat facebook takpun antar form. Susah sikitla nak kata scam kan. Lagipun saya dah pernah menang beberapa hadiah yang agak best antaranya menang baucer OLI COLLECTION bernilai RM500 dan paling best sekali menang Koleksi Habib Jewel bernilai RM5 RIBU!

Barangan kosmetik bernilai RM350 free jer ni. Serius tau..
Read more ...

Wordless Wednesday - Menu Pilihan

Insentif RM0.03 sen untuk anda! Claim kat MynewsHub yer


Arini gambar apa pulak yer...



saya sedang teringin nak makan ketam/sotong goreng telur masin... nak jugak g minggu ni...


Barangan kosmetik bernilai RM350 free jer ni. Serius tau..
Read more ...

Hadiah yang mungkin terlepas daripada penganjur

Insentif RM0.03 sen untuk anda! Claim kat MynewsHub yer 


 Saya nak mengupdate beberapa hadiah yang menang online tai maish belum jumpa mood  ar. Geram betul ar. Ni pun dah bersawang blog tinggalkan 3 hari! Merajinkan jugak menulis ni.


Tadi, terbaca entri di beta.my pasal mesej spam. Lantas, saya pun teruslah periksa kot2 ada mesej penting kat facebook tu! SAH! Memang ada... Pasal tiket konsert search tu. Saya ada menang. Dah lama mesej tu. Huhu..
Taktaula penganjur nak bagi ke tak tiketnya. Harap2 bagila..




Barangan kosmetik bernilai RM350 free jer ni. Serius tau..
Read more ...

Jadi awek litar pulak???

Sebenarnya ada event motorcross di tempat saya sekarang (entri autopublish) 
Ada karnival motorcross anjuran Belia MBFM Wilayah Kuantan.
Rami yang join.


Saya bahagian urusetia :)


Jom tengok! 



sumber : google

Tempat litar : Hadapan Sekolah Keb. Chini Timur 2




Insentif RM0.03 sen untuk anda! Claim kat MynewsHub yer
Read more ...

Topap FREE RM30 Dari Denaihati

Sebelum ni dah pernah buat entri pasal loyalty reward. Ala...yang saya claim point untuk topap tu.
Kalo masih tak ingat jom terjah kat ENTRI SINI
Saya memang sengaja tunggu kredit nak habis patu redeem point. At least tiap bulan tak payahla fikir nak topap dah..RM30 dah tahan sebulan kan...Saya just topap hot ticket sebab penting nak buat call!



Ini kali kedua dah redeem. Next montg redeem lagi sebab point tu mmg cukup lagi n sempatla untuk topap seterusnya

Nak topap jugak ? Terjah DENAIHATI


Insentif RM0.03 sen untuk anda! Claim kat MynewsHub yer
Read more ...

SuperKids Love Water


||Entry ini ditulis untuk contest di My Super Kids yang ditaja oleh Vitamin ShoppeMy Super VitaminsSihat.Ceria.BahagiaDapur AuladKedai Triple SVitamin Best Deal dan ||

p/s : Sekadar membuat yang wajib jer :) 


Insentif RM0.03 sen untuk anda! Claim kat MynewsHub yer
Read more ...

GA #8 Suffah Beauty Shop


"Suffah Beauty Shop Sedang Mencari New Agen & Stokis Untuk Semua Killer Products"


JOIN SINI sebelum 11 November 2011


Insentif RM0.03 sen untuk anda! Claim kat MynewsHub yer
Read more ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...