Syok sendiri!

Insentif RM0.03 sen untuk anda! Claim kat MynewsHub yer


Ini ada lah entri bergambar.
Masa mula2 beli henfon baru selok sikitla kata orang tu nak bergambar! hehe...
Layan ajerla yer. 


Model : Saya dan kawan!
Lokasi : Taman Gelora, Kuantan








Read more ...

Menang teka sekolah cute mum

Insentif RM0.03 sen untuk anda! Claim kat MynewsHub yer


Saya tak on9 hampir 4 harila jugak. So, banyak yang terlepas info...
Sebelum bercuti saya ada join kuiz yang cute mum buat.
Kena teka kat negeri mana cute mum belajar tapi saya siap bagi nama sekolah lagi. Cuma yang upsr tu saya xtau cute mum sekolah mana. Semu jawapan tu saya dapat based on old entry pastu facebook! hehe...
Saya dapat FM Langkawi...
Baru bagi detail semalam.
Maaf yer cute mum....



kredit to cute mum

Read more ...

Penat Cameron belum habis nak ke Tjg.Leman pulak

Insentif RM0.03 sen untuk anda! Claim kat MynewsHub yer


Malam tadi baru sampai umah selepas mengikuti rombongan ke Cameron Highland selama 3 hari 2 malam.
Arini masa yang ada nk siapkan 3 entri nak autopublish sebab esok saya kena ke Tanjung Leman pulak berkursus selama 3 hari! 
Adui..penat belum lagi hilang.
Tiap minggu ada aktiviti ke sana ke mari...
Konvoi Gentingla...Cameron lepas tu..now nk ke Mersing pulak!
Nak mengarang idea pun takde mood lagi sebab badan masih letih...
Nak cerita kisah Cameron pun malas lagi..hehe
Entri pendek sebab letih jari nak menaip!


terima kasih sudi membaca yer...
Read more ...

25 Things Random Giveaway by Penmerah.com

sticky post until 26hb

comel kan banner ni...

21 Oktober – 10 November 2011

Lin nak tag ----> Myra, Nur dan ekin

Nak tahu lanjut syarat2nya silalah TERJAH SINI yer





Insentif RM0.03 sen untuk anda! Claim kat MynewsHub yer
Read more ...

FM Cameron untuk anda...Deepavali Day!

Insentif RM0.03 sen untuk anda! Claim kat MynewsHub yer


Happy deepavali pd yang sambut yer...


Arini saya turun dari Cameron Highland...dah abeh dahla rombongan...
Amacam? agak2 best tak holiday saya kat atas tu erk???


Ini entri autopublish tau


terima aksih sebab sudi membaca...


Nak beli FM nk buat giveaway rasanya... :) ok x? hope bajet adala ni....hehe..al maklumlah gaji lum lagi...
Read more ...

Pahang bercuti panjang 5 hari!

Insentif RM0.03 sen untuk anda! Claim kat MynewsHub yer

Best kan.
Cuti sabtu dan ahad 
isnin --> hari jadi sultan Pahang
Selasa ---> apply cuti ar..hehe
Rabu ---> Deepavali


sekian..


saya sedang bercuti. Join rombongan ke KL & Cameron Highland! Harap2 bestla..barang pun tak packing lagi ni.


oppppsss! ini entri autopublish..dah ditaip pada hair ahad sebelum bertolak ke Cameron soknya.


gambar : google

Read more ...

AJAIB! JOM CUBA KALAU TAK PERCAYA...




Cuba anda gerak2kan kepala anda dari kiri ke kanan..
apa yang anda nampak???

sumber : facebook

arini saya cuti..kan arini hari jaid SUltan Pahang..hehe...sok dan lusa pun saya tengah holiday...bestnya...
Read more ...

Menang Voucher RM50 tebus terus baju!


Saya menang "share and win" giveaway di fb. Alhamdulillah...rezeki kata orang. Penganjur nak pilih 2 orang jer mulanya pastu last minute pilih 4! saya tergolong dalam 4 orang tu..tahniah buat semua pemenang yang lain.


Pagi ni saya dah redeem voucher tu. Puas jugak pilih nak yang mana. Saya pilih yang harga RM49. Tak sabar nak tunggu sampai blouse tu. Nanti bila dah sampai saya buat n3 pulak yer :)
sukanya dapat baju free...
Jomlah layan baju dan dress kat thepoplook ni... gojes seme!


Read more ...

AKU BLOGGER MALAYSIA

"aku blogger malaysia"
itu sudah semestinya.
Saya seorang blogger yang tinggal dan menetap di tanahair tercinta, Malaysia...
tanah tumpah negaraku.

Bila bercakap soal blogger ini, sudah terang dan tanpa bersuluh lagi semestinya seseorang itu mempunyai blog. Tidak kiralah menggunakan platform apa sekalipun,blogspot ke, wordpress ke dan macam2 lagila.
Sememangnya trend di Malaysia kini, macam tak lengkap pulak bila kita tiada blog. Tidak kiralah blog untuk bisnes ker atau peribadi.
Saya blogger Malaysia yang membuat blog untuk tujuan peribadi sahaja. Tidaklah serius sangat untuk menghasilkan income dengan blog. Sekadar mengisi masa lapang sahaja.

Antara blogger Malaysia yang selalu saya lawati blog mereka adalah :

Blogger Denaihati - Sangat pemurah dan selalu jer ada contest yang menawarkan hadiah lumayan. Antara blog yang selalu terpampang di muka first google. Sesuai dengan tagline " Hidup Untuk Memberi"
Blogger benshaari - Sentiasa update blog even ringkas jer entrinya. Tak pernah lekang dengan segmen yang boleh membantu blogger lain untuk mendapatkan trafik.
Blogger - 2dayblogger - Blog yang penuh dengan tutorial untuk blogger.
Blogger amanz - untuk peminat gadjet dan teknologi, seharusnya blog ini dikunjungi setiap hari
Tidak ketinggalan blog hiburan no. 1 di Malaysia iaitu beautifulnara.com
Blogger Redmummy.com jugak tersenarai antara blogger yang berjaya di Malaysia.

Banyak lagi blog yang lain yang best2 tapi itu adalah antara blog yang kerap saya kunjungi setiap hari. Setiap blogger ada cara mereka sendiri untuk menarik  pengunjung ke blog masing2.

Blogger Malaysia yang membuat blog personal terlalu ramai di luar sana termasuklah saya namun, sebagai blogger kita haruslah mematuhi etika sebagai seorang blogger Malaysia.

Read more ...

HIMPUN

Saya kena menghadiri himpun esok di shah alam. So,malas nk bukak laptop nanti lmbt pulak sy tdo! Sok knj bgn awl pg..huhu.. Seme brg dh siap packing.. Entah mcmmanalah agaknya esok.. Mesti sesak gler ni..hope selamat semuanya
Published with Blogger-droid v1.7.4
Read more ...

Peraduan Tulis dan Menang di mawarmerah2008.com

Insentif RM0.03 sen untuk anda! Claim kat MynewsHub yer


Semakin hari semakin seronok rasanya apabila berkecimpung dalam dunia blogging ni. Dahla dapat info dengan pantas. Kadangkala bertuah dapat menang wang tunai, menang pelbagai hadiah lagi..Memang bestla. Dapat meluaskan "network" yang pentingnya!
Okla tanpa membunag masa, jom direct ke tajuk asal entri ini.
Kita cuma perlu menulis info pasal peraduan yang dianjurkan oleh mawarmerah.com ini kemudiannya berpeluang untuk memenangi percutian/penginapan di rangkaian swiss garden. Syok...Kalau tak dapat hadiah penginapan boleh menang hadiah duit ker, topap atau tiket wayang.


Jawab soalan mudah dulu.


Menangi hadiah dalam Peraduan Tulis, Teka dan Menang di blog Kak Long Mawar Merah di adakan sempena  Ulang Tahun Perkahwinan Kak Long yang ke 4 pada hujung Jun dan Ulang Tahun ke- 2 mawarmerah2008.com beroperasi di domain dan hosting berbayar.


Komen untuk blog Kak Long :


Perlu dikekalkan - header sudah cantik dan meriah. Isi kandungan sudah mantap. (kan cikgu...) 
Perlu dibaiki - Menukar tema blog supaya lebih menarik. Boleh juga menambahkan widget follower supaya senang nk mnegikuti perkembangan blog Kak Long melalui "dashboard" jer. Rasanya paling penting letak archieve supaya senang untuk mencari entri lama.


UNTUK INFO DAN KETERANGAN SILA LAYARI mawarmerah.com






Read more ...

Best Join Konvoi Genting

Insentif RM0.03 sen untuk anda! Claim kat MynewsHub yer


Saja nak citer pasal kisah g Genting kelab Viva Ahad lepas. Memang syokla.
31 buah kereta kesemuanya campur dengan central region.
Layan gambar2 ajerla yer...
Kitorang gerak dari Kuantan kul 7.30 after bekfes kat Restoran Zaman.


tak main apa2 games pun kat sana..just jenjalan

beraksi jap. Masa ni berenti kat esso gambang isi minyak

Genting Highland! I'm COMING..

Bergambar kenangan sebelum turun dari puncak

Nanti saya update lagi pasal konvoi genting ni yer...
Read more ...

PENJENAYAH DIKEHENDAKI POLIS! TOLONG SEBARKAN

Insentif RM0.03 sen untuk anda! Claim kat MynewsHub yer


Kejadian berlaku pada hari Isnin lepas. 
Seorang budak perempuan berusia 9 tahun (darjah 3) diculik serta dirogol di dalam ladang kelapa sawit. Budak perempuan tersebut diperdayakan oleh jantan yang tak guna tu yang menyamar sebagai cikgu. Budak perempuan tersebut kemudiannya ditinggalkan di tepi ladang. Kesian sangat kan... mesti trauma giler budak tu. Gelap masa depan budak tu kan.



Inilah lakaran wajah si penjenayah tu. 

Susuk badan : gempal
Warna kulit : hitam manis
wana rambut : hitam
bulu kening : sederhana
Ukuran rambut : pendek
Bangsa : Melayu

Kejadian berlaku di tempat saya sendiri. menakutkan pulak rasanya. Harap2 penjenayah kat atas ni akan dapat ditangkap dengan secepat yang mungkin.


Read more ...

KFC Tom Yum Dinner Plate Discount Voucher



Discount Duration:Wed, 19 Oct 2011 - Sun, 13 Nov 2011
Company:KFC
Location:all KFC restaurants nationwide except Genting, KLIA, LCCT and Senai airport
Promotion:10% Discount on Tom Yum Dinner Plate [*3pcs Tom Yum chicken *1 bun *1(R) coleslaw *1(R) whipped potato *1(R) ice lemon tea]. Print out this coupon to enjoy the promotion. Subject to 6% Government tax. T&C apply.
Products Offered:
  • Tom Yum Dinner Plate

  • Brands Offered:
  • KFC

  • Read more ...

    Ambi Pur Car fragrance Free!Bertuah minggu ini..

    Insentif RM0.03 sen untuk anda! Claim kat MynewsHub yer


    Rezeki saya di minggu ini. Alhamdulillah....
    Dapat ambi pur car daripada funtora dan first star auto accessories. Bertuah untuk minggu kedua..cepat!
    Nak jugak? janji ada facebook..

    pic credit to funtora.com

    3 simple steps to win:
    Step 1: Like First Star Auto Accessories facebook page,
    Step 2: Share a comment of "Be our guest, get a five star experience at any 13 of First Star Auto Accessories outlets. Malaysia No. 1 Car Accessories Shop (www.firststar2u.com.my)" 
    Step 3: Confirm your entry by e-mail.


    Contest starts : Oct 03, 2011 ends : Oct 30, 2011
    1st  Week closing:  Oct 09, 2011 
    2nd Week closing: Oct 16, 2011
    3rd Week closing: Oct 23, 2011
    4th Week closing: Oct 30, 2011

    Cute Mum pun dah dapat tau untuk minggu pertama. Apa tunggu lagi..bukan payah pun..just like and share jer kat wall fb.

    Untuk lagi lanjut SILA KLIK SINI
    Read more ...

    1ST GIVEAWAY MR BAIZ ~ RM300 untuk di Menangi!!!


    giveaway yg sgt simple!
    Jom follow syarat2 kat SINI

    end date : 31 oktober 2011
    random.org jer pemilihan pemenangni. Manalah tahu ada tuah dapat adiah best tu!


    Insentif RM0.03 sen untuk anda! Claim kat MynewsHub yer
    Read more ...

    Sunday Ride Viva Club ke Genting Highland

    Insentif RM0.03 sen untuk anda! Claim kat MynewsHub yer



    saya sedang mengikuti program ni di kala anda sedang membaca blog saya ni :)
    Sukanya hati dapat konvoi ramai2 geng viva...
    InsyaAllah dan diharapakan segalnya berjalan dengan lancar dan sempurna..
    amin...
    Read more ...

    Elaun Ahli Parlimen 10x ganda gaji saya!

    Insentif RM0.03 sen untuk anda! Claim kat MynewsHub yer


    Siapa yang dah pernah tahu pasal elaun-elaun yang diterima ni tak payah baca dah yer.
    Hurmm...macam2 elaun yang mereka dapat rupanya. Mewah tol....Memang kena banyak bersedekah ni.
    Jom kita usha2 senarai elaun mereka k!
    Sumber : dezaman cottage









    Hebat tak jadi ahli parlimen?? Mujurlah usul nak naikkan elaun mereka ditarik balik kan. Saya ni pekerja swasta tak pernah lagi naik gaji.huhu....elaun pun takde tau..bersyukur dengan apa yang dapat.
    Read more ...

    Yana Samsudin bercinta dengan Shaheizy Sam?

    Insentif RM0.03 sen untuk anda! Claim kat MynewsHub yer


    Siapa yang dah tengok bini-biniku gangster mesti akan teruja dengan lakonan Yana Samsudin dan Shaheizy Sam tu. Romantik komedi...bestla..
    Dengar2 citer betul2 diorang ni tau.
    Jadi, saper nak tahu kisah sebenar jom layan video interview antara pihak MIG dan Yana.
    sumber : metrowealth


    pasni diorang akan berlakon lagi sama2 dalam cerita 8jam. Mesti best punya ni.





    Nak cipta lagu buat yang tersayang? boleh dedikasi di sini
    Read more ...

    Penulis sambilan diperlukan!


    Hurmm..
    Ini adalah satu peluang keemasan buat seotang blogger yang sudah semestinya seorang penulis kan???
    Untungnya bila berblogging ni ialah kita dapat extend our network! Informasi pun kira up to date... sejujurnya, saya jarang tengok tv di rumah. Apatah lagi di tempat kerja. Jadi, banyak yang saya ketinggalan tetapi, bila blogwalking ke blog lain, kita akan jadi seorang yang berilmu dan tahu isu semasa sebabnya kebanyakan blogger akan post entri tentang isu semasa atau kisah2 yang tengah hangat!

    Dahla ada program loyalty reward seperti di denaihati, mynewshub, pacifista, dezaman cottage dan lain2 lagila.
    Sekarang ni pulak, 2dayblogger nak cari penulis untuk blog pulak. Seandainya korang rasa mampu dna layak bolehla try apply position part time ni. Penulis sambilan...ramai yang mampu di luar sana kan....

    Untuk keterangan lanjut berkaitan kriteria yang diperlukan sila TERJAH DI SINI
    Jangan lepaskan peluang keemasan ini...



    Read more ...

    Berkelah di Tasik Chini Lagenda Naga tu

    Insentif RM0.03 sen untuk anda! Claim kat MynewsHub yer


    Kelmarin, disebabkan tiada elektrik di tempat saya dan kawasan sekitar, jadi, saya pun tak kerjala...hehe...yela..nak bukak tempat saya tu memerlukan elektrik! Nak mengoperasikan komputer dan internet. Dahla line maxis lansung tak dapat..sangat sakit hati. 
    Petang tu dalam kul3 lebey, saya dan kawan baik saya sorang tu pun pergilah ke Tasik Chini. Masa tu dia dah belikan char kuey teaw dan air kat saya. Tasik Chini dengan umah kami jaraknya dalam 30km jer kot..takdelah jauh mana...tak tau nak buat apa bila takde letrik. Dahla dari pagi sampai petang tu tau. Lama giler2la.
    Dalam perjalanan tu sempat  lagi kitorang singgah beli kuih cakoi dan lompat tikam!


    banyak bot kat tepi pelantar kat tasik! rasa nak jer naik..hihi..nampak tak umah terapung tu? cambest jer...goyang2...

    sebelum makan, meh kita poisng2 jap! my best fren tu...cikgu fiza! kami siap bawak pinggan tau nk makan char kuey tewa tu

    saya nak jugak berposing sorang2...view sangat cantik! tapi saya takde DSLR...guna henfon jer semua gambar tu

    tengok! ikan melompat dan berebut2 nak makan tau..banyak giler ikan dalam tasik tu. Tak tau ikan aperla...sedekah kat ikan sebab banyak sangat makanan yang kami bawak. Tak larat nak makan.

    Read more ...

    Segmen : Kenapa nickname saya begini ?




    Nak join segmen ummi hanie ni. 
    Nak citer pasal asal usul nick name saya ni...

    ~ Lin Azlina ~

    Saya ni tak berbakat nak citer2. Sebenarnya takdela unik mana pun nama tu..takde pun citer yang unik. 
    Lin - Gelaran orang panggil masa kat matrik dan universiti. Pastu jiran2 dekat umah pun panggil nama tu jugak. Nama timangan dalam family.
    Azlina - Biasanya cikgu2, ataupun pensyarah panggil nama tu. Masa sek rendah dan menengah memang kawan2 panggil nama tu. 

    Jadi, saya pun gabungkan jerla kedua-dua nama timangan tu jadikan nickname untuk berblogging.

    Itu jerla al kisah bagaimana saya boleh dapat nama Lin Azlina tu. Lagipun bila dah gabung tu macam best plak...hihi

    Jomlah join dan citerla kisah nickname korang jugak....


    Read more ...

    Denaihati sangat baik hati bagi topap free RM30!

    Insentif RM0.03 sen untuk anda! Claim kat MynewsHub yer


    Siapa yang tak kenal dengan blog Denaihati Hidup Untuk Memberi. Sememangnya memberikan saya semangat dan inspirasi untuk meneruskan karya (chewah!) dan menghasilkan penulisan di alam blog ini. Sesuai dengan taglinenya memang blog Denaihati banyak memberi sumbangan yang ebsar hampir kepada semua. Ilmu berkaitan dunia internet dan sebagainya. Informasi terkini juga tidka ketinggalan.
    Sememnagnya, tidak rugi melawat blog ni setiap hari sebab ada program loyalty reward kat blog tersebut di mana setiap kali kita membuat salah satu aktiviti mesti dapat point sebanyak 100 point! Tweet...like entri..google + dan comment...
    Saya dah capai target untuk tebus point. Jadi, malas nak tunggu lama2 terus jerla tebus yang paling min iaitu topap RM30 dengan 5000point!
    Tak rugi setiap hari emalwat sebab setiap kali melawat terus dapat 100 point.
    Untuk keterangan lanjut


    JOM TERJAH PROGRAM REWARD DI DENAIHATI


     sebelum redeem

    detail saya redeem

    selamat dah! hehe...tunggu jerla...


    Read more ...

    FREE Lipice strawberry

    Insentif RM0.03 sen untuk anda! Claim kat MynewsHub yer


    Saya ada terima satu sampul surat sabtu lepas. Rupa2nya berisi sample lipice. Tak ingat dah redeem kat mana.Kalo tak silap kat facebook lipice tu ar. 
    Sangat comel...
    Saper2 tahu leh dapat sample lagi bagitaula yer...hehe..best dapat mende free ni.
    Ada banyak jenis rasa api saya dapat yang perisa strawberi!
    Sangat kiut...





    Read more ...

    VCO saya dah sampai! Free gift lagi tu...



    Memang takleh putus mende alah ni. VCO itu menyihatkan saya...
    Betul...sejak saya amalkan pemakanan VCO ni senggugut saya dah tak macam dulu tau! Sakit lagi api xdela macam dulu sampai takley bangun...
    Saya order dariapda dini...ala...yg bussinesswoman avon tu!
    Kalo order dengan dini dapat harga RM37 jer sebotol tau! Dahla siap ada free gift...
    Memang syokla!
    Saper  nak order VCO bolehla direct kat ardinihumaira yer
    Dini ada jugak amik tempahan felt craft....

    Read more ...

    Tempat ketiga contest vote! TQ Hasra GadgetShop

    Insentif RM0.03 sen untuk anda! Claim kat MynewsHub yer


    Masih ingat tak pada entri saya mintak tolong vote untuk 2 orang budak comel tu?


    Berbaloi2 jugak saya promote...Ini adalah langkah awal untuk try contest yang memerlukan vote..
    Saya masuk contest dari Hasra GadgetShop tu sebabnya tak ramai yang masuk! saingan tak ramai sangat...hehe..
    Jom terjah kedai gadget tu skang usha macam2 pilihan gadget yang unik! Tak percaya cubalah tengok!


    Semalam dah diumumkan pemenang dan saya mendapat tempat ketiga! Okla tu..permulaan yang baik!


    Kat sini post pengumuman tu ------> announcement


    Kepada yang telah mengundi like tu saya ucapkan berbanyak terima kasih yer....
    Read more ...

    Bajet 2012 - Bahagian 1

    Insentif RM0.03 sen untuk anda! Claim kat MynewsHub yer


    Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak hari ini membentangkan Belanjawan 2012, belanjawan yang kedua di bawah tempoh pelan pembangunan lima tahun Rancangan Malaysia ke-10 (RMK10).

    NONEBerpakaian baju Melayu serba merah hati, Najib yang juga Menteri Kewangan mula berucap pada pukul 4 petang di Dewan Rakyat dengan tema "Belanjawan Transformasi: Membela Rakyat, Mensejahtera Negara".

    Ucapan Perdana Menteri itu disiarkan secara langsung melalui stesen-stesen utama radio dan televisyen.

    Belanjawan 2012 dilihat sebagai dokumen yang menggariskan strategi kerajaan dalam menjayakan agenda transformasi negara ke arah mencapai status negara maju berpendapatan tinggi menjelang tahun 2020.
    Setelah memperkenalkan Program Transformasi Kerajaan, Prorgam Transformasi Ekonomi dan langkah transformasi politik, pembentangan Belanjawan 2012 dianggap sebagai memenuhi keperluan menjayakan hasrat Gagasan 1Malaysia.

    Dewan Rakyat dijadual mula membahaskan Belanjawan 2012 minggu depan.

    INTIPATI BAJET 2012

    Jumlah bajet - RM232.8 bilion
    Perbelanjaan Operasi - RM181.6 bilion
    Perbelanjaan Pembangunan - RM51.2 bilion

    • Tahun lalu, perkembangan pelaburan langsung asing (FDI) Malaysia adalah paling kukuh di Asia bagi enam bulan pertama tahun ini dan mencecah RM21.2 bilion.
    • Kerajaan jangka pertumbuhan ekonomi terus mantap - antara 5 dan 5.5 peratus tahun ini. Pertumbuhan bagi 2012 dijangkakan antara 5 dan 6 peratus, meskipun ekonomi global diramalkan perlahan.
    • Defisit bajet buat kali ke-15 akan diturunkan kepada 4.7 peratus daripada GDP 2012.
    • Ini lebih kecil daripada 5.4% bagi  2011. Defisit berjaya dikurangkan daripada 7.4 peratus pada  2009 kepada 5.6 peratus pada  2010.
    Peruntukan rancakkan pembangunanKerajaan memperuntukan RM978 juta untuk merancakkkan pembangunan untuk lima projek, iaitu lebuh raya JB-Nusa Jaya, muzium warisan Taiping, projek agropolitan Besut, projek tandan sawit Lahad Datu dan bekalan air Samalaju.

    Kereta hibrid
    Pengecualian sepenuhnya duti import dan duti eksais bagi mengimport kereta hibrid serta elektrik akan dilanjutkan sehingga 2013.

    RM1 bilion untuk sekolahKerajaan akan wujudkan RM1 bilion untuk penambahkaikan sekolah.
    RM500 juta diberikan pada sekolah kebangsaan.

    Manakala M100 juta diperuntukkan masing-masing kepada sekolah jenis kebangsaan (Cina), sekolah jenis kebangsaan (Tamil), sekolah mubaligh, sekolah agama bantuan kerajaan dan Maktab Rendah Sains Mara.

    Felda
    Peneroka Felda akan terima “durian runtuh”. Jumlahnya akan diumumkan sebelum Felda GVH disenarai di Bursa Malaysia sebelum pertengahan 2012.


    part ni yang best...hehe..saya anak felda~!

    Penyenaraian dilakukan dalam dalam usaha mengumpul dana menjadikan Felda syarikat konglomerat global.

    sumber : malaysiakini
    Read more ...
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...