Check out Machang Flyover on foursquare
Published with Blogger-droid v1.7.4
Read more ...

kisah pg raya

Jgn marah!
Di pg hari raya mestilah berposing.. haha..sementara nk tunggu org dtg tu...akceli baju emergency tu..mujurlah ada beli baju yg xpakai lg aritu..tudung tu pun kebetulan adik bw blk pastu ada tudung yg leh jugak nk matching dgn bj kurung tu..
Baju sy anto xsmpt siap..ada yg siap sepasang tp jarang..inner lum beli lg.hehe..inner pun nk matching gak!
Best raya..mcm2 dpt mkn..
Slmt ari rayer semua blogger..
Published with Blogger-droid v1.7.4
Read more ...

Sempat lagi! Facebook macam dah lain kan?

masa kecik2 dulu suka makan tam tam perisa apa? ayam, udang atau ketam?


Hari raya pertama...
Tak cukup sorang sebab adik yang polis tak dapat cuti..menagis dan sebak sampai tak boleh nak cakap dia tadi masa telefon ma dan aboh! apa nak buat...tugas...
Baru jer g jalan sebuah rumah tadi...makan mi sup! Pasni nak  g pekena nasi dagang plak! Perot memang dah penuh ni...


Syoknya raya...



 

Gambar kena uplaod lambat sikit...malas nak transfer2 lagi...

Oh ye! Facebook berwajah baru kan...korang perasan tak?
Read more ...

Kad Raya dan Keychain Sarawak dah sampai!


Saya bertuah!

DUET GA BY MOMMYYEN & IBU SHIELA LATIF

Walaupun hanya saguhati, namun sangat suka hati sebab dapat keychain sarawak ni. Paling best dapat akda raya sekali...
Thanks to Mommy Yen & Ibu Shila Latif






Read more ...

Dia amoi Melayu!

Sekadar tatapan...
Anak sedara saya ni seorang yang agak nakal...tak padan dengan perempuan.hehe...


Nak duit tak ? Denaihati nak bagi duit raya...



suka tengok dia pakai tudung..kalau dia takde mesti teringat jer..keletah yang menghiburkan hati!



Read more ...

The Samsung Galaxy Tab 10.1 has finally arrived and it’s out of this world! #samsungTabmy

The Samsung Galaxy Tab 10.1 has finally arrived and it’s out of this world! #samsungTabmy

Bestnya kalau dapat beli mende ni!
Macam2 function yang ditambah dari yang sebelum tu..
Syoknya kalau dapat..
Dapa free ar..menang kontest apa2 ker...hehe...

Read more ...

Kontest Menang Duit Raya

STICKY POST
Saper nak duit raya???
Jom join contest anjuran puanbee.com ni
Kontest bermula pada 25/7/2011 – 25/8/2011 
Nak tahu hadiah yang di tawarkan disini yer...
Sebelum tu, mari berkenalan dengan satu produk femes skang ni yang ada dijual oleh puanbee ni jugak..so, nak order bolehla yer!

VCO – ”Virgin Coconut Oil”

VCO adalah ”Virgin Coconut Oil” atau minyak kelapa dara. Sebenarnya, minyak kelapa dara yang diproses tanpa menggunakan haba atau kimia menyimpan pelbagai khasiat yang tidak diketahui umum.
Kajian ke atas minyak kelapa dara telah dilakukan oleh pakar-pakar negara Barat sejak awal tahun 1930an lagi. Kebanyakan kajian dilakukan ke atas penduduk di Kepulauan Pasifik di mana kelapa menjadi sebahagian besar pemakanan harian.
Pakar-pakar tersebut merumuskan bahawa suatu kandungan yang terdapat dalam kelapa yang dipanggil lemak tepu dapat memberi pelbagai kesan positif ke atas kesihatan manusia.
Sebab itulah penduduk Kepulauan Pasifik begitu sihat dan mempunyai kadar berat badan dan ketinggian yang begitu baik. Mereka juga didapati tidak mengalami penyakit kronik seperti jantung atau kanser.
”Minyak kelapa dara adalah minyak paling menyihatkan di dunia”
Dr. Bruce Fife
Director of the Southern Colorado
Chapter of the Weston A. Price Foundation


Kelebihan VCO atau minyak kelapa dara keluaran Catalyst :
ianya menggunakan 100% bahan semulajadi yang sangat bagus diambil sebagai supplement tambahan terutamanya untuk kulit. Ianya dapat mengurangkan masalah jerawat, kulit kering, tona kulit tak sekata dan strechmark bagi wanita hamil.
INFO VCO : AMAT SESUAI UTK IBU MENGANDUNG , ORANG YANG BERDENGKUR DAN JUGA YANG SEDANG DIET SEPERTI PB
**HOT MARKET**
Virgin Coconut Oil – Softgel Capsules
60 Softgel Capsules / 500mg each
RM 39.90 (Semenanjung Malaysia)
RM 43.90 (Sabah dan Sarawak)


UNTUK KETERANGAN LEBIH LANJUT, SILA KUNJUNGI BLOG BLOG PUANBEE.COM YER!

Syarat- syarat contest :
    • Buat satu Artikle promosi Kontest Menang Duit Raya dan PRODUK VCO yang di jual di blog puanbee.com
    • Terbuka kepada pengguna blog atau facebook (jika facebook boleh buat note )
    • Hantarkan link ke blog Puanbee.com di tempat komen artikle bertajuk Kontest menang duit raya
    • Di bahagian bawah artikle , masukkan ayat seperti di bawah berserta dengan link :
Kontest Hari raya ini di anjurkan oleh puanbeeDOTcom dengan kerjasama myglobalnetwork dan hadiah di taja oleh MyglobalnetworkUpProfits , Agent Top up , Adamhaiqal , Oraitlah.com , Lela Lelord , kakpah , Chipscokelat Esempoi , juenita mary kay , mindasasterabahasa , Kakpah k-POH , my.mustafa ,  ctHoney kraft , ummieross , malaysianetworks.com , Dins Blog , kak ros 

Read more ...

Rezeki Duit Raya

Alangkah bahagianya bila dah besar camni dapat duit raya! Rezeki orang kata...
Saya menang Tempat pertama cabutan bertuah oleh Peja Syukri


Dapat RM50! Syoknya raya..hehe

Kemudian, saya menang Kontest Menang Duit Raya anjuran puanbee. Dapat topap RM10 tapi boleh exchange cash money! Rezeki..tersangkut jugak No.41 tu..


Jadi, yotal duit raya saya sekarang RM60! 

Terima kasih buat penganjur!


Read more ...

Rezeki menjelang raya- lip balm Maybeline

Alhamdulillah...
Saya dapat lip balm maybeline. lip smooth color bloom.
Cantik! Pink blossom...Saya dah tak ingat macammana boleh dapat mende ni. Rasanya ada daftar kat facebook maybeline.


 Kira hadiah raya ar ni kan. Best..best..best...


Read more ...

Inilah hasilnya...Puding Koktail Berkuah

Semalam saya try cari resepi puding kuah. Terjumpalah satu resepi yang agak mudah. So, mencubala...
Lihatlah hasilnya...tara...


rasanya pun okeyla...pasni ingat nak jual ar...hihi

Read more ...

Keciknya Dunia...Kerana Facebook saya tahu

Saya pernah buat post pasal ajar tuisyen anak doktor kan. Kan saya buat part time tuisyen setiap minggu.
Al-kisahnya si Adam (nama budak yang tuisyen dengan saya tu) add FB saya. 
Tetiba...mutual friend kami----> nak tahu tak apa dia?????


Kawan saya (Yaya) tu makcik Adam! Hihi... Yaya kawin dengan adik ayah Adam ni ha..
Alahai..keciknya dunia...
Mujur ada Facebook ni kan...Yaya tu doktor jugak! Keturunan doktor2 jer diorang ni ha...
Read more ...

Jom join bloglist AIDILFITRI BEN ASHAARI


Bro BA buat segmen untuk up trafik!
Mesti join...

Tutup jam 12 malam ni...

Semoga ada yang berminat nak join bloglist aidilfitri saya ni..

Salam Aidilfitri buat semua




Read more ...

AKU ANAK MALAYSIA MERDEKA


Ungkapan penuh bermakna. 
Aku memang anak malaysia... 
Aku memang dilahirkan selepas merdeka.

Setiap blogger ada pendapat masing-masing yang disampaikan dengan pelbagai cara tersendiri untuk menyatakan maksud ayat tersebut!

Namun, bila sebut pasal Anak Malaysia Merdeka mesti teringat gambar kat bawah ni kan.


Bangga saya tengok jalur gemilang negara kita!
Cantik...
Malaysia Merdeka...
Tiba tarikh 31 0gos pasti semua rakyat Malaysia akan menyambut Hari Kemerdekaan di mana ia adalah satu tarikh yang sangat bersejarah dalam kalendar kita. 
Saya dilahirkan selepas merdeka.
Sebab itulah saya digelar anak malaysia merdeka.

AKU ANAK MALAYSIA + AKU ANAK MERDEKA = AKU ANAK MALAYSIA MERDEKA

Pejuang-pejuang Kemerdekaan seperti Mat Kilau, Antanom, Mat Salleh, Rentap, Tok Janggut, Dato' Bahaman, Dol Said, Tok Gajah, Dato' Maharajalela dan lain-lain perlulah disemat dalam hati bagaimana mereka sanggup berkorban dan bertarung nyawa demi memperjuangkan kemerdekaan untuk Malaysia ketika itu.

Secebis kisah mengenai sejarah kemerdekaan yang dipetik dari malaysiamerdeka
Suara tuntutan kemerdekaan telah lama kedengaran. Malangnya setelah Jepun menyerah kalah pada 15 Ogos 1945 apabila Hiroshima dan Nagasaki dibom, penjajah Inggeris kembali ke Tanah Melayu dengan niat menjadikan Tanah Melayu sebagai sebuah koloni.  

Peristiwa Di Malam Bersejarah 

Menjelang malam 30 Ogos, kelihatan jalan-jalan sekitar Bandar Kuala Lumpur dipenuhi dengan kenderaan-kenderaan awam yang membawa bendera Persekutuan Tanah Melayu. Batu Road umpamanya, sesak dengan kereta, bas, beca, basikal serta pejalan-pejalan kaki. Tua dan muda bersama-sama melangkah berpusu-pusu menuju ke Padang Kelab Selangor. Suasana malam penuh meriah diterangi lampu-Iampu hiasan di jalan-jalan dan bangunan sekeliling. Banyak kedai-kedai di sepanjang Batu Road dibuka sehingga larut malam. 

Sebuah pentas khas didirikan di padang itu dengan dihiasi dengan lampu yang berwama-warni sebagaimana juga di keliling padang. Di tengah-tengah padang terdapat tiga tiang bendera yang mengibarkan bendera UMNO di sebelah kanan, bendera Union Jack di tengah dan bendera Perikatan di sebelah kiri. Manakala berpuluh-puluh ribu rakyat jelata dari berbagai bangsa berkumpul di sekeliling padang sehingga ke jalan raya. Turut hadir pada malam itu ialah perwakilan-perwakilan rasmi, pemberita-pemberita dan jurugambar dari dalam dan luar negara serta Ketua-Ketua Parti Perikatan dari seluruh negeri. 

Karangan ini ditulis sebagai memenuhi syarat untuk contest Top SEO " Aku Anak Malaysia Merdeka "
yang dianjurkan oleh dezaman cottage


Read more ...

Bila takde mood

Mood nak berblogging sedang hilang..sedang menjauh...
Idea macam2 tapi nak masukkan ke dalam blog tu malas! Mood sedang menjauh...
Arini dahla Hari Isnin! Monday blues....
Boringnya...
Rasa nak keluar jer...huhu...Inilah yang difikirkan bila takde mood...
Padahal ada je kerja nak buat.
Malasnya..
Pernah tak korang rasa camni? Malas nak buat2 apa2...nak lepak2 jer...kat pantai..bestnya...


kredit to google






Read more ...

Smartphone yang best dan murah!

Cute kan HTC Cha Cha ni...ada akler purple lak tu!
Hp ni boleh dibeli dengan harga RM299 tapi kena subscribe pelan Maxis ar...Itupun yang 200 terawal di Maxis Line ChaCha..saya dapat email daripada Maxis termasuk dalam line tu..


Congratulations to the 1st 200 in line! We will email the details of the redemption to all successful participants so keep your eyes on your inbox.Remember to print the email and bring it along to any Maxis Centre from 26 to 30 July 2011 to get the HTC ChaCha at a very special price of RM299 (RRP: RM1,099). Simply sign up for any voice plan (Value First / VP50 / VP80 / VP150 / VP250 / VP500) and a 500MB data plan for 24 months (RM48/month).
If you're not the 1st 200 in line, fret not, you still get to purchase the HTC ChaCha for only RM499 at any Maxis Centre!




Nak beli ke tak erk..baru jer beli phone Samsung ni! Tapi HTC ni cambest jugak...teringin jugak nak pakai...


TOPAP FREE DARIPADA DENAI HATI --- HIDUP UNTUK MEMBERI


DUIT TUNAI DARIPADA MY NEWS HUB


NAK DUIT RAYA DI PUAN BEE DOT COM

Read more ...

Dapat Cash RM100! Topap free...

Saper nak duit cash?
saper nak topap free?
Jom join reward program ni..Jangan ingat PETRONAS jer ada kad mesra reward tu..dunia blogging pun ada tau! Lagi best...
Saper yang masih terpinga-pinga pasal ni, apakata anda terjah kat blog Denaihati Hidup Untuk Memberi kerana Denaihati menganjurkan Program Loyalty Reward ni untuk semua..sesuai dengan tagline kan....syabas!
Oh yer..

Jangan lupa singgah tengok berita di My NewsHub sekali yer..Info memang latest dan update!




Read more ...

facebook saya rosak!

See! Nape dgn fb sy ni erk.. Jdi melengkungla..
Hehe jgn marah..
bulan puasa ni...
Biasala..jakun lg..seme mende aplikasi nk try..
Published with Blogger-droid v1.7.4
Read more ...

nisa

Saje nk testing..
Published with Blogger-droid v1.7.4
Read more ...

Video pasal Isu Murtad dan serbuan JAIS

Tonton dan nilai sendiri.
Thanks pada rakan blogger yang membuat video ini.


Sumber : Kumpulan doa

Do'a Mohon Perlindungan

Artinya: "Ya Tuhanku, sungguh aku berlindung kepada-Mu dari memohon sesuatu yang aku tidak mengetahui hakikatnya. Dan sekiranya Engkau tidak memberi ampunan serta tidak menaruh belas kasihan kepadaku, niscaya aku akan termasuk golongan orang-orang yang merugi." (QS. H�d: 47).

Penjelasan:
Doa ini merupakan doanya Nabi Nuh a.s., yaitu ketika kaumnya termasuk anaknya (kan'an) ikut dihancurkan oleh Allah Swt. melalui banjir besar. Nabi Nuh a.s. perotes kepada Allah Swt., "kenapa anaknya (kan'an) ikut dihancurkan padahal dia adalah bagian dari keluargaku, dan Engkau sendiri berjanji akan menyelamatkan keluargaku dan menenggelamkan kaumku." (QS. H�d ayat 45).
Kemudian Allah memberikan jawaban: "bahwa dia (Kan'an) bukan termasuk keluargamu yang dijanjikan akan diselamatkan, karena dia tidak shalih dan beriman kepada Allah. Padahal yang akan diselamatkan dari banjir besar adalah mereka-mereka yang beriman kepada Allah.(H�d ayat 46).
Setelah diperingatkan Allah, Nabi Nuh a.s. berdoa dengan lafazh doa diatas. Kemudian Allah mengabulkan doanya. (QS. H�d ayat 48)



Read more ...

Trafik Rendah Giler tapi Dapat Buffered Earning!


saja2 buat akaun nuffnang untuk blog official saya tu..hehe

tengoklah trafik blog tu! Tak smpai lansung 10 tau sehari
jom terjah blog saya




Read more ...

Gara-gara tak blogwalking...Inilah jadinya...

Bagi seorang blogger picisan amcam saya ni, blogwalking adalah suatu yang perlu dibuat setiap masa agar blog sentiasa dikunjungi oleh orang lain. Senang kata, trafik ada masukla! Hurmm.. Setiap hari Sabtu dan Ahad baisanya saya tak online lansung. Bermaksud saya tak blogwalking ke mana2 blog pun dalam tempoh 2 hari tu. kadangkala sampai Hari Isnin pun tak smepat nak blogwalking. Saya dah saipkan entri autopublish untuk 2 hari tersebut agar blog saya ni tak sunyi sepi sangat.
Tengoklah trafik saya ni kalau saya tak blogwalking! Macam tangga kan. Semalam nek sikit sebab ada blogwalking malam2...
Anyway, thanks pada yang masih sudi datang blog ni walaupun saya tak datang blog korang! Cayang korang..


10hb tu trafik paling tinggi sepanjang blogging..entahla naper...

Read more ...

Ana Lulu di Chini Timur

Bila tengok bunga matahari ni mesti teringat nora danish citer ana lulu tu! Gambar ni saya snap kat umah adik ipar saya..suka tengok bunga matahari ni sebab nampak ceria! Cantik....bunga besar...kuning berseri..
Nora danish takde pun shooting kat tempat saya..hehe


Read more ...

Peluang tambah pendapatan untuk blogger!


Saya copy n paste jer ni...
Memperkenalkan insentif untuk top referrer kepada portal berita MyNewsHub.
  1. Insentif ini istimewa untuk blog yang memberi top referrer mengikut pengiraan Google Analytics.
  2. Setiap bulan 10 blog yang mendapat pengiraan tertinggi layak menerima insentif ini.
  3. Insentif ini bermula 15/8/2011 sehingga dimaklumkan kelak.
  4. Bayaran akan dibuat setiap 15hb bulan berikutnya.
  5. Hanya perlu like Fanpage Facebook dan follow Twitter MyNewsHub.
  6. Semua blogger Malaysia layak tanpa mengira ranking.
  7. Setiap 1 trafik yang disumbangkan ke portal berita MyNewsHub akan dibayar RM0.03
    • Blog yang menyumbang 1,000 trafik maka insentifnya 1,000 x RM0.03 = RM30
    • Blog yang menyumbang 10,000 trafik maka insentifnya 10,000 x RM0.03 = RM300
  8. Emel butiran peribadi seperti nama penuh,no kad pengenalan dan alamat blog ke insentif@mynewshub.my untuk proses pendaftaran.
  9. Pihak MyNewsHub berhak meminda syarat-syarat di atas pada bila-bila masa.
Jom send email cepat2! Saya dah send awal2 lagi...hehe...


Read more ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...