Jangan lepaskan peluang ini!


kredit to i luv islam


Read more ...

SARANG JERUNG NAK MENEMPEL KAT BLOG KORANG – MENANG RM150

sticky post until 31 Julai 2011


camner nak menang RM150 tu? Apakata korang klik banner tuk tengok caranya!

Sekian terima kasih yer

Read more ...

Apa pilihan korang antara 3 benda ni?

Dahla ipad tak dapat lagi..samsung galaxy tab pun lum nampak bayang lagi ni,
Tetiba kuar pulak mende alah ni ha...


Blackberry Playbook! Kalau nak tahu lebih lanjut boleh layari DI SINI 


Korang rasa antara 3 benda kat atas ni, mana yang korang lagi suka?


A. Ipad
B. Samsung Galaxy Tab
C. Blackberry Playbook


Duit kutu saya akan dapat dalam masa terdekat ni :) seronoknya..pening nak beli apa..haha
Saya bercita-cita nak amik Samsung Tab tu! Dah lama mengidam ni..hihi








Read more ...

Menang Topap RM30..Rezeki awal Ramadhan

Alhamdulillah..saya ni dah jarang join CGL lately..entahla..mood tu asyik takde jer! Nak blogwalking pun dah jarang..update blog pun dah byk autopublish...Maybe lepas dapat samsung galaxy tab or ipad baru semangat semula kot...hehe..dah nampak bayangnya ni...
Saya menang GA deq Rose ni sempena birthday dia. Tempat pertama lagi tu! Sangat suka hati tau...



Dapat adiah tu pada 1 oGos ni bersamaan 1 Ramadhan..insyaAllah


Read more ...

Menang peraduan sofy..autograf Lisa Surihani

Gara2 tak online sangat sejak 4 hari yang lalu, saya ketinggalan pasal menang autograf Lisa Surihani ni. Sebenarnya saya ada masuk contest Sofy360 tapinya ranking saya tak tersenarai. Cuma layak dapat autograf Lisa Surihani jer. Itupun sebab saya hantar borang peraduan awal. hehe...


Tak kisahlah menang dalam bentuk apa jua sekalipun, janji ada kemenangan dan bertuah kan :)


Read more ...

Khatimah Cinta

Saya sangat suka lagu ni. Lagu ni sangat menarik bagi saya. Selalu sangat dengar. Korang punya feberet song apa erk....

Jom berkaraoke di sini


Read more ...

Duit Nuffnang on the way

Pagi ni bukak email dah dapat payment advised dr HSBC. Alhamdulillah...harap2 sok sampaila...dah kering ni..hujung bulan...huhu..
Arini nak mengupdate pasal lain sebenanrnya tapi badan terasa sangat letih..maklumlah  ak rest lagi ni ha. Rasa nak melepak ka tepi pantai jer...Best sikit kan...Makan abc ker...santai2...
Read more ...

Ipod Shuffle dan Sogo!

Update ringkas untuk arini. Just autopublish sebabnya tak online dah arini. Nak citer pasal ipod tu..puas jugakla memusing mencari ofis lot.my ni. Akhirnya ketemu jua...sangat simple dan ringkas dalam ofis diorang ni. Tapi saya tak smepat nak amik gambar lansung coz nek berkejo balik dah. Konon2nyala...pastu g ptptn jap menguruskan hal kawan. Hajat di ahti tu lepas siap urusan nak balik Pahangla konon2nya tapi tersagkut pulak kat sogo! Layan ajerla...Takde plan lansung nak bershopping tetapi dek kerna apa ntah, melayang jugakla ratus2. Tapi pakai kad kredit dulula sebabnya gaji on the way :) Takpela...sekali sekala (pujuk atila ni sebab mikir hujung bulan nati nk bayar semula...)
Last2 stay lagi satu malam kat KL. Nak balik Pahnag tetapi dah malam. Tajut jugak..seram bila tingat citer Karak tu ha! Ipod dah  dapat..gambar jer lum sempat nak post lagi. Entri seterusnya yer. Then, my new handbag! hehe...
Badan dah letih lama berjalan kat Sogo tadi..time to rest...time to sleep....
Read more ...

Ipod Shuffle On The way!

Arini saya naik kl sebab nak ambil hadiah yang menang lot.my tu. sukanya...Jalan2 sekali. Lama tak berkunjung ke KL. Mujurlah ofis Lot.my ni dekat setapak jer. Dekat...Saya dapat email daripada mereka last week lagi suruh ambil kat ofis tapi baru berkesempatan nak pergi minggu ni.
Ini entri autopublish yer..Sok atau malam ni saya buat post betul2...hehehe..
agak2 saya dapat kaler apa yer?
gambar kredit to pakcik google...


Read more ...

Rindukan dia...

Nisa ikut tok pergiTampin. Terasa sunyi sebab selama ni mengasuh dia pagi ke malam!
Jadi, tengok2 jerla gambar2 dia..rindu nak dengar dia celoteh bahasa  dia...

aksi lentok dan manja!

menyembur!

serius jer...

hehehe..muka innocent

Read more ...

Hadiah 5k menang Habib Gold!

Maaf! Sepatutnya saya post n3 ni petang semalam tapi tak sempat. Ada hal yang tak dapat dielakkan.
Pots saya semalam berkenaan hadiah yang saya menang dari habib. So, arini nak share apakah yang saya menang tu. Hadiah yang paling tinggi nilainya saya pernah menang setakat ini. Manalah tahu  pasni ada menang kereta ker, ipad ker..haha...berangan jer!



Sangat suka hati sebabnya saya menang GRAND PRIZE yang bernilai RM5,000! Saper yang tak gembira kan. Emas putih...kalola emas kuning tu...lagi best! Thanks Sofy!

Read more ...

Menang Contest dapat Habib Gold!

Semalam g amik hadiah yang menang peraduan shine with sofy tu. Teruja sebab tak pasti menang yang consolation or grand prize..(klik nak tahu kenapa saya tak pasti tu...) whateverla..janji dapat free kan!
So, nak citer pasal adiah tu ar ni..entri bersambung petang nanti yer sebab nak amik gambo dulu. Ada yang best dan ada yang tak bestnya pasal hadiah tu..
Nantikan petang ni yer...
Tak sabar nak berkongsi keceriaan menang contest ni!



kredit picture to simfonikasih.net



Read more ...

Hanyalah sumbangan ini mampu kuberikan

Sebenarnya saya nak post entri ni dah lama tapi selalu jer terlupa. Arini teringat kenalah terus menaip...Tajuk hanya berkaitan sikit2 jer dengan entri..hehe..baju VOC cantik...
Gambar2 semuanya dicilup dari VOC eastcoastregion!

Saya join VIVA OWNER CLUB ni baru jer lagi. Bukan apa...saja nak bersosial dan menambahkan kenalan lagi :) Kan best kenal ramai orang dari serata tempat...First time join event kelab ni. Program Amal Membasuh Kereta. Duit hasil basuh tu disalurkan ke Rumah Anak Yatim Permata Camar. Best jugak basuh kereta ramai2 ni. Seronok bila bekerjasama ni...

Jom layan gambar2 sekitar program amal tu

kamilah tukang basuh kereta. Oh yer..Ree Snow Wash ni kepunyaan salah seorang member kelab

kusyuk makan...tak sedar orang amik gambar

Ree Snow Wash terletak berdekatan balai polis trafik dan belakang hospital Kuantan. Jom ke sana kalo kereta anda kotor yer

last but not least..my lovely car...mizz viva...



Read more ...

JUST MATCH AND WIN! Menang Yun Nam Hair Care

Saja gatal tgn tadi nk mencuba seperti yang cute mum post dalam n3nya. Tak lama pastu terus dapat call dari Yun Nam Hair Care..Pantas sungguh kan!
Katanya saya menang yg rawatan rambut tu. Sesi rawatan dan consultant selama 2jam...Pastu saya tanyala ada bayaran apa2 tak..Pastu dia kata untuk kali pertama ni kena bayar RM10 jer pastu dapat minyak rawatan rambut yang bernilai RM38! Saya buat appointment nak g Hari Sabtu ni...Konon2nyala...tapi saya lupa bahawa saya kena attend masjlis kahwin  member aritu. Biar jerla...saya pun malas nak pegi sebenarnya sebab saya tahu ini adalah salah satu strategi diorang untuk pemasaran! hehe...
Read more ...

Wordless Wednesday #1 - Jom lawan!


Korang punya speedtest??? hehehe...okeyla kan
Read more ...

Pusat Sains Negara offer kerja kat saya

Tnegahrai tadi saya dapat satu panggilan yang offer saya kerja part time start esok sampai khamis depan di Pusat Sains Negara. Ada event jadi, nk pakaila orang tuk tolong diorang ni.. Event apa eh?
Tadi orang tu tanya nak kerja kejap ker kerja lama..saya kata kerja kejap jerla yang part time..Tapi, tak boleh jugaklah nak join..kan saya ni full time kerja! Kang bos tahu, abehlah saya...part time dari office jer bolehla...
Kerja tu 8 jam sehari..dibayar RM5/jam...Kalo saya duk kat KL sure sy dah kerja...


kredit to psn.gov.my


Read more ...

JUVANA episod akhir - Cikgu Daim mengajar di Sek Wira Bakti

Saper yg tak tengok cerita Juvana last tadi..rugila...memang best! Saya memang layan cerita juvana ni sejak awal. Ada yang termissed 2 episod tapi tengok kat tonton.my jerla.
Episod last ni daim kena tikan dengan botak tapi kat tepi jerla..Still hidup...pastunya warden kena tangkap.. Botak pun kena tangkap sebab masa polis datang tu dia tengah pegang pisau dan pegang cikgu zakiah. Tapi, Botak akan dilepaskan rasanya sebab Cikgu Zakiah dan kawan2 dia yang lain akan tolong bagi pernyataan kata Botak dipergunakan oleh Warden.
Last2, muncul Cikgu Zakiah version 10 tahun akan datang pastu Daim datang jumpa Cikgu Zakiah untuk melaporkan diri sebagai cikgu di sekolah juvana tu!
Kesimpulannya, cerita Juvana tu memang puas hatila tengok! Sekarang ni tengah live chat dengan Daim dan botak!


Read more ...

Macaron cikmin tu sedap ker?

Teruja dengan testimonial blogger pasal macaron cikmin!
Hajat di ahti nak jugak tempah untuk di makan sebelum bulan puasa ni...
Ada jugak tengok kat page fb tapi teruja yang cikmin punya lagila...hihi...
Cikmin..amikla order saya  ni yer nanti..nak contact cikmin ni...hehe


Korang kenal tak macaron ni..serius tau! Sebelum ni taktau pun apa mende tu. wat tak layan jer sehinggalah saya baca testimonial blogger2 yang dah pernah beli dengan cikmin ni.



diambil dari cikmin.com

Tengok gambar tu pun dah teruja sesangat!




Read more ...

Tersengih jer bila dapat...

Semalam kebetulan pergi kedai kek, saya pun teruslah beli kek untuk adik bongsu saya tu. Bawak balik jer bukan main seronok dia! hehe..Sebenarnya birthday dah lepas tapi tak celebrate apa pun. Just bagi adiah jerla. Biasanya bila celebrate g makan kat luar ajerla. So simple kan!



kek tu comey! ada sipderman...hihi
adik bongsu ku tersengih jer dapat kek daripada kaklongnya!


Read more ...

Iphone atau Blackberry ? Tolong bagi pilihan!

Puas dah saya google mencari testimonial orang yang pernah pakai kedua2 phone ni. Saya ni konpius nak pakai yang mana ni. Hajat hati bulan depan nak merasa ar jugak pakai smartphone ni. Yang pastinya untuk saya berblog! Takdela susah sangat nak mengusung laptop ni ha!


Betullah kata mereka, nak pakai phone kena tengok jugaklah keperluan kita tu. So far, saya rasa tujuan utama saya adalah untuk bersosial! Games or music saya tak baper nak layan sangat..hehe..tak sempat kot nak melayan! Lagipun saya akan memiliki ipod shuffle tak lama lagi..kan free jer! hehe

Jadi, selepas membuat kajian, saya masih konpius nak pakai apa lagi ni. BB or iphone? Mula2 nak pakai iphone pastu bila baca2 kata BB lagi ok kalau kita jenis yang nk update/online 24jam! Pastunya ada yang kata kalau nak pakai BB amik BB Torch barulah setanding dengan iphone!

Korang ada suggestion tak? Sebenanrnya saya nak amik Samsung Galaxy Tab jugak ni. Pastu antara BB dan iphone mana lagi relevan saya nak pakai erk? Samsung galaxy tab tu saya memang berkenan sejak dulu. Nak try aplikasi android pastu skrin besar nak update blog!

update :
Setakat ni, yang pilih iphone dan bb sama byk jer...entahlah jauh di sudut hati nak iphone tetapi tak suka sgt touch skrin ni. Lagipun samsung GT kan touch jugak nanti. Rasa cam nak pilih BB jer...hehe..

Read more ...

Premium akaun free 60 hari!



Siapa yang nak mencuba lot.my version premium? Ini adalah rentetan kisah saya diterima menjadi trainer lot.my...Jom! Tengok okey tak function semuanya... 60 hari jerla kasi free guna premium pastu kena unsubcribe ar plak...
Sebenarnya Lin pun masih dalam tempoh mencuba dan belajar lagi ni. 
Jomlah belajar sama2. Kita mencuba sesuatu yang baru. Semua dah tersedia tinggal nak guna jer lagi. 


FREE TRIAL LOT.MY PREMIUM


Tempoh 60 hari jer tau! Kalau amsih blur apakah lot.my tu sila BACA PASAL LOT.MY


Ni copy email dari team lot/my tu


Dear Azlina,
Thank you for supporting Lot.my.
Firstly, as promised, the link for you to enable the 60 Days Free-Trial for your customer(s) is ready. Please click here.
The steps are very simple. Just provide the link to your trainee(s) for them to sign up instead of subscribing through the home page of www.lot.my. Once they've sign up via the given link, they can enjoy the features of the Premium Account for FREE for the next 60 days. Then, if your customer(s) decide not to use Lot.my anymore, they can always unsubscribe from the Premium Account without any charge as long as it is done within the 60 days period. 
Secondly, we are in the midst of finalizing the Trainers Resource page. On that page, trainers can download the power point slides and the training module that we've developed. You are encourage to use the resources given as a guidance during the training session with your customer(s).
That's all for now.
Regards,
Lot.my Team, "E-commerce should be as easy as A, B and C"








Read more ...

Pilaten Eye mask dan mask COSWAY


Saya order produk untuk merawat mata saya yang lebam tu. Dah try guna 2 hari tau! So far tengok okey... 
Mask saya beli kat COSWAY di Muadzam Shah. Mask tu pun ok! Terasa kulit muka lebih licin lepas pakai mask tu.
Saper nak try pillaten crystal eye mask tu bolehlah contact saya yer...
RM20 / 5 KEPING dah termasuk postage! Pos Ekspress jer...

Contact saya pun boleh : 012-9398584 (Lin)


Read more ...

Annissa - Beribu Sesalan

Saya pernah buat post pasal slot samarinda annissa ni. Pastu impact keyword mmg okeyla. Yela..cerita ni kan tengah glemer. Jadi, kebanyakannya nak cari lagu ost annissa ni. Dengan ini, tercetuslah idea nak buat post pasal OST Annissa ni. Lagipun saya memang suka lagu tu! Sangat best sebab paduan suara 3 diva!
Jom layan video lagu ni ----- >Beribu Sesalan



Lirik pun ada ni. Nyanyilah yer...


Read more ...

Produk berkesan tuk lebam bawah mata!

Asalnya saya search psl shiseido mask pastu terjumpalah mende alah ni ha.
Memang saya dok risaukan lebam bawah mata saya ni ha. Bukan apa...lingkaran gelap sokmo ada tau! Padahal saya dah cuba dapatkan tidur dan rehat yang secukupnya. Jadi, disebabkan teruja dengan seorang blogger ni post psl keberkesanannya jadi saya tryla cari supplier yg boleh kasi harga paling berbaloi! hehe.. sebagai pengguna kena survey dulu kan...mestilah kita nak mende yang murah jika diberi pilihan produk sama jer semua. beul tak? Jadi, saya berjaya..Terusla order dan kebetulan orang tu memang buat delivery ari isnin. Nasib saya sangat baik sebab dia amik risiko pos dulu barang saya even saya belum bayar! Sng bagus kan... Bukan apa, saya lum sempat online masa tu. Bila dah online, saya pun buatlah transfer maybank2u...


Korang tau tak mende tu camner? namanya Pilaten Crystal Collagen Eye Mask! Jom nak tunjuk gambar yg saya cilok kat google jer




Kalau dah memang namanya pompuan kan..care sikitlah psl beauty ni... aritu dah order VCO...2X dah tau! kberkesannannya sangat dirasai! Maaf yer..saya belum bersedia nk buat testimonial..Yang eye mask ni pun nanti saya akan buat jugak testimonial sekali dengan VCO ar yer...

sedikit info pasal eye mask ni.

sangat bermanfaat untuk menghilangkan garis halus di sekitar bawah mata,lebam hitam di bawah mata, removes puffiness and prevent aging. Dengan pemakaian yang teratur, hasil akan sangat menakjubkan.
Product Ingredients
  • Collagen,
  • L-C,
  • hyaluronic acid,
  • glycyrrhizic acid,
  • hydrolyzed mucopolysaccharides

*Cara penggunaanpakai sehingga masker mengering. Anda akan akan rasa masker yang mulanye macam jely & akhirnye bila kering ia akan bertukar macam kertas sebb collogen semua da menyerap pada kulit.
2 - 3 kali seminggu
(pengguna pertama kali = 1 kali sehari selama 6 hari kemudian hanya menggunakannya sebagai rutin selama 2 -3 kali seminggu)

Tak sabar nk tunggu barang ni sampai. sok sampaila kot..harap2nya.


Read more ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...