ASMARA BKN UTK ZALIYA...ZALIYA BKN UTK ASMARA

Tengok citer asmara ni mesti rasa sedih2 jer...sedih kat Zaliya tu...dahla 'mati' berjauhan pulak dengan anaknya Adam! Jahat giler Ferhad palsu tu! Bunuh camtu jer si Zira! Emosional ar plak!


Actually malam ni baru sempat nk online coz siang tadi macam2 hal..pagi sampai kul10 takde letrik pastu ptg tu plak internet down! Ngasuh ke Nisa  lagi..tak smepat nak uppdate or blogwalking pun. Trafik skang jadi cam tangga turun tau! Dahla citer pasal ni..nk citer pasal asmara2 yang habis tadi.


Akhirnya terbongkar rahsia Zaliya masih hidup...Tetapi, Asmara tak bagitahu pun pada Melati hal tu. Mungkin taknak Melati risau kot, diakan baru jer melahirkan anak pompuan...ermmm..kesian kat Zaliya tu...tak boleh bersama..tapi nampak gayanya si Asmara tu amsih nakkan Zaliya..hope Asmara 3 will be coming soon...then, Asmara & Zaliya bersatu kembali...bermadu dengan Melati pun takpela..asalkan diorang akan bersama! hehe
Sangat sedih masa dialog ni


Asmara : Kenapa semua ni berlaku pada kita...?
Zaliya : Asmara bukan untuk Zaliya...Zaliya bukanuntuk Asmara...


Asmara : Maafkan saya...saya tidak boleh hidup tanpa awak.....


Citer ape plak erk pasni...semalam citer JUVANA...best jugak! Harap2 ASMARA 3 akan ada nanti.
Read more ...

Lot.my : Setup kedai online semudah ABC!

ini adalah sticky post until 31 Mei 2011. Untuk entri terbaru sila scroll ke bawah yer


Lot.my adalah satu aplikasi yang membolehkan para usahawan membuka kedai online lengkap secara percumamudah, dan berkesan.

MENGAPA MESTI LOT.MY
MUDAH
Lot.my dibangunkan supaya mudah digunakan walaupun oleh pengguna yang tiada kemahiran IT yang tinggi. Untuk memulakan kedai online, usahawan hanya perlu daftar, pilih rekabentuk kedai dan iklankan produk.
Semudah ABC untuk membangunkan kedai online anda! Tidak sampai 5 minit pun...
BEBAS
Dengan Tema-Tema yang disediakan, usahawan boleh menukar paparan kedai online dengan mudah, Setiap modul juga boleh disembunyikan atau dipaparkan mengikut ciatarasa pemilik kedai Lot.my.
CANTIK
Beratus-ratus Latar Belakang yang cantik disediakan. Usahawan hanya perlu membuat pilihan yang sesuai, mengikut kesesuaian untuk dipadankan dengan tema kedai dan produk. Usahawan juga boleh memasukkan logo atau banner sendiri.
Contoh kedai online yang telah dibangunkan di lot.my
PANTAS
Tiada pembelian domain, konfigurasi server, muatturun perisian, atau apa jua keperluan kompleks lain untuk menggunakan Lot.my. Lot.my dihostkan berasaskan web dan pendaftaran boleh dibuat dalam 5 minit sahajadi www.lot.my.
PERCUMA
Tidak perlu risau tentang kos yang tinggi, kerana Lot.my adalah percuma. Tanpa membayar 1 sen pun, usahawan boleh membuka kedai online sendiri dan mula menjual dengan serta merta. Jika inginkan ciri-ciri tambahan, hanya caj minimal akan dikenakan (RM40/sebulan).
SELAMAT
Setiap pemilik kedai akan mempunyai ruang operasi yang selamat. Hanya pemilik kedai yang boleh mengakses ruang operasi kedainya sendiri. Lot.my dibantu oleh sistem sekuriti yang tinggi dan sistem pembayaran yang selamat.
BANTUAN SOKONGAN
Lot.my sangat mudah digunakan. Namun, jika perlu, kami akan membantu untuk selesaikan sebarang masalah yang dihadapi.
LENGKAP
Lot.my menawarkan sistem e-dagang lengkap yang merangkumi fungsi-fungsi utama perniagaan seperti:

  • Sistem KataloG
  • Sistem Pemasaran
  • Sistem Inventori
  • Sistem Bayaran
  • Sistem Dokumentasi
  • Sistem Perhubungan Pelanggan
*************************************************************************************
INFO TERKINI
Lot.My telah dinobatkan sebagai pemenang Best New Media Application Anugerah NEF-Awani. Anugerah tersebut disampaikan kepada Lot.My di majlis ICT NEF-Awani Awards oleh YAB Perdana Menteri, Dato’ Seri Najib Tun Razak.
JOM CREATE ONLINE SHOP DI LOT.MY
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
NAK TAHU PASAL TESTIMONIAL SILA KE SINI


***************************************************************************************
PERADUAN IPAD 4 BLOGGERZ

MAKLUMAT LANJUT DAPATKAN DI SINI

jomlah sertai sekarang sebab peluang untuk menang semua blogger tu sama sahaja..

Read more ...

Finalist Mentor 5 dan juaranya ialah...

Tengah layan mentor skang..Fuh! Memang hebat2 semua finalist kali ni. Meremang bulu roma dengar diorang seme nyanyi! Masing2 ada kekuatan sendiri...vokal semua memang mantap! Chewah...pandai jer saya ni kan...Jom kenal2 jap dengan finalist malam ni...


Salma
Markah Juri awam : 16
Jumlah keseluruhan : 85
Shiha
Markah Juri awam : 17
Jumlah keseluruhan : 63
Iqa
Markah Juri awam : 20
Jumlah keseluruhan : 56

PROFAIL FINALIST
Sumber : tv3.com.my

SALMA

Mentor : Erra Fazira 
Nama Penuh : Salmah Binti A. Asis
Umur : 21
Asal: Tawau, Sabah dan anak kelapan dari 9 adik-beradik.

Kenapa Mentor?
Semestinya Salma menyertai Mentor kerana minat dalam bidang nyanyian.

Harapan:
Saya akan mengambil peluang ini untuk berusaha bersungguh-sungguh dan buktikan bahawa saya bakal menjadi Juara Mentor. Terima kasih kepada Mentor saya, Erra Fazira kerana memberi saya peluang menjadi Protégénya"


SHIHA

Mentor : Datuk Sharifah Aini
Nama Penuh : Nurshiha Binti Mohd Zikir
Umur : 24


Shiha, di lahirkan dan dibesarkan di Pulau Pinang sering bermain boling atau pergi karaoke di waktu lapang. Shiha mula menyanyi secara serius setelah berhijrah ke Kuala Lumpur kira-kira 6 tahun lalu.
v “Saya mahu menimba ilmu dan pengalaman dari Mentor saya, Datuk Sharifah Aini agar boleh melangkah ke tahap yang lebih tinggi. Saya akan menggunakan platform sebaik mungkin supaya saya boleh memenangi pertandingan ini!” 



IQA

Mentor : Edry Abd Halim
Nama Penuh : Nursyafiqah Nasratullah Bt Mohd Nor
Umur : 25


Dilahirkan di Johor Bahru dan dibesarkan di Kuala Lumpur. Mempunyai kelulusan dalam Pengurusan Pentadbiran. Suka bermain gitar dan bass and juga meminati bidang lakonan. Pernah mengadakan beberapa persembahan gig.


Ingin maju setapak kehadapan dan menjadi yang terbaik, berbekalkan tunjuk ajar, dan didikan Mentor saya, Edry dan sudah pasti bergelar Juara Mentor musim ini

JUARA MENTOR 5
v
v
v
SALMA & ERRA FAZIRA

Hadiah yang dibawa pulang pemenang...

Juara : RM100,000 (mentor dan protege)dan sebuah kereta Chevrolet Cruz untuk protege. 
Naib juara : RM30,000 (mentor dan protege) dan sebuah Vespa LX150.
Ketiga : RM10, 000 (mentor dan protege)

Read more ...

Churp2 Saya Dah separuh!

Korang dah mendaftar belum dengan churp2 ni?
Alaa..rugila kalo ada facebook dan twitter tapi tak mendaftar churp churp ni tau! Sambil2 online tu kita share ajerla kempen churp2 kat FB atau twitter. Saya punya earning dah hampir separuh..suka...lama2 jadi bukit jugak kan...ada beberapa orang blogger yang dah cash out earning churp diorang tau! Income churp2 ni ok jugak naik hari2...ada sebab orang click kat kempen iklan ada jugak sebab kita buat assignment.



Dah dekat separuh earning saya tu...tolongla support saya sikit..hehe..

Kalau belum lagi mendaftar apakata bukak akaun sekarang kat SINI

Sekarang ni tengah hot kempen PERODUA BEST! Korang tak nak mencuba ker? Manalah tahu ada rezeki dapat duit takpun ipad2 ker...


Read more ...

Minyak diet...minyak sihat!

Alhamdulillah...pos laju yg sgt ditunggu2! akhirnya tiba jua ke rumahku arini...
Mesti dah biasa dengar pasal VCO ni kan. Oh yer! Lin beli kat ardinihumaira. Dapat free gift  lagi tu! 
TQ Dini..
saya pilih yang softgel sebab testimonial kata yg ni ok sikit. kalo liquit takut tak tahan dengan rasanya. Al maklumlah pure oil!

free gift yang dni kasi..lipgloss avon! baik  kan dni...


Saya dah telan 2 biji tadi..sebiji lagi sapu kat muka! Okla..leh tahan jugak rasanya. taksabar nak tengok perubahan dalam masa terdekat ni...harap2nya masalah akan berkurangan. Nanti saya akan update sikit2 yer apakah perubahan yang saya alami.
Jom kita mengenali serba sedikit pasal minyak kelapa dara ni...saya pun baru tahu pasal minyak kelapa dara ni sebab adik ipar saya tanak minyak tu untuk ubat kelemumur anaknya. Pastu terbaca dalam majalah RAPI edisi 15 April pasal khasiat minyak kelapa dara. Sebab tu saya teruja nak try VCO Catalyst ni dek testimonial orang ramai yang dah menggunakannya.


Jadi apakah sebenarnya minyak kelapa dara? Minyak kelapa dara adalah minyak kelapa yang diproses tanpa penggunaan haba atau kimia di mana struktur asal dalamannya dapat dikekalkan seasli-aslinya. Berbanding dengan minyak kelapa biasa di mana haba dan kimia digunakan sewaktu memproses yang mengakibatkan struktur asal dalamannya berubah membawa kepada kemudaratan apabila manusia memakannya. Selama 40 tahun kempen dan kajian Negara Barat yang menentang penggunaan minyak kelapa secara meluas sebenarnya adalah ditujukan kepada minyak kelapa biasa yang menggunakan haba dan kimia ketika diproses dan bukannya minyak kelapa dara. Minyak kelapa dara sebenarnya amat sukar dicari dipasaran kerana prosesnya yang rumit dan sukar diproses secara komersil dan besar-besaran.  
Kajian-kajian dekad seterusnya telah mendapati bahawa minyak kelapa dara memberi pelbagai kesan positif seperti berikut: 
  1. meningkat dan memperbaiki sistem pertahanan badan
  1. meningkat kadar metabolisma badan
  1. anti virus, bakteria, kulat dan parasit yang semulajadi
  1. anti oxida semulajadi
  1. meningkat fungsi kelenjar tairoid
  1. melindungi kesan sinaran ultra violet dalam cahaya matahari
  1. tidak meningkatkan kepekatan atau platelet darah
  1. meningkat penghadaman dan penyerapan khasiat makanan
  1. berupaya menurunkan berat badan
  1. meningkat pertumbuhan sel kulit, rambut dan badan manusia
  1. membekal sumber tenaga dengan cepat
  1. melembab dan melembutkan kulit
  1. mengurangkan kesan penuaan dan kedutan pada kulit
  1. mengurangkan kesan keracunan makanan
  1. membakar dan mengurangkan kolesterol dalam badan
  1. menggalakkan pertumbuhan rambut yang sihat
  1. mengurangkan risiko dan kesan penyakit jantung
  1. mengurangkan risiko dan kesan darah tinggi
  1. mengurangkan risiko dan kesan kencing manis
  1. mengurangkan risiko dan kesan demam
  1. mengurangkan risiko dan kesan batuk biasa
  1. mengurangkan risiko dan kesan batuk kering
  1. mengurangkan risiko dan kesan selsema dan resdung
  1. mengurangkan risiko dan kesan demam campak dan cacar air



Read more ...

AKPK bagi kita duit?

Mesti antara kita biasa dengar psl AKPK kan? Ala..
Agensi Kaunseling dan pengurusan Kredit tu!
Kisahnya begini...
Saya dan seorang member saya ni ada hal yang berkaitan kad kredit! Kitorang berganding bahu buat tuisyen setiap hari tau untuk cover semula all debts! At least takdelah rasa sangat bila nak bayar..tak payahla guna duit gaji. Si Fiza (kawan saya) ni pun katalah kat saya.
 " Lin, AKPK tu boleh bagi kita pinjam duit ker?" 
Saya pun jawabla "Entahla Fiza..kalo boleh pinjam duit kita g setel cepat2 hutang kita kat bank tu!" 


Sebenarnya, masa tu kami sedang berkira2 nak apply yang Amanah Ikhtiar Malaysia tu nak bukak bisnes! pastu masa kat Kuantan, ternampaklah AKPK kat depan taman kerang tu. Sebab tu bercakap pasal ni. Dan malam tadi saya teringat psl perbualan kami dan google sikit2 psl AKPK ni.


Bagaimana AKPK boleh membantu anda? info dari AKPK


Pendidikan KewanganProgram pendidikan kewangan untuk kemahiran asas pengurusan wang dan juga tip bagaimana untuk menggunakan kredit secara bertanggungjawab.  
Kaunseling Kewangan dan NasihatKaunseling peribadi dan nasihat untuk mengurus kewangan anda dengan bijak – daripada bajet, pengurusan wang dan isu berkaitan dengan kredit. Pelajari bagaimana untuk menangani bebanan kredit dengan penuh tanggungjawab untuk masa depan yang cerah.
Program Pengurusan KreditKawal semula kehidupan anda dan juga bebanan kredit anda. Para kaunselor kami akan bekerja dengan anda untuk menyediakan pelan pembayaran semula pinjaman peribadi melalui rundingan dengan penyedia perkhidmatan kewangan anda*.
AKPK tidak menyediakan pinjaman atau pembiayaan kewangan.
* Penyedia perkhidmatan kewangan terdiri daripada:
  • Semua bank perdagangan
  • Semua bank Islam
  • Semua syarikat insurans
  • Semua pengendali takaful
  • Institusi kewangan pembangunan (dikawal selia oleh Bank Negara Malaysia)
  • Pengeluar kad kredit/caj (dikawal selia oleh Bank Negara Malaysia)

Sedang godek2 lagi info kat AKPK ni. Sedang berkira2 nak pergi AKPK Jumaat ni. Herm..harap2 boleh menyelesaikan serba sedikit mslh pengurusan kewangan saya sekarang... 


Read more ...

Kata Ben Ashaari...kalo takde idea blogging...

Ermmm...sejujurnya saya memang takde idea nak menulis entri arini sehinggalah saya terpandang bloglist yang Ben Ashaari punya. Tajuk entri beliau "bosan blogging-tips entri"


Mesti nak tahu apa ideanya kan. Hehe...


Kalo dah takde ideanak blogging tu, dah2la mengadap laptopnya! Apakata kita g riadah ajer...releasekan minda


Ye tak Abg Ben???hihi...Tenangkan diri....


kredit pic tu abg ben yer...

So, pasni kalo takde idea, jom kita kuar riadah ok! Manerlah tahu tetiba masa riadah tu ada idea muncul!hihi

sekian tips dari saya..oppss! abf ben ar...


Read more ...

Tengok Nur Kasih The Movie dan pertemuan setengah jam!

Alhamdulillah..hajat kami tercapai nak tengok movie NUr Kasih tu. Masa amik tiket tu baru jam 6 tapi untuk tygn kul10 malam dah nk full! Mujurlah cepat sikit kalo tak, duk depan skrinla jawapnya...Kitorang tengok kt East Coast Mall Kuantan
Masa tengok nur kasih tu air mata ni asyik duk bergenang jer! lakonan Tiz dalam tu kira menjadila...asyik sedih jer tengok kepayahan dan rintangan si Tiz tu tau...macam2 dugaan yang dia tempuh sejak dari awal perkahwinan dia dengan adam tu. Tapikan ada gak part yang kelakar...ada gaklah penyeri citer ni tak bagi kita menangis jer..Kesimpulannya tengok citer ni menginsafkan saya jugak! hehe...
Pastu pengorbanan si suami masa cari cincin kahwin tu...wordless....
Ada jugak part yang agak mendebarkan..masa si Aidil kena belasah dengan budak2 jahat tu pastu masa ada serangan pengganas tembak secara rambang masa Adam dan Nur jalan2 kat pasar Jordan. Kebanyakan cerita dalam ni flashback! Kena pahamla sikit...hehe...pastu Adam amsih hidup sebab ada orang yang dermakan jantungnya. Ingatkan Adam mati sebab dia sakit terok!
Kesimpulan tengok citer ni, kena siapkan tisu! haha


kredit pic to irwanNZ.blogspot.com

Gambar anak2 Aidil dan Liya...Ilyas dan maryam...2 2 cute!

Part yang agak mendebarkan...
Aidil kena belasah terok!

Ini kisah lain plak yer! sebelum tengok nur kasih tu, saya sempat berjumpa dengan blogger Nadia.  (tengok kat blog Nadia yer gambar kami sebab Lin tak amik gambar pun masa tu) Hermmm..maaf Nadia sebab lambat sangat sampai kat ECM masa tu. Coz ada plak masalah lain yang timbul.. Itula..kita hanya merancang kan. Apapun sangat suka dapat jumpa dengan Nadia! Walaupun hanya sempat berborak lebih kurang 30 minit namun sangat berbaloi dapat mengenalinya.Dia sangat baik dan friendly tau...dahla siap bagi masker dan mende tampal2 tu lagi! TQ Nadia..Lin tak sempat nak sediakan apa2 untuk Nadia...lain kali yer dear...minggu lepas adalah minggu yang tidak terkawal.
Read more ...

DISKAUN RM2 KAT TGV!


Kiss your Monday Blues away by spending Monday Nights at the Cinemas. Just bring along your business cards and you'll get RM2 off on normal ticket price!

Now that's a bargain I can't deny.

Have fun y'all!


Read more ...

Kelemumur???

Rambut korang ada kelemumur tak? Masa saya sekolah  srama dulu2 kan, rambut saya ni memang ada kelemumur tau! Yela...saya bertudung..pagi2 biasanya mesti basah rambut..Tak sempat nak kering pastunya dah pakai tudung! Tapi skang tak lagi... Macam2 syampu ada skang yang boleh digunakan untuk mengatasinya...Jom tengok apakah punca2 kelemumur tu sebenarnya...


1. Seborrheic dermatitis (gatal-gatal, kulit kepala berminyak)

Punca biasa menyebabkan kelemumur. Ia kelihatan merah, kulit kepala berminyak diselaputi keruping putih atau kuning. Ia bukan sahaja berlaku pada kulit kepala malah di kawasan kulit yang mengandungi liang minyak, seperti kening, tepi hidung, belakang telinga, tulang dada, celah kelangkang dan kadangkala pada bahagian ketiak.

Seborrheic dermatitis juga boleh berlaku dari usia bayi dilahirkan (ruam lampin) dan beransur hilang pada usia satu tahun.

Bagi mereka yang dijangkiti HIV, masalah ini lebih serius berbanding biasa. Biasanya doktor boleh mengenal pasti pesakit yang menghidap HIV berdasarkan keadaan kulit kepala mereka yang mengalami kegatalan serius hingga merebak ke bahagian lain.

Stres juga boleh mengundang masalah seborrheic dermatitis menjadi lebih teruk.


2. Kulit kepala kering, gatal dan berkeruping

Ia disebabkan cuaca panas. Bentuk keruping disebabkan kulit kepala kering biasanya kecil-kecil dan kurang berminyak berbanding lain-lain punca yang menyebabkan kelemumur.

3. Kurang mencuci rambut

Jika anda tidak membasuh rambut dengan kerap, minyak dan sel kulit daripada kulit kepala akan terbina, menyebabkan kelemumur.

4. Psoriasis

Masalah kulit berpunca daripada pengumpulan sel kulit mati yang menghasilkan keruping berwarna perak. Ia biasa berlaku di lutut, siku tetapi boleh juga berlaku pada kulit kepala.

5. Ekzema

Jika anda penghidap ekzema, kelemumur adalah masalah biasa.

6. Sensitif pada sesetengah produk

Kadangkala sensitif kepada sesetengah jenis produk rambut menyebabkan kulit kepala menjadi kemerahan dan gatal. Terlalu kerap mencuci rambut juga boleh menyebabkan kelemumur.

7. Jangkitan yis malassezia

Malassezia hidup pada permukaan kulit kepala hampir kesemua individu dewasa tanpa menyebabkan sebarang masalah. Namun kadangkala, ia berkembang tanpa terkawal, merembeskan lebih minyak daripada folikel rambut. Ini menyebabkan iritasi pada kulit kepala dan menggalakkan lebih banyak sel kulit terhasil.

Lebihan sel kulit akan mati dan tertanggal dan bercampur dengan minyak daripada rambut dan kulit kepala, menyebabkan ia kelihatan memutih, berkeping dan jelas kelihatan pada rambut juga pakaian anda.

Walaubagaimanapun punca sebenar malassezia tidak diketahui. Boleh jadi disebabkan terlalu banyak minyak pada kulit kepala, perubahan hormon, tekanan, masalah saraf seperti parkinson, sistem imun terganggu, tidak mencuci dengan kerap, dan semua masalah menyumbang kepada kelemumur.



Rawatan Kelemumur

Masalah kelemumur yang serius boleh diatasi dengan pengambilan syampu anti-fungus. Agen seperti ketoconazolebifonazole dan ciclopiroxolamine (juga dipanggil ciclopirox) yang terdapat dalam formula berlainan seperti krim, gel, losyen dan syampu boleh membantu mengatasi masalah ini.



sumber : sihat selalu
Read more ...

Buffered Earning baru daripada CELCOM arini

ALhamdulillah...


di kala trafik merundum pun, nuffnang masih baik hati bagi saya samangat untuk terus berblogging dengan menghadiahkan saya buffered earning baru arini. Thanks NUFFNANG!
Kali ni BE baru datangnya dari CELCOM KOLONY! Kan kecoh sebelum ni kan psal celcom kolony terbesar abad ini...TQ CELCOM!



Tapinya buffered earning ni selalu sangat singgah kat blog contest tu! Naper erk.... Apesal taknak singgah kat blog ni jer? Apapun tak kisahla kan..janji dapat BE Baru! Mujurlah celcom pilih kat SS nak menari! Bukan kt LR...Hehehe..pandainya! tak payah nak berebut2 dengan Hong Kong Disneyland dan IKEA!


Read more ...

Apesal.com terima permohonan saya!

Dek entri ummi hanie pasal trafik beliau yg banyak datang dari apesal.com tu, maka saya pun try jugak apply tadi. Alkhamdulillah...permohonan diterima...


Apa salahnya mencuba sesuatu yang dapat meningkatkan trafik blog kita kan...Lagipun saya sedang mengumpulkan mood nk berblogging semula ni. Harap2nya pasni saya akan lebih rancak nk post entri baru serta join giveaway yang ada.


Saya nk cerita lanjut pasal apesal.com ni pun macam tak bape nk tau..just nk try jer dulu...Nanti saya akan update kemudian effect apa kat blog ni yer...


Read more ...

Dapat BE BARU walau trafik teruk!

Alhamdulillah...
Rezeki daripada nuffnag masih ada biarpun trafik blog saya sejak minggu lalu sangatlah teruk. Apapun sangat hepi...lehlah menambahkan sikit2 earning yg ada. Bajet nak cash out hujung bln ni. Hope ada rezekila lebih2 sikit.

Tapi yang tak bape nak bestnya ialah BE tu kat blog contest bukan kat blog ni. Dahla skang mood nak join CGL tu takde..dah lama giler tak join mana2 CGL tau!
Apapun TQ tuk nuffnang dan Disneyland yang sudi mempercayai blog picisan ni.

Mood arini :- ku merindu......(takde kena mengena pun...)


Read more ...

Minggu yang tak best!

Sedang bizi dengan meeting arrangement. Hermm...sedang berduka lagi... Terasa macam nak g ke sebuah pulau lepas tu menyelam dalam air. Cam pandai jer nak berenang kan... 


Yang penting sekarang kena lupakan hal masa lalu. Kena bina hidup baru ni. 


Semoga ada sinar baru pasni. Nak berkursus kemudian berharap peluang bisnes kat Cini tu akan berjaya. Doakan yer kawan2...


Oklah..tengah serabot ni...




Read more ...

Sedih....Berduka Lara...

Nothing to say....

So sad...

So frust....



Help me.....





Read more ...

Apa Kata Anda 1 - Ahad



Tau tak buah apa ni?
Nak tahu tak pasal khasiat terbesar yang dimiliki buah ni? pasti digemari oleh wanita!

Jom komen2! kasi pendapat sikit apa2 sahaja....


Read more ...

ipanelonline bukan SCAM! dah dapat duit dah...

Untuk yang nak tahu detail lagi apakah ipanelonline ni...silakan 


KLIK SINI UNTUK MENGENALI IPANELONLINE


Saya tak terang secara detail, tetapi jangan risau sebab ipanelonline ni tidak memerlukan modal pun.
Tidak perlu orang klik iklan pun.
Tak perlu trafik tinggi pun!
Tak payah nak tunggu buffered earning..hehe


Just hari2 log in tengok survey yang available uk kita buat.


Dalam masa sebulan saya dah boleh cash out hampir RM100...ok tak? bagi saya ok jerkan.


SAYA TERUJA NAK REDEEM POINT IPANELONLINE 1020 point=RM10
Masa ni was2 jugak tapi ternyata point tu ditukarkan kepada duit masuk akaun paypal.
POINT MAUSK AKAUN PAYPAL


Seterusnya, saya cash out lagi points yang saya ada tak kiralah berapa pun asalkan cukup nak redeem. Paling minima kita boleh redeem 520 points = RM5 ! Tak perlu nak tunggu sampai RM50 kena klik dulu cam iklan lain2 tu.

Setakat petang semalam saya cash out dah 3x. Tapi malam tadi saya cash out lagi 1020 points = RM10
Ok kan..lehla tampung HOT TICKET..huhu

So, saya dah transfer duit kat paypal tu masuk bank tempatan. Amik masa 4 hari..Kira okla kan. tak perlu nak tunggu cek sampai sebulan! Hihi...Cek jer online....


Kalau masih belum percaya atau ada sebarang masalah, silalah bertanya...

sikit jer kena isi butiran. Terus dapat 50 points tau...


Read more ...

Terbukti ipanelonline membayar!

Sepertimana yang saya buat post sebelum ni, saya dah cash out ipanelonline punya point. Dah masuk kat paypal dan saya telah pun transfer ke Maybank! Sebagai permulaan saya hanya transfer 10 USD dahulu bersamaan dengan RM29.64
Tapi, ada caj RM3 kalau kita transfer ke bank tempatan jika kurang dari RM400 tau. Tak kisahla kan.Bukan kita guna modal apapun. Just online jer.
Petang ni saya cek kat maybank duit bertambah. Rupanya duit yang saya transfer dari paypal tu ar. Bermakna ipanelonline bukanlah scam! Sila percaya sebab saya dah dapat duit tu. Arini saya nk transfer lagi duit yang ada lat paypal tu. Income ipanelonline ni cepat tau nak dibandingkan dengan nuffnang. Saya baru jer register 23 Mac aritu dah mampu nak cash out RM70.  Okeyla kan...biarpun sikit tapi duit yang kita dapat hasil beronline! Sangat bermakna bagi saya...hehe


Inilah bukti duit ipanel yang saya tebus dari paypal tu masuk ke akaun maybank saya...

So, jomlah kita sama2 mencari duit lebih dengan ipanelonline ni..sekadar side income kan..tanpa modal..tak perlu nak risaula.





Read more ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...