Ada assignment kena siapkan


oh assignment...
maafkan aku sebab belum mampu nk meyiapkan kamu.
aku blurrr...
mood aku hilang ke tasik chini...
naga bawak lari mood aku...

nota : ini entri sbb saya sdg berjiwa kacau! Kena g Jom Heboh untuk mereleasekan tension ni..huhu


Read more ...

Perkahwinan Diraja Abad Ini...William dan Kate

LONDON: Majlis perkahwinan Putera William dengan Kate Middleton akan disiarkan secara langsung menerusi laman web rasmi diraja.
Ia perkahwinan pertama keluarga diraja Britain yang akan diliputi secara sedemikian.

Acara yang akan berlangsung pada 29 April depan dijangka ditonton oleh kira-kira dua bilion orang di seluruh dunia, boleh ditonton menerusi www.youtube.com/theroyalchannel.
Pegawai Istana St James yang mewakili William dan adiknya, Harry berkata, siaran itu akan dipetik daripada stesen penyiar rasmi, BBC, tanpa ulasan badan penyiaran itu. “Kakitangan di Istana Clarence dan St James akan menyediakan ulasan secara langsung dengan maklumat bersejarah, pautan menarik, gambar tambahan dan rakaman video,” menurut kenyataan istana berkenaan.

Sebagai tambahan, menurutnya, video rasmi, ‘Wedding Book’ menerusi You Tube mempelawa sesiapa saja untuk memuatnaikkan video mereka untuk mengucap tahniah kepada pasangan itu.

Gambar yang ada kaitan dengan majlis perkahwinan itu pula akan diedarkan menerusi laman perkongsian gambar, Flikr. - AFP






Read more ...

WOW! BERBALOI2 MAKAN PIZZA NI DENGAN 50% DISKAUN!

Terhad tau!
Siapa yang suka makan Pizza Hut, inilah masanya anda bantai menu kesukaan anda tau sebabnya Pizza Hut skang ni tengah offer 50% tau untuk menu2 pada hari Isnin-Jumaat.


untuk tahu lebih lanjut, klik jerla kat gambar atas tu


yang ni pulak sah dari hari Isnin-Ahad





Read more ...

Lunch yang tidak menyelerakan!

Tadi lunch kat Teluk Cempedak kat KFC. Ermmm..tidak menyelerakan lansungla. Saya tak biasa makan nasi tidak berkuah ni. Tapi, terpaksala jugak menelan. Silap betol g makan kat KFC tadi..baik g makan tomyam jer.



posing dulu sblm makan.

kat KFC Teluk Cempedak

hidangan yang lazatzzzz

kalolah KFC buat sup untuk lunch ni emsti menjilat jari.


Read more ...

Nikita vs Marimar . Mana paling cun??

Layan ajerla yer...


Nikita : tv9 jam 5.30pm
Marimar : tv3 jam 3.00pm


Jom layan sikit gambar2 diorang yang cun ni. Sumber : google
-BIODATA-Nama Penuh : Nikita Purnama WillyNama Panggilan : Nikita Willy
Tarikh dan tempat lahir : Jakarta, 29 Juni 1994
Zodiak : Cancer
Korang tahu tak yang si cewek comel ini ada blog dia jugak dan ini dia url blog dia
Blog nikita willy : http://nikitawilly.blog.kapanlagi.com


































Jom tengok Marimar pulak!






































Mana lagi cun????
Read more ...

Bintang drama JUVANA Zahiril Adzim MENYERLAH!

Siapa yang tengok citer JUVANA malam tadi? sayalah tu...memang bestla. Lepas GEMILANG, JUVANA plak. Antara pelakon utama  dalam drama tu ialah Daim lakonan Zahiril Adzim. Kiut jer mamat ni kan. Lakonan dia pun mantap! chewahhh...
Thanks to abang nara untuk info pasal dia.




Dahla gambar dia erk..kang ada yang berkenan plak!
all picture kredit to abang nara okeh!

JOM SERBU BLOG ZAHIRIL ADZIM PLAK!
mesti kejap jer tarfik naik pasni..huhu




Read more ...

Payment Pertama Dari iPanelonline.com

Kali ni nak cerita sikit pasal ipanelonline ni. Setelah saya mendaftar ipanelonline ni pada 24/3/2011 yang lalu, saya dah redeem point ipanelonline ni 3 hari yang lalu.


Mean sebulan ar tempoh masa saya mendaftar! saya hanya tebus 1020 point bersamaan dengan RM10 dan ditukarkan USD masuk akaun paypal. Semalam dapat email kata ada payment received from paypal.


Ini bermakna ipanelonline.com ni bukanlah scam sebab mmg diorg kasi payment tau! Bukannya kena bayar pun kan. Just register pastu nk tambah point tu kenalah jawab survey dan tambah kawan. Cuma, sekarang ni korang kena ada akaun paypal sebab payment bayar kat situ. Just register akaun paypal (ni pun free jugak) pastu nanti bolehlah transfer ke bank. Paypal ni digunakan secara international contohnya urusan e-dagang cam ebay tu. So, memang trusted payment through paypal ni. Coz saya pernah menghadiri kursus pasal paypal  ni. Saya nak tunggu banyak sikit baru nak cash out ke bank. Lagipun kalau nak cash out RM400 baru tak kena caj!  Skang ni point dah cukup nk redeem cuma malas lagi...

Kalau masih tak faham LIHAT SINI LANGKAH UNTUK MENDAFTAR.



Read more ...

Drama JUVANA TV3 buat saya terpaku!

Baru je lepas menonton citer JUVANA episod 1 kat tv3. Fuh! Memang melekat ar depan tv. Korang tengok tak?
Kisah malam ni menceriatakan tentang Daim yang disabitkan kesalahan kerana membunuh ibu serta teman lelaki ibunya. Pastu Dam diamukkan ke sekolah juvana kot. Masa kat sekolah tu macam2 insiden berlaku. Sangat seriau tau. Ada ketua sorang tu digelar 'Botak' yang sangat jahat! Dia belasah si 'Black' tu teruk sangatla. Tak sanggup nak tengok. Black ni budak baru yang masuk sama2 dengan Daim. Ada sorang lagi tu Apek memang dah budak kat sekolah tu pastu lari tapi ditangkap semula masuk sekolah jahat tu. Tadi abeh masa si 'Black' panjat pagar nak larikan diri. ENtah berjaya ke tak...sian sangat tengok! Seriau...


Kesimpulannya cerita ni memang gangster!


kredit to blog mohdisa

Sinopsis Drama Juvana TV3

JUVANA, sebuah drama bersiri yang akan mengupas sisi hidup pesalah-pesalah juvana. Selain menyelami dunia dan perasaan hati pesalah juvana, JUVANA juga mahu mendidik para penonton supaya mengambil iktibar daripada paparan kisah kehidupan watak-watak siri drama tersebut.
Drama Juvana mempunyai 13 episod semuanya, mengisahkan seorang remaja bernama Daim Yahya yang telah dituduh membunuh ibu dan teman lelaki ibunya. Daim telah dihantar ke sekolah pemulihan akhlak Wira Bakti iaitu sekolah badan bukan kerajaan semasa umurnya 17 tahun.
Dalam drama ini Raja lakonan Bront Palare akan menjadi watak warden yang jahat, Raja tidak memperdulikan Daim (Zahiril Adzim) yang dibuli oleh penghuni asrama yang jahat. Macam menarik bukan drama Juvana ini, tambahan pula ada Bront dan Beto Khusairay.
Daim kemudiannya mendapat sinar gembira apabila Cikgu Zakiah lakonan Izreen Azminda ( yang watak jahat dalam Samson Delaila). Cikgu Zakiah ini menjadi baik dalam drama Juvana ini. Dia akan membantu Daim yang lemah dan selalu menjadi mangsa buli rakan-rakan samseng yang ada di sekolah itu.
Itu adalah serba sedikit mengenai drama Juvana yan bakal ditayangkan di TV3 25 April ini, jangan lupa menontonnya jam 9 malam. Sudah pasti drama ini mempunyai nilai-nilai moral yang tinggi dan sesuai untuk tontonan semua lapisan masyarakat. 
Para pelakon2 juvana?
Bront Plarae ), Izreen Azminda, Zahiril Adzim, Irfan Roslan dan Beto Khusyairy

Read more ...

Buat Blogger Kak Syamila Yang Baik Hati

Blog saya ditegur oleh bro yang otai  ni...sifu dlm blogging. Saper lagi kan kalo bukan eyriqazz...Entri kena tegur tu KAT SINI
Saya pun mmg nak ubah sikit blog saya tu tapinya aritu try buat tak menjadi. Hajatnya nk tukar kat belah sidebar dan entri jer. Kakyong pun memang cadangkan supaya saya besarkan ruangan entri tu. Tukar sidebar ke belah kanan sbb google akan indeks dari kiri ke kanan. So, better entri kat belah kiri blog! Kakyong jugak yang suggestkan supaya saya mintakbantuan kak syamila.
Kak syamila ni mmg dah terer bab2 design blog ni. Memang kak sya ada buat servis design blog tau. Harga pun sangat berpatutan tau.


PAKEJ SERVIS BLOG KAK SYAMILA


Perasan tak apa yang lain kat blog saya selepas meminta pertolongan kak syamila? Cepat angkat tangan nk kasi adiah ni..hehe..Lin mintak tolong mende2 kat bawah ni.


1. Tukarkan semua sidebar ke belah kanan. Entri kat belah kiri.
2. Ruangan blog nk post entri menjadi lebih besar! Sebelum ni kecik sgt, gambar pun jadi tak cantik!
3. Watermark saya juga dah berubah sikit..tang url jer...hehe
ini wm yg lama...url lama..

inilah wm baru...tukar kat url jer...

Kak Sya juga ada buat servis watermark free!  Selagi stok masih ada yer...

Buat Kak SYAMILA...


SANGAT BERTERIMA KASIH...


Read more ...

Ipanelonline dah boleh cash out!

Masih ingat tak post saya pasal ipanelonline tu? Alaa.. kita register pastu hari2 tengokla akaun kita mesti ada survey yang  perlu dijawap punya!






KAT SINI ENTRI IPANELONLINE
Silalah klik link kat atas tu yer untuk tahu lebih lanjut.


Oklah..saya punya point dah cukup untuk redeem tau. Jadi, saya nk try samada ipanelonline ni scam ke tak..
Tadi bro jardness pun ada tulis entri psl ni. Dia dah tebus point ipanelonline pastu dah kredit dlm akaun paypal beliau! So, my turn plak nk ikut jejak langkah beliau...
Untuk pengetahuan semua, Lin baru sangat lagi join ipanelonline ni. dalam 24hb Mac lepas. Dalam 2 minggu dah boleh cash out. Malas nk peram lama2 coz first time ni nak cash out guna paypal... Sikit jer.Lepasla nk topap..Side income sampingan. Betul tak...Kalo tak percaya sila tengok kat bawah ni yer


saya register pada 25 Mac dan arini saya dah tebus 1020 point!


Saper2 yang belum lagi tahu pasal ni, ipanelonline ni sebenarnya menyediakan survey untuk kita jawab...Tapi kita kena ada kaun paypal untuk pembayaran tau. Register jer.


REGISTER Ipanelonline sekarang dan rebut peluang mendapat duit sampingan secara online!






Read more ...

Lin order barang kat Hearbeat.my!

Disebabkan lambat sangat nk tunggu cash out, akhirnya tangan ni gatal sangat nk order barang guna earning hb affiliate yang ada tu. Beli photo balloon jer. Yang plg murah dalam banyak2 item... sebab cukup beli mende tu jer. Just nk try heartbeat punya servis caner. Semalam saya order. Tapi masih blum ada feedback ni kat email. Nak sms plak pasni tanya status macammana. Nantikan review saya pasal produk tu yer.
Disebabkan beli sendiri, dapat jugak earning. Kesimpulannya memang tak rugi pun kalau kita mendaftar heartbeat ni.


Korang dah mendaftar ke blum?



KLIK BANNER UNTUK TERUS KE PAGE MENDAFTAR.


Read more ...

Cantik Dengan Kos Murah SELAMAT, BERKESAN & BEBAS KESAN SAMPINGAN

just to share dengan kawan2 blogger yang lain khususnya para wanita...


Kadangkala bukan semua produk moden itu sesuai dengan anda. Sudahlah harganya mahal, mungkin juga ia boleh membawa kesan buruk pada kulit anda. Apa kata mulai hari ini, anda mengamalkan konsep ‘back to basic’. Hanya dengan barang-barang asli dan semulajadi, anda boleh membelai tubuh dari hujung rambut sampailah ke hujung kaki. Bagi yang sudah berkahwin, suami pasti makin sayang kerana sudahlah pandai bercantik-cantik, bahkan pandai juga berjimat cermat! 

Tiada Lagi Masalah Rambut Gugur
Rendamlah kacang hijau semalaman. Setelah itu, tapis dan gunakan airnya untuk disapu ke seluruh kulit kepala. Picit dan urut perlahan-lahan sewaktu meratakan air ini ke kulit kepala. Amalkan sentiasa.

Parut Wajah Kurangkan Keyakinan
Tumbuk sedikit kulit kayu manis (sedikit sahaja) sehingga hancur. Campurkannya dengan sedikit air dan bedak sejuk. usah terlalu pekat atau terlalu cair. Sapukan bancuhan ini ke kulit wajah terutama pada bahagian yang berparut. Lakukan seberapa banyak yang anda mahu. Lama kelamaan parut itu semakin memudar. Selain membantu mengurangkan parut, ia juga menghilangkan bintik-bintik hitam dan jerawat.

Atasi Kulit Berkedut
Buka peti sejuk dan dapatkan sebatang lobak merah segar. Selepas dibersihkan, parutkan lobak merah ini dan campurkan dengan sesudu tepung jagung dengan sebiji kuning telur. Selepas bancuhan ini sekata, ratakan pada wajah. Jika rajin amalkan petua ini sekali sehari. Anda pasti teruja dengan hasilnya.

Haluskan Kulit Wajah
Dapatkan sedikit asam jawa. Larutkan bersama air dan sesudu tepung ubi. Kacau sehingga ia menjadi larutan yang pekat. Setelah sebati, pupurkan bancuhan ini pada wajah. Biarkan ia mengering dalam kira-kira 15 minit. Kemudian, bilas dengan sempurna.

Ayuh Licinkan Kulit Muka
Petua ini sering dilakukan oleh wanita India dan khasiatnya sudah terbukti. Buka kabinet dapur dan ambilah 1sm kunyit hidup. Setelah dihancurkan, campurkan kunyit ini dengan setengah sudu asam jawa dan sedikit bedak sejuk. Sebatikan campuran ini dan sapukan ke seluruh wajah dengan rata. Biarkan ia kering dan lakukan setiap hari sebelum anda tidur.


kredit : RAPI



Read more ...

Kesedihan terubat dengan BE Hypp TV

Thank you nuffnang!
Bagi BE baru arini...
mengubat kesedihan hati ini...
sila terjah di entri sebelum ni.


Tapikan naperla seme iklan berminat kat blog contest&giveaway jer erk?
dahla tu kat LR jer nk menempekkan iklan!
Naper taknak tempek kat bahagian header ker...skyscrapper ker...
kan tak perlu nak bersaing sangat..

Apapun saya sangat hepi arini...

Read more ...

Sayangnya...tak tahu mana..

Beberapa minggu lepas, Lin ada order satu cardigan kaler hitam. Sangat cantik dan ala2 jaket...new FOS punya..Murah jerla beli. RM13 jer. tak penting harga tu janji lawa dan sedap dipakai! Baru pakai 2x tau pastu semalam terasa nak pakai lagi...cari punya cari tak jumpa! dah abeh selongkar semua tempat satu umah ni tak jumpa jugak! sangat sedey...asyik duk recall jer manerla peginya cardigan tu...sebelum tu mak saya punya tudung ada jugak hilang! baru pakai sekali jugak...mak pun dah merata cari tudung tu tak jumpa jugak! Kali ni saya pulak yang hilang cardigan. sayang giler dengan cardigan tu. Ari semalam jugak saya ada order online 3helai cardigan...tapi saya nk cardigan yang hilang tu...nak tengok tak macamner rupanya? 



cantik sangat in real! seme member cakap camtu...sedeynya bila hilang...mujur ada pengganti cardigan yang hilang ni. Tapi tak secantik kat atas...kain lagi lembut cardigan hilang tu.



~google~
rasa nak menangis bila barang yang kita sayang hilang kan. Tapi saya nangis tak kuar pun air mata!huhu



Read more ...

vlog Heliza Helmi yang sangat best!

Korang dah tengok blum vlog heliza yang comel ni?
Pasti korang puas hati bila tengok..sempoi dan jawapan yang ikhlas jer dia bagi...


Thanks to 1tube.my

Read more ...

Stylo giler kad kawin Zed Zaidi NI

Korang dah tengok ke kad kawin zed zaidi? Stylo giler..inspirasi facebook!
kredit to Oh MEDIA



kredit mstar

KUALA LUMPUR: Pelakon Zed Zaidi, 31, atau nama sebenarnya Rozaidi Abdul Jamil bakal menamatkan zaman bujangnya dengan Natalia Mustafa Kamal, 28, pada 29 April ini.
Majlis akad nikah akan diadakan di Restoran Felda Villa, di sini dengan tetamu terdiri keluarga terdekat kedua-dua belah pihak.
Kedua-dua pasangan kemudiannya akan diraikan dalam satu majlis resepsi pada 7 Mei di Dewan Perdana Felda, Kuala Lumpur dengan tema moden tradisional.
Menurut Zed, dia tidak melakukan upacara pertunangan sebaliknya terus melangsungkan acara ijab kabul.
“Acara pernikahan nanti akan dibuat secara sederhana sahaja dengan dihadiri keluarga kami sahaja. Mereka minta agar dibuat secara tertutup manakala majlis resepsi baru kami menjemput rakan-rakan dan media,” ujarnya.
Bercerita tentang detik perkenalannya dengan wanita tersebut yang juga ahli perniagaan, Zed memberitahu mereka bermula sebagai rakan Facebook sehinggalah kemudian bertukar menjadi rakan perniagaan sebelum hadirnya bibit-bibit cinta.
“Kami kenal di laman sosial Facebook sejak tahun 2008. Selepas itu saya tolong dia usahakan perniagaan dalam talian miliknya.
“Pada asalnya kami hanya rakan biasa sahaja sehinggalah selepas menunaikan umrah tahun lalu, saya mendapat petunjuk dialah calon yang paling sesuai untuk saya,” katanya.
Zed Zaidi bersedia bergelar suami.
Tambah Zed, Natalia merupakan seorang gadis yang memahami dan sentiasa setia dengannya.
“Dia sangat memahami kerjaya saya sebagai pelakon kerana dia pun dahulu pernah bekerja di TV3.
“Lagipun dia antara kawan yang sentiasa ada di sisi saya serta sanggup mendengar masalah saya,” ujarnya.
Ditanya tentang persiapan perkahwinan, Zed berkata, dia sedang dalam beberapa fasa terakhir untuk majlis tersebut.
“Semuanya keluarga sudah uruskan, saya sudah bercuti sejak 15 April lalu untuk urusan perkahwinan. Sekarang hanya tinggal beberapa perkara sahaja lagi yang belum selesai. Insya-Allah semua akan berjalan lancar,” ujarnya yang akan memberi tujuh dulang hantaran kepada pihak perempuan.
Zed turut merancang untuk membuka sebuah francais makanan bersama isterinya selepas bergelar suami isteri nanti.


Read more ...

Kerana Eyriqazz, Linazlina.com berversion baru!

Saper yang ada join segmen bro eyriqazz? Tengok SINI. Korang dah kena tegur blum? Lin punya blog dah kena tegur semalam. Nak tahu apakah yang ditegur oleh bro pasal blog ni?

So,pasni Lin akan ambil masa time ada mood ar nak rombak semula layout dan template blog ni agar lebih tersusun dan nak guna 2 column sahaja.
Kawan2 blogger, tegurlah blog saya ni caner...apa pendapat korang? Leh Lin improve lagi pasni. Tunggu mood nk alter blog datang dulu!

Read more ...

BEN ASHAARI suruh teka harga durian ini !


Mana duriannya???

Ada kat sebalik header atas! Kena klik baru kuar!


Read more ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...