Nuffnang..naper buat camni? Xpela...Churp2 kan ada!

 
TQ Kalo klik...

khas ditujukan buat nuffnang tersayang...
Entri sedih ni. Bukan apa...dah lama tak merasa BE tau...kalau dapat BE pun just kejap sgt jer pastu dah ME...
Tetiba plak semalam bukak akaun nuffnang, ada 2 iklan yang dah ME tau.

Itulah amaun yang sedang dikumpulkan sekarang selepas cash out first last week!
Baru ada RM18.38 sen sahaja. Bilakah agaknya nak jadi RM183.80 erk kalo nuffnang dah xkasi BE macam tahun 2010 yang penuh gemilang tu...hihi

Tinggal 2 je BE skang ; 1 blog utama dan 1 blog contest! Cukup adil kan...
nuffnang sayang, bilakah dikau akan bermurah hati lagi nak bagi BE baru ni? Nak menampung servis incik viva nanti...


Selingan jap...

Oh yer! Korang dah ada akaun Churp2 ker? bukan apa...side income...Kalo lum ada lagi, meh daftar dulu Churp2 dulu pastu kita bertweet2la pasni! Churp2 ni adik beradik ngan nuffnnag jugak tau! Leh buat duit jugak ngan twitter...Yang penting meh daftar dulu Churp2 ni ha


 
Read more ...

Sengal Zone : Saya Sengal Zone VIP!

 

Sedang menyengalkan diri untuk jd VIP Sengal Zone!
Agak2 aku ni sengal ker erk? Ah!  Nak juagk jd sengal


Mestilah saya patot jadi VIP Sengal Zone ni sebabnya skang baru kul 7:52pm admin sengal! Kalo after kul 10:30pm kang baru xlaku nk jadi sengal kat Sengal Zone kan...

Sape yang nak sengal jugak tu sila SENGALKAN DIRI anda KAT SINI

 
Read more ...

Segalanya FREE! Blogger Malaysia baik hati kan...

TQ Kalo klik...

Semalam saja berehat dari online..saja nak tengok trafik caner kalo tak bw sehari! memang merundum tetapi keajaiban berlaku sbbnya total uv masih 100++ tau...Semuanya sebab dua orang blogger ini! Nak tahu siapa? nantikan post seterusnya dari saya yer...Kasi surprise sikit kat seme orang...

Ini header lama saya yang saya create guna photoscape dan GIMP jer...al maklumlah nk guna adobe photoshop xreti! Header baru saya sok baru nak start guna...Tinggal kenangan jerla pasni...

1- Hadiah dari wanzi - banner blog




Cantik2 kan semua! Lin nak guna header ellang pasni..Header nard tu digunakan untuk blog contest...nampak cool sikit kan...Header lama tu simpan dalam stor dulu...

Ada saper2 lagi nak bagi header or watermark free? Lin nak doamin free ar...ada x saper2 yg nak bagi?hihi Lin nak ada orang kasi template free design sendiri...ada saper2 yang nak tolong buatkan x?


 
Read more ...

CASH OUT NUFFNANG FIRST!

 
TQ Kalo klik...

Salam dan selamat pagi...
Tanggal 28 Januari yang penuh bermakna...Saya berjaya jugak mengarahkan tangan saya untuk cash out earning nuffnang saya selama ini. Sikit jer...Tapi hasil usaha sendiri kan...Jom tengok baper $ saya cash out tadi! Cash out kali pertama ni tau! EXCITED!


Sikit jer kan...RM200.59 sahaja...jadila kan. Saya start dapat earning bulan Mei 2010. Masa tu mmg xaktif lagila berblogging ni. Pastu masa bulan November barulah saya dapat merasa Buffered earning yang pertama dan banyak jugaklah BE yang saya dapat dalam tempoh 2 bulan tu! Tapi ingat...banyak BE jer tau bukan banyak earning!huhu...

Saya cash out arini sebabnya arinikan 28hb. Kiranya nanti ngam2 sebulan ar dapat cek nuffnang tu...bulan Feb ada 28 hari jer kan...hehe...bulan Mac nanti saya dapat income lebih sikitla kot...Harap2nyala.Bulan Mac tu jugak nanti saya dapat duit kutu! Ha! rezeki lebih ni...Bulan Mac jugak nanti my birthday tau! My Viva Anniversary...macam2 event kan. saya nak buat Contest masa tu. So, hadiah hebatlah kot sebabnya rezeki lebih...hehe
Nantikan yer...
Kesimpulannya bulan Mac nanti bulan rezeki harapnya...amin...doakan saya yer.

Nota Lin : ada sesaper yang plan nak bagi adiah kat saya tahun ni? 8 Mac nanti...



 
Read more ...

Terkejut tengok keyword ni!!!

Salam dan selamat petang...


Setai hari saya akan tengok akaun nuffnang dan pegi kat bahagian keyword sbb nak tau apa yang menyebabkan visitor singgah kat blog ni. Macam biasa keyword "XXXXX" pasti menjuarai carta almost everyday...hehe...apakah ia? biarlah saya jer yang tahu...referral keyword tu plak dari google tau...huh! malaysian mmg hebat!
Petang ni saya bukak macam biasa dan sangat terkejut tengok keyword ni...


*
*
*
*
*
*
*
 Panjang giler weh! saperlah yg search tu erk..
kelakar lak rasanya..Tak percaya? tengok kat bawah ni ha...


sori terpaksa mosaic keyword lain sebabnya rasa cam malu lak...hehe

Apa pendapat korang dengan keyword tu?hihi




 


TOLONG KLIK SEKALI JER...TQ
Read more ...

Rawatan Mata Akupuntur Dengan Dr.Eyes

Korang pernah dengar x pasal ni? rawatan mata akupuntur...
Saya telah mencubanya semalam. Doktor tu datang dari Shah Alam buat pemeriksaan mata serta rawatan! Kalo pasal kesihatan ni, penduduk kat Chini Timur ni memang minatla...Al-maklumlah...orang2 lama...
Saya ni memang dah rabun jauh sejak dulu. Zaman keje kat Kuantan sebab terlalu banyak mengadap PC. 
Mula2 macam biasala kena periksa tahap kerabunan mata...Pastu barulah buat rawatan. Kalo nak buat rawatan tu ar yang kena bayar rm15 jer. Kalo biasa kena bayar rm40!
Dr.eyes ni guna rawatan akupuntur.cucuk ngan jarum!huhu cuak jugak pada mulanya pastu diorang kata perubahan memang ada...so,try jugalah...


bergambar jap sblm g jumpa dr.eyes!

Info yang diambil dari dreyes2u



Dr Eyes adalah hasil gabungan formulasi dan teknologi JERMAN, JEPUN serta PAKAR Mata MUSLIM TEMPATAN. Dr  Eyes dihasilkan oleh pakar tempatan melalui gabungan persediaan homeopati, teknologi german dan jepun. Ia melibatkan 5 jenis terapi iaitu terapi urutan, terapi akupuntur, terapi homeopati,  terapi aura dan terapi elektrik. Ia adalah yang terbaik dari pusat pakar mata ,homeopati dan akupuntur  Dr Salleh Ismail.
Disediakan secara Homeopathic dengan Formulasi Unggul, produk ini dijamin Bersih dan Suci. Tanpa sebarang bahan kimia yg disembur ke dalam mata.Produk ini adalah produk tempatan. Produk DrEyes diformulasi secara homeopati oleh pakar mata muslim tempatan dan bebas daripada kesan sampingan.
  • Anda bercermin mata / berkanta lekap.
  • Kerap menggunakan komputer, dan dalam tempoh yang panjang.
  • Sering memandu dalam jarak yang jauh dan satu tempoh yang panjang.
  • Terlibat dalam kerja-kerja yang halus,seni kreatif seperti melukis pelan (bangunan) atau jahitan dan sulaman.
  • Mata anda bermasalah seperti mempunyai gejala penyakit dan jangkitan, gatal kerana resdung,berair yang melampau kerana glaukoma.
  • Mata merah dan gatal akibat kerja-kerja kimpalan, berhabuk.
  • Anda disahkan pengidap rabun dan katarak yang serius.
  • Anda dinasihatkan doktor supaya menjalani terapi dan pembedahan mata.
  • Merawat hidung tersumbat dan gatal-gatal akibat Resdung.
Produk ini telah menunjukkan keberkesanan untuk :-
- mengurangkan power cermin mata.
– mengurangkan katarak/ selaput mata.
– mengurangkan tekanan saraf mata/glukoma.
– 
melegakan mata kering, berpasir serta gatal-gatal.
– merawat sakit mata dan mata merah.
– merawat hidung tersumbat dan gatal-gatal akibat Resdung.



ni ar alat/mesin tu

ni plak tempat tuk baring dan rawat tu.buat kat dewan

**Bagi mereka yg ada resdung,DR Eyes juga akan menyerang kuman resdung tersebut, Dr Eyes juga boleh mengubat resdung anda secara beransur-ansur. Semburkan dalam hidung di waktu pagi.Sangat mujarab untuk resdung.
KELEBIHAN DR EYES BERBANDING PRODUK LAIN
  • Difomulasi dengan kaedah homeopati, teknologi FIR dan NANO yang terkini.
  • Bertindak dengan segera untuk mengurangkan power mata.
  • Mengandungi antibiotik semulajadi untuk melegakan sebarang alahan.
  • Mengandungi perlindungan UV untuk mengurangkan silau dan double vision serta mencegah pigmentasi.
  • Beralkali tinggi untuk merawat katarak atau meneutralkan protin pada kanta mata.
  • Mengandungi kalsium nano yang boleh merawat masalah glaukoma.
  • Mencerah /menghilangkan lebam pada bahagian bawah mata.
  • Dr eyes diperkuatkan dengan FIR/AURA untuk menyegarkan mata dengan cepat.
  • Mengandungi molekul halus yang bertindak terus ke dalam sel-sel mata untuk mempercepatkan proses penyembuhan.
saya sedang dirawat!

takut x? ada jarum cucuk kat kening...Bulatnya muka saya..huhu


Antara produk dr eyes



Kesimpulannya...memang berkesan sebabnya selepas rawatan tu saya kena test mata lagi. Yep! mata saya nampak cerah serta dah boleh baca abjad level normal! Bila saya pakai cermin mata saya tu jadi kabur plak...sebab urat saraf mata saya dah betul sikit hasil rawatan akupuntur tu.





TOLONG KLIK SEKALI JER...TQ




 
Read more ...

Blogger kena saman 6 juta!

Entri yang mengejutkan dunia blogger! Seriau plak rasa...xberani nak komplen apa2 dah..blogger ni kena saman sebab komplen makanan kat sebuah restoran tu kata xsedap! 
Kena berhati2 kalau nak menulis sebarang cerita kan...
Sememangnya pun kan...


Lagi lanjut sila ke blog Liyana Lunia


Sori entri pendek jer


 
TOLONG KLIK SEKALI JER...TQ




 
Read more ...

Trafik Plg Tinggi Sepanjang Berblogging!

Tetiba terasa nak share dgn kawan2 blogger...saya gembira arini sebabnya semalam trafik saya mencurah dari biasa! Nak kata rajin sangat blogwalking semalam tu xjugak...macam biasa jerla blogwalking kat umah kawan2 len. Jom usha sikit...



Sepanjang minggu ni nampaknya ramai yang search pasal citer gemilang yang baru jer ditayangkan kat tv3 isnin lepas! Kira cam SEO ni kan...Pastunya keyword ana rafali memang everyday ada orang search! Kalau nak tahu ana rafali pun ada blog dan populariti beliau mencanak naik sebabnya Tolong Ingatkan Aku menang AJL 25! xterfikir lak pasal SEO tu masa buat post pasal citer gemilang tu. Xcaptured lak referral..tpnya dari google mmg org search citer gemilang tu ar... Tadi tengok keyword arini banyak pasal drama baru dia bukan maryam tu plak!hehe


Tengoklah trafik blog ni yang cam yoyo tu! Ari semalam paling tinggi tau! Bagi blog ni ar...kesian kan..orang len punya trafik punyalah tinggi kan...sehari sampai 1k uv! blog ni kalo dapat 100 uv pun dah kira bersyukur sangat2.Sekarangs edang belajar untuk memperbaiki loading blog ni supaya xlambat sangat dan sedang mempraktikkan pasal SEO! Ada sesaper yang boleh tolong ajarkan x?

Terima kasih kepada kalian yang sudi menyinggah ke sini...










 
Read more ...

Tengok Wayang Di Rumah dengan ASTRO FIRST

Tetiba terasa nak berkongsi pasal Astro First ni. Mesti ramai yang dah tahu kan...
Kini, dengan adanya program baru dari astro ni maka, jimatlah sikit duit kita daripada menonton wayang kat TGV ker GSC ker...duk umah sambil bersantai jer tengok citer2 baru kuar skang! Sangat syok bunyinya kan...
Tapi, saya belum pernah lagi mencuba ni..Baru nak usha2.


Rupanya senang jer langkah nk tengok movie ni. Korang tahu? Meh nk tunjukkkan caranya.


Sumber : Astro dan Mohd.Zaid



Setakat ini, hanya terdapat 3 movie untuk ditonton iaitu Damping Malam, Aku Masih Dara dan Ngangkung. Bayaran tuk setiap movie hanyalah RM15 jer dan boleh ditengok sehingga 48 jam! Berbaloi kan. Bil RM15 tu tadi akan dimasukkan terus ke dalam bil semasa.
1 astro first mohdzaid Astro First   Pawagam Di Rumah Anda
Langkah 1 : 
Sila ke Saluran 480 Astro First untuk melihat senarai filem terkini dan tekan butang Biru di alat kawalan jauh Astro untuk membuat tempahan. Lihat pemilihan bahasa (melalui butang I-II) dan tonton saluran promosi Astro First (melalui butang Hijau).
2 astro first mohdzaid Astro First   Pawagam Di Rumah Anda
Langkah 2 : 
Tekan butang “OK” untuk menempah filem pilihan.
Langkah 3 : 
Tekan butang Biru sekali lagi untuk mengesahkan tempahan.
4 astro first mohdzaid Astro First   Pawagam Di Rumah Anda
Langkah 4 : 
Anda akan melihat kod 16 digit di kaca TV. SMS kod berkenaan ke 32999 dan anda akan menerima balasan SMS untuk pengesahan tempahan. Filem pilihan anda akan muncul dalam tempoh 5 minit selepas itu. Mudah sangat!
5 astro first mohdzaid Astro First   Pawagam Di Rumah Anda
Langkah 5 : 
Untuk menonton filem pilihan anda itu, tekan butang Kuning. Jika anda belum membuat tempahan, anda akan melihat ini diskrin. Namun, jika anda sudah menempah, anda akan melihat judul filem pilihan anda di ‘Filem-Filem Saya’ dalam tempoh 5 minit. Selain itu, anda juga boleh menonton filem pilihan anda di saluran 482 hingga 485.
6 astro first mohdzaid Astro First   Pawagam Di Rumah Anda
Langkah 6 :
 ‘Filem-Filem Saya’ akan memaparkan filem-filem yang anda tempah dan juga jadual tayangannya. Anda boleh melihat atas dan bawah dan tekan “OK” untuk mula menonton selepas itu. 



Kesimpulannya, sangat bagus kan ASTRO FIRST ni sebab dapat menjimatkan duit beli tiket wayang, kupon parking, minyak dan lain-lain lagi...Dengan RM15 jer leh tengok ramai2 satu umah! huh! sangatlah berbaloi2...






terima kasih kerna klik yer


 
Read more ...

Layan Drama Hani TV3 dan Dia Bukan Maryam TV9

Malam ni terasa nak menonton tv...sokmonya (kuar slang pahang lak!) mesti tgh online jer time ni... Tetapi disebabkan mata cam perlukan rest saya pun menonton tv malam ni. Entri ni pun dapat idea bila tengok tv td.hehe..

8:30pm - Saya layan citer Dia Bukan Maryam kat TV9 tu. Best...Pelakon2 mmg hebatla. Ada Fahrin Ahmad, Lisdawati, Eja, Rusdi Ramli, dll. Jom usha sikit sinopsis citer ni.
Sumber : TV9


Sinopsis...

Dia Bukan Maryam arahan Erma Fatima menceritakan tentang perasaan kasih dan sayang serta pengorbanan antara cinta dan persahabatan. Perasaan sendiri diketepikan lalu membuat keputusan melupakan hasrat hati. Cinta tiga segi antara tiga sahabat, Sarah(Eja), Nazir (Fahrin Ahmad) dan Zaimah (Lisdawati) membawa kepada suatu pengorbanan yang ikhlas lalu memendam kekecewaan. Drama ini bersiaran sebanyak 26 episod yang bermula dengan pernikahan antara Sarah dan Nazir. 
Mereka selamat diijabkabulkan manakala Zaimah membawa diri mengubati kekecewaan. Zaimah menaruh perasaan terhadap Nazir tetapi berkorban demi Sarah, sahabat baiknya, sehingga sanggup mengetepikan perasaan sendiri demi melihat sahabat baiknya kembali tersenyum.  Sepanjang dia menhilangkan diri demi mencari ketenangan, Zaimah telah bertemu dengan Shafik (Aqasha) yang juga baru lepas putus cinta ketika itu.
Manakala Nazir menyukai Zaimah dan berusaha mendekatinya. Malangnya, Sarah ditimpa kesusahan apabila dituduh membawa malang dan sial yang menyebabkan kematian Kamal (Rusdi Ramli). Kamal ditimpa kemalangan lalu meninggal dunia sewaktu menemani Sarah ke Genting Highland. Selepas kejadian itu jiwa Sarah tertekan, menyalahkan dirinya punca kematian Kamal dan sering meracau. Apatah lagi ibu Kamal menuduhnya sebegitu menyebabkan keadaan dirinya semakin merosot. 
Sarah tidak kuat menerima dugaan membuatkan Zaimah hampir berputus asa memberi semangat kepadanya lalu Sarah pergi mencari Nazir. Nazir membantu Sarah seikhlas hati dan berjaya mengeluarkannya dari kekalutan itu dan dia kembali pulih. Nazir dan Sarah semakin akrab membuatkan Zaimah berkecil hati dan menjauhi mereka. 
Pelbagai konflik dialami dan persoalan demi persoalan bergolak dalam diri tiga sahabat ini. Realiti kehidupan perlu dihadapi dengan pengorbanan, kekecewaan dan cinta yang terpendam.


Sambil2 iklan kat TV9 tu, pada pukul 9pm plak...drama HANI bersiaran...

Hani buta lepas operate..Dia cam xley terima kenyataan lagi yang dia buta...Irfan cam setia jer ngan Hani tu. Ayah Hani lak cam xleh jugak terima anaknya buta! Kesimpulannya..drama ni best jugak untuk dilayan...Apa lak kisahnya next week erk...

sumber : 
malayent.blogspot.com

Inilah Hani..Nurul Fathia


Korang layan x drama tv?

 
TOLONG KLIK SEKALI JER...TQ

 
Read more ...

Entri Terdesak Untuk Nuffnang

Salam dan selamat petang...


Bukan untuk bacaan sesaper pun ni...just nk tujukan pada incik nuffnang supaya ada rasa kesian sikit nak kasi BE baru lagi. Bukan apa...dah lama sangatlah tak merasa BE ni...Untuk blog ini. Pelik dan ajaib! sedangkan blog ni yang selalu update berbanding blog se lagi tu.
Dahlah iklan pun cam malu sangat nak menari skang. Naper erk..Tengok kat blog lain ada ejr iklan yang sudi menari tetapi bila tengok blog sendiri xdepun iklan yang sudi bertenggek!huhu
sedey jer.
Hope iklan bawah ni akan jadi BE esok...Doa2la kawan2ku sayang...
Oh advertiser...silalah kasi kat blog ni jugak iklan MILK A DEAL TU...Kasi kat SS jer pun xper dah...






 
TOLONG KLIK SEKALI JER...TQ


 
Read more ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...