Tutorial Widget Google Plus di Blog

Insentif RM0.03 sen untuk anda! Claim kat MynewsHub yer


Sekarang ni fenomena google plus dah mula melanda di kalangan blogger terutamanya selepas Denaihati melancarkan contest Gadget Impian di mana setiap peserta diwajibkan memasang button google + di entri!
Google plus ni best tau. Macam2 function boleh dibuat dari situ.
Nak tengok facebook dan twitter dalam google + pun boley..senang!
Ramai blogger dah buat tutorial google plus ni. Antaranya ialah :



Kalo tengok kat sidebar kanan tu ada google + yang ada status saya...Saya  ni bila ada bendabaru memang rajin nak mencuba. Tak sangka pulak widget tu mendapat perhatian kakyong..hehe..sehinggakan ada request dari kakyong untuk membuatnya. Namun, apakan daya..saya tak sempat nak godek2 tutorialnya macammana disebabkan terpaksa menghadiri bengkel pengurusan bencana selama 3 hari. Memang tak online ar. Just facebook mobile jerla. Malam tadi baru leh blogwalking dan melepaskan rindu nak beronline. Tetiba ternampak kat blog kakyong dah buat entri tutorial tu.
Anyway, thanks a lot kakyong sebab dah membantu saya membuatkan tutorial tersebut.


(Sumber : blog kakyong)

Kakyong ada buat segmen aritu. Blog saya telah direview oleh kakyong. Tapi, saya tak sempat nak edit blog sangat. Sikit2 jer. Pasal sidebar, laoding blog..alexa...memang saya akan ambil perhatian. Cumanya masih belum sempat nak menggodek2. 






Barangan kosmetik bernilai RM350 free jer ni. Serius tau..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...