Bedak RONASUTRA best ker???

Bedak ni memang glemer kan... Kebaikan memakainya pun memang banyak dah terbukti bila baca testimonial kat mana2 jer  pelusok internet ni. Namun, saya belum berani untuk mencubanya. Saya cuma pakai bedak pixy jer skang ni.

Kawan2 kat luar sana dah pernah pakai ker bedak ni? Okey x? Ada yang saya baca tu kata boleh hilangkan parut jerawat! Agak teruja dengan testimonial tu sebabnya kulit muka saya ni memang bermasalah sangat. Saya cuma sapu VCO jer sebelum tdo. Dah pudar sikit parut jerawat tu. Tapi kalo bedak ronasutra ni boleh hilangkan jerawat, nak jugak try! hehe

Tentang Bedak Ronasutra ni:

* Diperbuat dari 100% tanah galian asli & bahan mineral terpilih untuk melindungi, merawat dan merapi wajah anda. Berfungsi sebagai pelindung matahari, foundation serta bedak solekan. Bebas talkum, bahan sintetik, minyak, pengawet & pewangi.
* Melindungi kulit dari sinar UV matahari, habuk, kotoran & bakteria.
* Merawat & mengurangkan masalah jerawat & resdung, iritasi kulit disebabkan oleh "peeling", pori kulit yang besar serta kulit berminyak/kering.
* Sesuai untuk semua jenis kulit, umur & jantina.
* Boleh dipakai pada waktu tidur tanpa mudarat.
* Merapi & menyerikan wajah dengan hanya satu sapuan. Tidak perlu gunakan "foundation" berasingan. Serbuk halus & lembut, tidak kelihatan bertepung. Tahan lama & menghalang kulit dari berminyak.
* Formula halal & suci serta bebas pewangi boleh dipakai pada waktu solat/haji.

Yang penting tiada tarikh luput!

Harga : RM43

InsyaAllah dapat gaji nanti saya berhasrat nak beli jugak satu! Orang kata nampak jer sikit tapi tahan lama bedak ni...

13 comments:

  1. betul2 best giler bedak ni, tak berminyak. :)
    tp, tang hilang parut jerawat tu, tak tau le plak.. tak hilang2 pom..

    ReplyDelete
  2. dengar kata best pakai bedak nih. selalu tengok iklan kt majalah mingguan wanita yang ibu beli.

    ReplyDelete
  3. rm43...harga mampu milik hehe..

    ReplyDelete
  4. ros pown guna pixy jugak..kakak~ if u dah try..n bagus untuk kulit bilang sama saya!:) heeeeeeeeeeeeee:D

    ReplyDelete
  5. @najwa's teringin nk try neh... ada dgr parut pun hilang lama2...

    ReplyDelete
  6. @darkrose~ alrite...nnt sis bagitau ok ke tak ye

    ReplyDelete
  7. bedak apa tu..tak pernah dengar
    huhu

    ReplyDelete
  8. kakyong pun tak pernah dengor bedak ni?
    keluaran mana ni?

    ReplyDelete
  9. dah cuba tapi edak ni x best.
    cakey la dear

    ReplyDelete
  10. haa...okei ke bedak ronasutra ni? mana nk cari?
    mcm nak terai..sbb kulit mcm tak sekata la.pastu even da pakai compact powder..stil ase berminyak :(

    ReplyDelete
  11. ok ke bedak ni? mana nk dpt? macam nk terai la...sbb kulit saya mcm tak sekata je....da pakai sunblock bb cream sume..mcm pas solat tu...even da pakai compact powder..ase cm berminyak la... :(

    ReplyDelete
  12. Bedak ni mmng ok..kemas n tak comot..dia mcm loose powder..tp saya pakai lama2 kelamaan kulit saya tumbuh mcm kutil jeragat..

    ReplyDelete
  13. Bedak ni mmng ok..kemas n tak comot..dia mcm loose powder..tp saya pakai lama2 kelamaan kulit saya tumbuh mcm kutil jeragat..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...