Kisah 1 minggu pelbagai rasa

Isnin lalu, jiwa saya sangat tidak tenteram..Mood masa tu memang dah ke hutan kot. Serabot..Hidup sebagai manusia ni memang tak sah kalau tak diundang sesuatu yang kadang2 membuatkan kita terasa sangat sedih dan tidak keruan kan. Begitulah yang saya alami Isnin lepas.




Kemudian, keesokannya saya menerima satu berita yang agak gembira. Kalau dah memang namanya rezeki kan. Takkan ke mana..cuma lambat je sikit saya dapat. Kalau sesape yang anak Felda mesti pernah dengar pasal GWGF kan..Gabungan Wawasan Generasi Felda. Saya dilantik sebagai bidan terjun as volunteer untuk Felda Chini Timur 1! Apa yang bestnya ialah tiap bulan dapat elaun tau..Takdelah banyak tapi dapat jugak menampung hutang piutang yang ada tu :) Kerja pun sangat senang..just cari keahlian tiap bulan min 20 orang sahaja! Rezeki...Mood saya kembali berbunga...




Rabu pulak tiada apa yang best untuk dicoretkan. Kalau tak silap saya menyiapkan entri Cabaran Malaysia Denaihati sebabnya tarikh tutup 14hb. Kena siapkan sementara ada idea. Alhamdulillah berjaya submit... Dah terlist pun kat entri SENARAI PEJUANG CABARAN tu.

Pada Hari Khamis pulak, entah apa mimpi saya pakai baju kurung perGi kerja. Makcik2 kedai sebelah saya tu pun duk menegur jerla. Apa kena dengan anak dara diorang ni..haha...Sebenarnya nak g jamuan raya...Tapi hampa..makanan yang diidamkan tiada! Apadia? lemangla dicicah rendang...
Pada malam tu jugak kami sefamily ke Kuantan untuk celebrate birthday 3 orang ; aboh, apis dan Nisa... Buat makan2 jer kat umah adik..apapun have fun! very enjoyed it....

Jumaat : Balik dari Kuantan tadi pun dah lewat..sampai umah saya menyiapkan jahitan manik untuk baju nak pakai jamuan raya esok. Kan saya sukarelawan GWGF, kami semua djemput untuk menghadiri jamuan raya d Shah Alam esok. Plannya berkumpul di tempat kerja saya pukul 5pg..aduhai...kena bangun awal ni...harap2 terjaga....

Sabtu......saya akan menghadiri jamuan raya di Shah Alam...(InsyaAllah....)

2 comments:

  1. biase le mood ni kan lin .. kejap kite di atas,kejap di bwh...

    sy pun masih keletihan dan mood masih kureng nk update b;pg walopun byk benda nk dicoretkn

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...