Terliur sokmo bila teringat nasi kukus ayam rempah+ limau ais

Every weekend saya akan turun Kuantan sebabnya buat part time tuisyen kat umah doktor tu. Pastunya ari ahad tu mesti g makan nasi kukus ayam rempah kat kedai bealkang balai polis trafik yang sederet dengan p1 motorspot! Fuhhhh...memang gian pulak rasanya tiap minggu mesti pi pekena nasi kukus ayam rempah ni yang di minum bersama limau ais! Memang sedapla..tak payah nak fikir2 dah nak makan lauk apa lunch, order jer nasi kukus siap! hehe

selalunya saya akan mintak part dada..tak suka part peha..pastu mesti nak yang garing2 sikit. kuah pun mintak lebih! hehe

sedapnya bila pekena sama limau ais ni! terasa gabungan yang sangat mantap!

4 comments:

  1. salam.
    ermm..terliur juga
    saya di pagi minggu
    :)

    ReplyDelete
  2. Salam :)
    ohh, camtu rupanya nasi kukus ayam rmpah, semalam ada pasar malam, papa mencari tapi tiada, sy pon xtau rupanya, kebetulan sgt akak buat post ni

    ReplyDelete
  3. kak biasa makan nasi kukus kat area kolej shahputra...sedap juga. Tokeh kedai nasi kukus ini ada buka cawangan kat Food Court Jungle area I.M...cubalah:)

    ReplyDelete
  4. Wah nasi kukus. Mesti best :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...