Iphone atau Blackberry ? Tolong bagi pilihan!

Puas dah saya google mencari testimonial orang yang pernah pakai kedua2 phone ni. Saya ni konpius nak pakai yang mana ni. Hajat hati bulan depan nak merasa ar jugak pakai smartphone ni. Yang pastinya untuk saya berblog! Takdela susah sangat nak mengusung laptop ni ha!


Betullah kata mereka, nak pakai phone kena tengok jugaklah keperluan kita tu. So far, saya rasa tujuan utama saya adalah untuk bersosial! Games or music saya tak baper nak layan sangat..hehe..tak sempat kot nak melayan! Lagipun saya akan memiliki ipod shuffle tak lama lagi..kan free jer! hehe

Jadi, selepas membuat kajian, saya masih konpius nak pakai apa lagi ni. BB or iphone? Mula2 nak pakai iphone pastu bila baca2 kata BB lagi ok kalau kita jenis yang nk update/online 24jam! Pastunya ada yang kata kalau nak pakai BB amik BB Torch barulah setanding dengan iphone!

Korang ada suggestion tak? Sebenanrnya saya nak amik Samsung Galaxy Tab jugak ni. Pastu antara BB dan iphone mana lagi relevan saya nak pakai erk? Samsung galaxy tab tu saya memang berkenan sejak dulu. Nak try aplikasi android pastu skrin besar nak update blog!

update :
Setakat ni, yang pilih iphone dan bb sama byk jer...entahlah jauh di sudut hati nak iphone tetapi tak suka sgt touch skrin ni. Lagipun samsung GT kan touch jugak nanti. Rasa cam nak pilih BB jer...hehe..

14 comments:

  1. Lin ,
    Nur vote for iPhone! reason.. ntah le..

    ReplyDelete
  2. arghhh! nak beli nset baru kew? wah! mantap lah kakak!;) ros pown tatau nak pilihkan yang mane~;) nak dua3 la!;)

    ReplyDelete
  3. 2-2 mcm best.hehe.but,bb is cool! :)

    ReplyDelete
  4. I-phone! ok kot utk kamu nak surfing, blogging :)

    yg BB mcm kureng je.. sbb BB ni lebih sesuai utk orang yang jenis kaki kerja (workcholic)...

    ReplyDelete
  5. Utk blogging n surfing mesti iPhone. BB hanya sesuai kalau banyak komunikasi n meeting. iPhone dah ada whatsapp yg fungsi sama macam bbm.

    ReplyDelete
  6. tah ler. dua-dua pun tak pernah pakai. hehehe. so tak boleh nak bagi suggestion. mahap ye. hoho ;)

    Kau Jantung Hati
    Awak Curang. Semua Salah Saya

    ReplyDelete
  7. @denaihati tp sy nk beli samsung galaxy tab tuk blogging..hehe..guaner tu?

    ReplyDelete
  8. iphone 4 yang terbaik berbanding blackberry kerana iphone tidak mengalami masalah 'hang' berbanding blackberry,,,

    ReplyDelete
  9. Aku pengguna dua smartphone tersebut. Iphone utk entertainment, bnyk gaming apps dan restricted dgn ios dr apple. If u want get a "real" smartphone. Get a blackberry.True push email, Guna bb pun leh je update blog utk bloggers ni. FYI kedua - dua smartphone tersebut akn munculnya keluaran baru akn datang.

    ReplyDelete
  10. Saya pengguna dua smartphone tersebut. Iphone ni utk entertainment. Dan restricted dgn ios dr apple. Guna BB pun boleh je update blog dan BB ada fungsi true push. If u need a "true" smartphone. Get a blackberry. Kalau suka surf, main games. Get an iphone.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...