Tutorial Buat Assignment Churp Churp

Tetiba mood rajin nak screen captured untuk buat tutorial Churp2 ni. Saya tak pandai sangat kalau bab nak tutorial ni. Harap saper yang baca tu fahamla yer.

Biasanya bila kita dapat assignment, Churp2 akan hantar ke email bagitau. Cam kat atas ni ha...selalulah check email anda yer.

Ataupun bila anda log in ke akaun churp2, maka terpampanglah di ruangan tepi tu ada 1 scheduled tweet yang perlu dibereskan.

Sila scroll page anda untuk lihat apakah assignmnet yang anda perlu buat. Klik Compose tu untuk mula buat assignment.

Inilah page yang akan kuar bila anda klik COMPOSE tadi. 
1. keyword : berkaitan dengan assignmnet yang kita dapat. Pastikan ada bila kita nak compose nanti.
2. sample tweet : Contoh2 tweet yang boleh kita ikut. Tapi ada kena edit jugak sikit2 guna ayat sendiri.

Jadi, bolehlah compose ayat anda berdasarkan keyword yang dia bagi tu. Dah siap?
KLIK SUBMIT.

Nanti mesti akan popap camni! Jangan risau! Just nak mengesahkan kita ada tertinggal keyword yang dia bagi tu ke tak. Teruskan tekan OK.

Lastly, bila kuar mende alah kaler hijau ni menandakan kita dah siap assignment yer...SUKSES! tunggu jer baper RM yang dapatt..Saya pun tak pasti camner pengiraannya ni. 











3 comments:

  1. rajin hee..lyn dah leh cash out ?

    ReplyDelete
  2. Myra blom penah dapat asgmnt churp2 lg...

    ReplyDelete
  3. steady laaaah... details.. kid maleh nak bikin camni.. jom kita tweets..!!
    Tips Earning ChurpChurp yang Mudah | Dapat Adverto...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...