Tutorial Backup Blogspot

Sekarang ni kan isu penggodam sedang hangat. Jadi, apakata sebagai langkah berjaga2 kita backup dulu post kat blog kita. Thanks tu http://syafzmagz.com atas tutorial ni yer. Saya sharekan kepada yang masih belum tahu.



Langkah 1:
Pergi ke Settings > Basic > Blog Tools. Pilih Export blog.
cara backup blog post export blog by syafzmagz1 Cara Backup Post Blogspot
 Langkah 2:
Tekan DOWNLOAD BLOG
cara backup blog post download blog by syafzmagz Cara Backup Post Blogspot
Tadi cara nak backup post blogspot anda, sekarang ni,

Cara Upload Fail Backup Post Untuk Blogspot anda (Import/Upload)

Langkah 1:
Pergi ke Settings dan klik Import blog.
cara backup blog post import blog by syafzmagz Cara Backup Post Blogspot
 Langkah 2:
Klik Browse dan pilih fail yang kita download tadi. Lepas tu, tick pada kotak Automatically publish all imported posts dan tekan IMPORT BLOG
cara backup blog post import a blog by syafzmagz Cara Backup Post Blogspot

Kredit tuk bro yer! Jom kita sama2 memback-up blog mulai sekarang...

5 comments:

  1. thks . sgt2 membantu..sbab blog pon ade org nak HACK. ish3

    ReplyDelete
  2. sis.nk tnye..setiap kali update blog mmg kene buat bckup ke @ auto bckup smua dh walaupun ada buat entry baru?

    ReplyDelete
  3. salam..leh tanye tak?lepas kene hacked,kalau kite x leh sign in lagi kan,boleh tak kite buat blog baru dan kite import

    ReplyDelete
  4. sis,tolong saya bole??saya punye blog kene hack ..harap sis dpt tolong..

    ReplyDelete
  5. akak buat tak jadila..tak jumpa kat folder mana dlaam pc nie yg ada file exxport belog tue

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...