MENGGIGIL JUGAK BILA JUMPA!

Rasanga 2 minggu lepas akhirnya saya berkesempatan jugak nk melawat klinik pergigian. Bukan lawatan saja2 tetapi sebab dah lama sangat tak berdating dengan doktor gigi ni. Last g klinik gigi last year sebab gigi dan gusi bengkak! Sangat sakit masa tu...g klinik swasta kat Pekan. Kali ni nak g klinik kerajaan jer. Saja nak tengok servis caner :) 
Awal2 pagi lagi saya dah g klinik. Tujuan utama adalah nk buat scaling. Dah lama sangat tak scaling. Last rasanya dah 3 tahun yang lepas! Karies pun dah banyak...tak best! First time pegi klinik gigi kat Cini atas ni. Jadi, masa sampai tu kenalah mendaftar dulu. Bayar RM1. Pastu tunggu giliran. Kalau tak silap ada 3 orang jer menunggu masa tu. Saya ni penakot sikit jumpa doktor gigi. Seumur hidup saya baru sekali saya kena cabut gigi kat sekolah itupun masa sekolah rendah tau! Tampal gigi tak pernah lansung lagi. Jadi, bila nak jumpa doktor gigi ni, rasa seriau2lah jugak...Jom layan suasana kat klinik gigi ni yg saya snap sementara nak menunggu giliran.


itulah bilik pemeriksaan.

tak ramai pun ofrang aritu. mujurlah kan...

rak pasal gigi

kat situ kaunter.Akak yang jaga tu tgh pregnant. Cam tak larat jer.

Oklah..gigi saya dah putih berseri! Gigi korang caner? hehe
Saya target pasni nak g buat scaling lagi awal tahun depan!


5 comments:

  1. kakyong pun dah lama x buat scalling nih... dah x comel gigi ku.. huhuu

    ReplyDelete
  2. haha...ingt jumpa ape la tadi..
    eiii..mmg cuak kot kalau pasai tu..hik3

    ReplyDelete
  3. lamanya saya tak buat scaling.. huhu..

    ReplyDelete
  4. salam Lynn..K.atie pon takut cabut gg..hihi.Ada pengalaman cuci gg tp cabut gg/tampal Xpernah!.temankn MIL cabut gg setiap mggu ada lar sbb MIL nk buat gg palsu..jadi semua gg kena cabut dulu..EEEE..serammmm

    ReplyDelete
  5. Myra penah buat ari tu sebelum kawen..hehee,

    Pastu skg dah xbuat, takut.. :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...