KERJA PART TIME YANG MEMENATKAN TAPI BEST!

sejak minggu lepas, saya telah ditawarkan kerja part time yang agak best tetapi sangatlah penat...huhu. kerja tu bermula minggu lepas lagi..
Nak tahu kerja apa? sila lihat gambar kat bawah ni...



Inilah kerja saya minggu lepas...abah sibuk jadi tukang, ma pulak sibuk tolong kat kenduri! Apalagi..maklong ar kena jaga dan ngasuh si kecik ni! Best bila Nisa ada kat umah...sekurang2nya terhibur dengan keletahnya. Cuma..penat nak observed pastunya kena sentiasa alert dengan masa! Paham2 ajerla budak kecik..time dia nak makan..minum susu botol pastu lain2nya...

Bila seminggu kat rumah, berjauhan dengan ibu dan abohnya, ibunya mula merindukan anaknya. So, saya pun bawakla Nisa g Kuantan pada hari Jumaat lepas untuk berjumpa ibunya. Ibu Nisa kerja, pengasuh yang sesuai belum jumpa lagi, sebab tu ar kena pos Nisa balik kampung! Hehe..

Sebelum jumpa dengan ibunya, saya bawa Nisa masuk kedai Buku Hamid Bros kt Kuantan sebab nak cari buku latihan untuk kelas tuisyen Hari Sabtunya. Bukan main seronok lagi Nisa main dalam kedai buku tu.



siap duduk terus atas lantai! Mujurlah lantainya agak bersih...

Nak jaga Nisa ni senang jer! Setiap kali balik umah (saya selalu bawak dia g tempat kejer...hehe) mesti Nisa akan terjah bilik Maklong dia pastu panjat kerusi nak men laptop maklong! Takpun dia men henfon...men hello..hello...rindu kat ibu dia kot...



Sekian sahaja entri saya pasal part time ni..
Sebenarnya di kala ini Nisa berada kat umah tok dia yang se lagi...adik saya kawin dengan orang setempat. Jadi, dekat2 jerla umah besan...Gilir2 jaga Nisa ni...

Saya rindu sama itu amoi! (panggilan manja+nakal untuk Nisa....)






5 comments:

  1. Wahh dah jadi pengasuh yang berjaya nieh..
    Keje part time camni mmg best kan Lynn:)

    ReplyDelete
  2. memang penat jaga budak-budak nih. diorang tengah lasak.

    Latest Entri :
    Sayang Pada Lelaki dan Perempuan

    ReplyDelete
  3. nadia pernah sekali, mak balik kampung...jadi nadia bercuti sbb kne amik alih jaga anak2 asuhan mak seramai 4 orang...memang penat, tambah2 lagi kne memasak, mengemas rumah...apapun pengalaman sebenarnya tuh...utk masa depan jgk...hiihih

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...