ABAH SAYA HERO! LUKA 5 JAHITAN...

Abah saya ni jenis yang tak suka duduk diam...
Sekarang ni dia kerja menuknag rumah jiran buat bilik rasanya. Hari Isnin baru ni satu insiden yang tidak diingini telah berlaku ke atas abah. Kepala abah luka sebab kena hempap dengan ape ntah masa sedang bertukang tu. Banyak giler darah yang keluar! Abis baju abah sebab masa tu abah ingat sikit jer, dia just tekap tempat kena tu dengan baju...rupa2nya banyak darah yang mengalir keluar! Abah pun terus bawak motor balik umah yang jaraknya hampir 1.5km tau...abah ni...dahla nak pitam boleh lagi bawak motor tu! Pastu sampai jer kat umah terus baring mintak air kat beranda tu..masa tu  kitorang semua tak tahu apa yang berlaku...punyalah risau. Darah pun ada lagi keluar...sebagai langkah awal, saya isi minyak gamat kat tempat luka tu...
Puas jugak nak suruh abah g klinik untuk rawatan susulan...last2 paksa jugak!
Terus bawak abah ke bhgn emergency...Kena 5 jahitan...


luka kat bahagian tengah..kepala abah botak kat tengah..hihi

Petang tu, abah g sambung buat kerja...bukan nak rest pun! Hey... Abah saya ni memang rajin!
Sori aboh...kaklong publish gambar kepala abah yg banyak rambut tu dalam blog! hihi

5 comments:

  1. adoii sakitnye T___T nasib tak ape ape..

    ReplyDelete
  2. uih.. dahsyat. penuh semangat nak habiskan kerja la tu sampai tak ada rasa nak rehat.

    semoga luka tu cepat sembuh..

    ReplyDelete
  3. Syukurlah semuanya selamat. Risau kan kalau libatkan orang2 tua kita ni.

    ReplyDelete
  4. ya Allahh~ takut nyer tgok kakak!:'(

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...