Tengok Nur Kasih The Movie dan pertemuan setengah jam!

Alhamdulillah..hajat kami tercapai nak tengok movie NUr Kasih tu. Masa amik tiket tu baru jam 6 tapi untuk tygn kul10 malam dah nk full! Mujurlah cepat sikit kalo tak, duk depan skrinla jawapnya...Kitorang tengok kt East Coast Mall Kuantan
Masa tengok nur kasih tu air mata ni asyik duk bergenang jer! lakonan Tiz dalam tu kira menjadila...asyik sedih jer tengok kepayahan dan rintangan si Tiz tu tau...macam2 dugaan yang dia tempuh sejak dari awal perkahwinan dia dengan adam tu. Tapikan ada gak part yang kelakar...ada gaklah penyeri citer ni tak bagi kita menangis jer..Kesimpulannya tengok citer ni menginsafkan saya jugak! hehe...
Pastu pengorbanan si suami masa cari cincin kahwin tu...wordless....
Ada jugak part yang agak mendebarkan..masa si Aidil kena belasah dengan budak2 jahat tu pastu masa ada serangan pengganas tembak secara rambang masa Adam dan Nur jalan2 kat pasar Jordan. Kebanyakan cerita dalam ni flashback! Kena pahamla sikit...hehe...pastu Adam amsih hidup sebab ada orang yang dermakan jantungnya. Ingatkan Adam mati sebab dia sakit terok!
Kesimpulan tengok citer ni, kena siapkan tisu! haha


kredit pic to irwanNZ.blogspot.com

Gambar anak2 Aidil dan Liya...Ilyas dan maryam...2 2 cute!

Part yang agak mendebarkan...
Aidil kena belasah terok!

Ini kisah lain plak yer! sebelum tengok nur kasih tu, saya sempat berjumpa dengan blogger Nadia.  (tengok kat blog Nadia yer gambar kami sebab Lin tak amik gambar pun masa tu) Hermmm..maaf Nadia sebab lambat sangat sampai kat ECM masa tu. Coz ada plak masalah lain yang timbul.. Itula..kita hanya merancang kan. Apapun sangat suka dapat jumpa dengan Nadia! Walaupun hanya sempat berborak lebih kurang 30 minit namun sangat berbaloi dapat mengenalinya.Dia sangat baik dan friendly tau...dahla siap bagi masker dan mende tampal2 tu lagi! TQ Nadia..Lin tak sempat nak sediakan apa2 untuk Nadia...lain kali yer dear...minggu lepas adalah minggu yang tidak terkawal.

8 comments:

  1. ni yg jelez ni....lin dah tgk NKTM ! Hanie dok verangan2 jer nk g tgk tp askar ramai so agak susah sikit la...tunggu DVD jer kot...mmg sedih movie ni kan...tgk trailer pun dah tau...

    ReplyDelete
  2. kan best kalau banyak cerita berunsur kan islamic macam nie..
    dar drama dulu suka sangat tgk nur kasih..

    ReplyDelete
  3. dni tak dapat tengok tade pawagam uwaaaaaaaa :'(

    ReplyDelete
  4. dpt offer tgk free filem ni. tp kalau bawa anak daraku xdpt sejam setengah jam meronta nak meronda panggung. skrg ni nk tgk wayang filem aksi2 seram2 sedih2 xde chance la huhu.... dgr kawan2 semua bg review besh2 psl filem ni. geram je rs nk tonton sama hehe

    ReplyDelete
  5. fisa dh tengok...best kan citer ni...memang meruntun perasaan...:D

    ReplyDelete
  6. takpe dear...no hal...len kali kite jumpa lagi....

    nadia teringin tengok tp maybe beli DVD saja kot...skang tgh tunggu tayangan X Men sebab nadia adalah peminat XMEN

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...