Teka n Menang!

Sticky post sehingga jam 11:59 malam ini jer


Cuti 3 hari baru ni saya ke Melaka sebab menghadirkan diri ke kenduri cukur jambul anak sedara. Tapi nak citer pasal satu ejnis kueh ni yang first time saya jumpa. Orang Melaka biasala kot.
Yang kelakar bab nama...
So, Lin nak bagi peluang kat blogger2 kat luar sana meneka apakah nama kuih ni. Kuih ni macam kuih apam tu ha...rasa tawar jer sbb tu kena makan dengan kuah pengat pisang ni ha! Sedap jugakkkk...



Seorang peserta yang terawal jer teka dengan tepat nama kuih ni Lin kasi keychain tu yer. Sila tinggalkan komen kat post ni. Keychain tu Lin beli kat Teluk Chempedak nak kasi Kak Syamila sebab tolong Lin tweak blog ni kasi ok! Ada lebih lagi 2...so, nak pos sekali ar nanti dengan peneka yang betul.
Komen takkan dipublish sehinggalah tarikh tutup pada hari ini jam 11:59  pm yer...

Jom teka2!


13 comments:

  1. rasanya..betol la kot kuih serabai nie...kami panggil kuih serabai la..tak tahu la org melaka lain panggil apa..hee..

    ReplyDelete
  2. ala baru ari ahad tue makan...dia mcm kuih lompat tikam..

    ReplyDelete
  3. alamak lynn...nak teka pun tak pandai. sbb pestime nampak kuih ni. rasanya kena bagi laluan pada orang2 melaka yang tau ni~

    ReplyDelete
  4. kuih badak berendam hehe..tk tahu ler lyn tk pernah makan pun

    ReplyDelete
  5. ops ! baru je nk join tp dah ade winner yek..ok takper next time ;)

    ReplyDelete
  6. tak pernah tgk kuih ni walaupun dulu dok malaka.. adoi la.. nampak macam sedap..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...