Pembiayaan Wang Beserta Khairat Kematian

Di tika entri ini dibaca, saya mungkin sedang mendengar taklimat berkenaan Amanah Ikhtiar Malaysia (AIM) 
Mesti ada yang tak tahu apakah sebenarnya AIM ni. Sebenarnya AIM ni satu pertubuhan yang boleh mebnatu kita mendapatkan wang tetapi konsepnya sangat unik! Kalau dulu rancangan Felda tak boleh apply AIM ni, tetapi sekarang dah boleh. Jadi, saya rasa nak try dulu buat pembiayaan RM3 ribu jer nak buat modal apa2 ker.hehe...seminggu kena bayar rm68 kot kalau tak silap. Saya nak dengar dulu pasal taklimat AIM ni serta faedah2 yang akan didapati. Antara info produk yang terdapat di AIM ni ialah Produk Ikhtiar Rezeki.

Sumber : AIM


Skim Pembiayaan I-Mesra merupakan skim asas kepada pembiayaan AIM. Skim ini ditawarkan bermula dari pembiayaan pertama dengan jumlah maksima RM2,000 dan digunakan untuk membiayai projek ekonomi yang diyakini dapat memberi pulangan yang baik kepada Sahabat AIM tersebut.
Maklumat Pembiayaan
  • Had maksima pembiayaan ialah RM19,900 serta tertakluk kepada syarat-syarat yang ditentukan.
  • Tempoh pilihan bayar balik adalah antara 25 hingga 150 minggu.
  • Kaedah bayar balik secara mingguan.
  • Caj pengurusan 10% setahun atau 5% bagi tempoh bayar balik selama 6 bulan.
Syarat-syarat Khusus I-Mesra
  • Sahabat layak mendapat I-Mesra kali pertama setelah disahkan dalam kumpulan dan pusat, selepas menjalani Proses Penurunan Kuasa dan Pengiktirafan kumpulan.
  • Sahabat layak membuat pembiayaan I-Mesra kali kedua sekiranya peningkatan jumlah pembiayaan yang dipohon adalah kurang daripada RM3,000.
  • Sahabat perlu memenuhi keperluan Asas Simpanan bagi I-Mesra melebihi RM10,000

    banyak lagi jenis produk yang ada. Sedang berkira2 nak amik ke tak sebenarnya...Kira cam sistem kutu gakni tp duit dulu..

    rezeki ada di mana-mana...kena usaha dan mencubanya kan


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...