Mahalnyer...Good year

Semalam rabak kejap poket saya gara2 viva sayang. Hurmmm..demi viva syg terpaksala kan.Dah puas survey rata2 kuantan tu smpai kat semambu tau..bukan apa.nk dapatkan harga yang terbest!Akhirnya saya melaburkan duit kt ekdai cina kat Jalan Wong Ah Jang.
Bajet nk tukar sebelah jer pastu dlm lingkungan RM150 ke bawahla namun apakan daya,,kita hanya merancang kan...Saya terpaksa tukar kedua-dua belah tayar viva! Yang sebelah tu mmg dah patot sangat tukar coz tayar pecah! merbahaya weh...sebelah lagi pun bunga tayar tinggal 20-30% jer...lagipun takkan tukar sebelah jerkan. Nanti sure tak balance tayar depan, sebelah baru sebelah yang lama...Tokey tu promote tayar murah sikit tp..Semestinya tayar pilihan saya adalah tayar Goodyear...Sebab tayar skang ni mmg pakai brand tu pun dah ketahanannya agak lama! Almost3 years dah pakai.Semalam ada snap gambar tp takde kabel lak nk transfer masuk laptop ni. Pinjam kat google ajerla yer..Saiz tayar saya 165/60/14...sebijik tayar RM170 tau! Mean saya melaburkan RM340 semalam kat tokey cina tu..Alignment buat kat kedai lain sebab kat situ mahal. RM20...Takleh kurang da...


Gnilah rupa tayar saya skang...tapi rim saya kaler merah!hehe...


5 comments:

  1. tayar memang mahal sikit. kalau yg baru lagi lah mahal.

    ReplyDelete
  2. demi viva ksayang xpe la sis Lynn.. xmmbazir pun.. :)

    ReplyDelete
  3. mahalnya.. aku punya saiz 195/55/15, kalo goodyear rm150/pcs. tp aku ambik yokohama 180/pcs. mahal sbb import. goodyear made in mesia.

    ReplyDelete
  4. Nak cari tayar? Cuba website http://mytayar.com

    Ada 20 kedai di kawasan Lembah Klang yang feed harga kat website. Harga yang dipaparkan dah masuk balancing dan valve. Free alignment kalau beli 4 tayar.

    Confirm tak kena tipu dengan kedai sebab semua terms + conditions dah dijelaskan di website.

    Anda hanya perlu masukkan spec tayar terus ke website. Website akan menunjukkan info mengenai offer dari Network Workshops kami. Anda boleh pilih apa yang penting untuk anda samada harga, lokasi, jenama atau model tayar.

    Website akan pantau kedai supaya mereka tak menipu customer website. Anda hanya perlu bayar 5% deposit online. Lepas tu website akan hantar email info mana nak pergi. Balance 95% bayar terus kat kedai.

    Nak cari bateri dan package service kereta pun ada...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...