Kek Masam Manis dan Puding Karamel di malam hari

Malam tadi entahlah naper tetiba tangan ni terasa rajin sangat nk buat kek! Tu pun sebab ma yang bunyi2...kesian plak kalo tak buat..anak yang baik kan...Pastu alang2 dah nak buat kek tu terusla nak buat puding roti. Yang ni adik bongsu yang nak sangat makan! Dari aritu lagi tp sy buat tak endah jer.
Skang ni puding roti tu dah masak.Tunggu sejuk jer sebab nak terbalikkan dia. Kek masih dibakar dalam oven selama 40min. Tak guna tepung kek pun tu, harap2 menjadila...tengok tadi cam naik jer. Janganlah bantat suda...Lin xde snap pun gambar yer.
Lin google jer yang ala2 cam Lin buat tu.



Gnilah rupanya kalo potong nanti. Lin just tambahkan coklat asam tu antara lapis. Saja kasi rasa masam2 manis sikit. Konon2 cam kek lapis sarawak padahal kek biasa jer.


Gnilah rupanya. Puding karamel tu..Tapi saya guna sikit jer gula so xdelah banyak sangat kuahnya cam kat atas tu...FYI dah banyak kali Lin buat tau! N mendapat sambutan hebat dari kalangan adik2. Sehari leh habis seloyang tu. Nampak sangat sedap kan..hihi..First buat memang xjadi pastu tak berputus asa buat lagi terus jadi..semangat buat sebabnya feberet...bulan pose nanti lehla berniaga kat bazar ramadhan kan...



12 comments:

  1. boleh lah tu meniaga kan hikss...

    ReplyDelete
  2. puding tu paling yg tak boleh tahan . dah la my feveret !
    uhhuuuhuuu .

    ReplyDelete
  3. wah...lebih kuranglah tu kek lapis sarawak main lapis2...hehhehe...


    New Entry: [Keputusan] Miss Zahidah 4in1 Lucky Draw

    ReplyDelete
  4. lin...nk puding karamel !
    hanie penah buat 1st time dulu xmnjadi..pastu keciwa...rajin lin masak2 ;)

    ReplyDelete
  5. pandainyeee ko buat kek dan karamel T_T

    wuuu

    ReplyDelete
  6. @dd dudu
    aku kan bakal bini org..kenalah pandai buat..huhu

    ReplyDelete
  7. @Ummi Hanie
    ala hani..1st time dulu pun lin buat tak jadi..buang jer!tp disebabkan nk sgt belajar mint giler ngn puding tu buatlah lagi smpailah menjadi..bestt...

    ReplyDelete
  8. @zahidah dihaz bezanya kek lapis srwk kukus kan..makcik pandai buat..sedap giler kek lapis srwk

    ReplyDelete
  9. @bee
    hihihi..igtkan hajatnya begitula...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...